Campaigns

Fra Inner Sea
Gå til: navigasjon, søk


Innhold

Eventyret begynner

19. Pharast 4711

Eventyret begynte i byen Falcon's Hollow. Macarius og Farshad la seg inn på vertshuset Revens lune hi, mens Eladan spiste mat på Den morderiske hoppe.

Etter at Macarius hadde spurt seg rundt om eventyrer gikk han mot Den morderiske hoppe, mens Farshad følgte etter og han tok fort igjen Macarius da han halted noe.

Inne på dette vertshuset fikk en kjøpt kaffi og dårlig øl til ulike priser ut i fra hvem som spurte. De tre ble enige om å møtes ved utgangen til byen neste morgen for å dra inn mot skogen Dark Moon Veil ettersom vi hadde hørt om en dvergeskatt her.

I løpet av natten fikk Macarius et syn av sin Gud Iomedae som viste et kryss litt oppi fjellene bak skogen og 6 dager. Reisefølget bestemte seg derfor neste dag å reise mot fjellene igjennom skogen. Da reisefølget var kommet et stykke inn i skogen valgte plutselig Eladan Og vise frem en skapning som han hadde med seg og denne skapningen kalte han for Cassandra. Vi møtte på endel folk i skogen som vi fikk snakket litt med om dvergeskatten, men de visste ikke så mye mer om denne enn det vi allerede visste. Vi møtte også på en mann som spurte om vi ikke kunne se om vi fant en venn av han på vegen.

Etter noen dager ble vi angrept av noen store rotter som vi tok knekken på, men Eladan ble nok syk av et bitt som han fikk av disse rottene. Etter noen flere dager kom vi over tre grådverger som angrep oss og som etter at vi hadde oppdaget gjorde seg usynlige. Vi klarte likevel å ta knekken på disse dvergene også og byttet ble som følger.

 • 11 platinum
 • 93 gull
 • 140 sølv
 • 2 Cleric Scrolls
 • 2 Summoner Scrolls (Scroll of Shield, ?)
 • 2 Potions (Enlarge person, ?)
 • 3stk +2 skjold (Small)
 • 3stk +6 Armor (Small)
 • 3 warhammer


Da vi nettopp hadde klart å bundet fast dvergene til et tre hørte vi en stemme et stykke i fra leiren. Her fant vi en ganske høg person som låg nede i et hull og som Cassandra hjalp opp i fra hullet. Denne personen presenterte seg etterhvert som Darwin og han sa at han bare var på gjennomreise og ønsket gjerne å være med reisefølget videre ettersom han ikke hadde andre store planer.

Følget fikk så liv i en av dvergene og fikk spurt han litt ut om hvorfor han var her og hvorfor han og de andre to hadde angrepet oss, dette ønsket han først ikke å svare på men etter litt overtalelse svarte han på dette. Følget ordnet til dvergene nede i hulen der som Darwin hadde vært og de fikk beholde en warhammer til å forsvare seg med. Etter dette reiste følget videre mot det stedet som Macarius hadde fått utpekt i drømmen. Etter å ha reist en stund kom følget frem til et kryss og følget valgte først å følge veien til venstre, men kom der tislutt til ende og måtte snu deretter tok de veien til høgre og denne vegen svingte seg rundt om i fjellene og følget merket at de reiste oppover. Etter å ha godt et stykke kom vi til en falleferdig bro som vi passerte.

Følget kom da etterhvert frem til en dal innimellom fjellene og der skimte vi restene av en by i det fjerne men helt i starten av dalen var det et lite hus. Dette huset undersøkte følget nærmere og Macarius fikk endel skader da han utløste en felle i døren og rett etter dette ble vi angrepet av 4 gill-menn. Disse mennene var ikke den store utfordringen og Cassandra drepte to stykker før hun maltraktere den ene av dem. Etter kampen fant vi endel fersk fisk inne i huset som vi tok med oss.

Turen ledet oss så videre mot byen som vi såg i det fjerne og etterhvert såg vi flere ruiner av dvergebyggninger. På veg mot disse kom vi over noen flere feller som Farshad hadde store problemer med å deaktivere. Etter nærmere undersøkelser av ruinene endte vi opp ved et tempel for Torag som vi gikk inn entret og vi fant da etterhvert en skjult luke som førte oss en etasje ned. Her nede kom følget over flere feller og mange ganger. Følget endte likevel opp tilslutt i et rom med to skjeletter som følget hadde litt utfordringer med å drepe, ettersom det ikke var så lett å treffe skjelettene, men vi klarte det tilslutt.

Etter å sloss med skjelettene ønsket vi å hvile oss ettersom de fleste av oss ikke var i så veldig god form og følget valgte seg et forlatt hus utenfor tempelet som vi slo leir i. I løpet av natten oppdaget Eladan at Darwin bare hadde forsvunnet og etterlatt seg en lapp om at han hadde reist videre for å hente warhammerene. På morgenen ble det for øvrig observert noe flyvende i luften høgt oppe, men følget brukte ikke noe mer energi på dette. Følget valgte så å undersøke de gangene som de ikke undersøkte forrige gang og kom igjen over noen flere feller og Cassandra fant en skjult gang nede i et av hullene og denne gangen ledet oss til en forlatt stall der vi plutselig ble angrepet av en skjelett hest som vi tok livet av. Inne i stallen fant vi også blant annet en wand med cure light wounds. Tilbake i gangene ble vi etterhvert angrepet av zombie kobolder som vi tok livet av etter litt utfordringer og cure light wounds wanden ble hyppig brukt og vi fant faktisk en wand til med cure light wounds.

Tilslutt kom vi frem til en dør der det sto Dette er skattekammerat til Ukryx. Forbannelsen ramme dere som entrer dette rommet. inne i rommet var det helt mørkt og følget stillet seg i døråpningen for å prøve å se noe. Etterhvet kom det tre dverge-zombier og skjeletter som angrep oss og vi klarte også denne gang med nød og neppe å ta livet av dem. Inne i rommet som delvis var blitt plyndret før fant vi

Etter dette fant følget en annen veg som ledet følget ut i fjellene et stykke i fra byen og vi valgte å slå leir her for natten.

I løpet av natten observerte Eladan igjen noen flyvende skikkelse i luften som fløy sørøstover, men han valgte å ikke informere om dette neste dag. Etter litt att og frem valgte vi å undersøke de siste rommene og gangene i templet før vi ønsket å reise videre mot sørøst. Inne i gangene fant vi igjen flere skjeletter og vandøde som vi tok livet av. Vi kom også over noen frosker som angrep oss og som vi drepte, men de små var noen små luringer som forsøkte å forgifte oss hele veien. Etter at vi var ferdig med å undersøke resten av gangene valgte vi å reise mot sørøst og mot en liten by som vi hadde sitt tidligere her.

Eladan fortalte da etterhvert at han hadde observert noe stort flyvende som hadde flydd i den retningen i løpet av de tidligere nettene, men at han ikke hadde klart å identifisere hva det var. Av den grunn valgte vi å slå leir for natten et lite stykke i fra byen i skjul i skogen. I løpet av natten ble Macarius oppsøkt av en av disse flyvende skapningene og vi ble bedt om å fylle med dem. Etter en kjapp konferering i gruppen, valgte vi å følge etter og vi møtte tilslutt på lederen som presenterte seg som Balimax. I løpet av samtalen med denne Balimax fikk vi vite at de opprinnelig hadde blitt drevet ut i fra Chelix og holdt nå til her i ruinene. De var også av rasen strix og som et er dyr med vinger og ben, de lurte også på videre om vi kunne hjelpe dem med et problem angående edderkopper og vi ville da få noen skikkende stener i belønning for dette. Vi svarte at vi ønsket å hjelpe dem neste dag og tok så kvelden.

Neste dag bar det tilbake til Vargheimr og mot det stedet som vi hadde observert endel spindelvev tidligere. Da Macarius prøvde å slå seg igjennom noe av spindelvevet virket det som om dette angrep han og han tok noe skade av det. Lengre inne ble vi angrepet av en stor og en liten edderkopp som Cassandra stortsett tok livet av alene. Etter dette fant vi noen edderkopp egg som vi tok med oss og reiste tilbake til strixene som takken for hjelpen og som gidde oss de skinnende stenene samt tre blodstener som lovet og en ring til Eladan som et bevis på hans vennskap med strixene. Etter dette tok vi kvelden og strixene lovet å holde vakt i løpet av natten.


24. Pharast (Mars) 4711 AR Etter en god natts søvn tok følget avskjed med Balimax og reiste så sørover mot Falcon's Hollow igjen. Hele reisefølget kom seg greit over den falleferdige broen og følget kom etterhvert frem til skogen og slo så leir her for natten. De første natten gikk uten forstyrrelser og følget fortsatte reisen.

25. Pharast Hele dagen gikk uten problemer og vi fikk tid til å snakke litt i sammen før mørket kom sigende på oss igjen.

26. Pharast I løpet av natten til 26 ble vi angrepet av flere kobolder. Under denne kampen dukket det også opp en trollmann som hjelpte til gruppen. I løpet av kampen med koboldene forsøkte Eladan å avlive de hardt sårede koboldene etter kampen prøvde Macarius å holde han igjen for å roe han ned, men Macarius luktes ikke med å gjøre dette og Eladan tok livet av de resterende overlevende koboldene. Eladan og Macarius hadde en heller lengre diskusjon om hvor mye et liv var verdt etter kampen og på veg videre mot Falcon's Hollow. Trollmannen presenterte seg som Diancecht og han ønsket å følge reisefølget videre på ferden. Etter litt mer utspørring av denne trollmannen om hvorfor han var her, kunne han si at han hadde hørt rykter om endel elementer her. I løpet av denne dagen kom vi over en forlatt leirplass med flere gjenstander, Macarius ønsket ikke å delta på dette som etter hans mening var tyveri og til og med Farshad hadde sine betenkeligheter rundt dette. Det hele endte med at resten av gruppen tok med seg det de fant av verdi her og reisen gikk så videre og det ble igjen en ny natt.

27. Pharast I løpet av natten til 27 ble vi angrepet av flere edderkopper og en ny skapningen som vi etter litt kamp klarte å ta livet av. Ettersom Farshad kunne informere om at denne skapningen var en svært ond skapning gikk Macarius rett til den og stakk sverdet rett inn i den. Det ble igjen da et ny diskusjon imellom Macarius og Eladan og Eladan mente at Macarius oppførte seg dobbeltmoralsk og at han måtte være konsekvent i sine valg, mens Macarius mente at det var en stor forskjell på kobolder og denne svært onde skapningen.

Neste morgen letet vi litt opp i trenene etter reiret til denne skapningen som Farshad hadde informert om og vi fant her blant annet en Agile Breastplate og 4 potions. De fire potionsene ble fordelt, mens Macarius tok seg av Agile Breastplaten.

Vi var nå kommet så langt inne i skogen at vi tilslutt kom frem til der den vesle butikken var. Her gikk Macarius inn en tur og fikk informert betjeningen om at dersom en Darwin Llarc var innom en gang så skulle de si at resten av reisefølget var reist videre til Falcon's Hollow. For jobben å informere Darwin om dette fikk de 5GP. Macarius undersøkte også litt rundt forholdene i Falcon's Hollow og han fikk vite at denne byen ble ledet av Lumber Consortium ved Thaldrin Kreed som holdt byen i et jerngrep og som ikke gikk av veien for korrupsjon og andre utpressingsmetoder og at den eneste som offisielt hadde stått i mot han var sheriffen Deldrin Baleson og magistraten Vamros Harg, mer ønsket han ikke å si i frykt for sitt eget liv.

Da vi nærmest oss byen hørte vi noen som sloss like i nærheten og hele gruppen gikk mot lyden, mens Eladan ble igjen for å mane frem Cassandra igjen. Da vi kom nærme nok såg vi at tre menn som omringet en siste mann som sa Kreed har endelig bestemt seg for å gjøre det og mannen falt. Farshad spurte så om hva som skjedde her og den ene mannen som såg ut som lederen sa at vi ikke skulle blande oss inn i deres arbeid og bare gå videre. Macarius stormet da frem mens han brølte ut I Lumber Consortiums navn stopp og lederen såg ut til å bli noe skremt av dette men det ble likevel en kamp som var over da Cassandra og Eladan dukket opp ca 1min senere. Med nærmere titt på mannen kunne vi se at han hadde en sheriffstjerne på seg og han kunne informere om at hans navn var Deldrin Baleson og at han var sheriff i byen Falcon's Hollow. Sheriffen informerte videre om forholdene i byen og om hvordan Kreed styrte byen med en hard hand og at han kontrollerte all handel i byen og at det var ingen som åpent våget å stå opp i mot han. Han mente videre at Kreed hadde sendt disse mennene for å ta livet av han mens han undersøkte ryktene om plyndring av gardene i utkanten av byen. Alle fangene som var i livet ble bundet og lederen ble spurt ut av flere i gruppen, men vi fikk ingen god informasjon i fra han angående hvem som hadde sendt dem. Det hele endte med at vi lovet sheriffen hjelp dersom han trengte dette.

Handling og kodete brev

Falcon's Hollow

Onsdag 27. Pharast (Mars) 4711 AR

Vi valgte å hjelpe sheriffen med å få fangene tilbake til byen og vi fikk 400GP i belønning for å ha hjulpet til med å fange skurkene. Ved byporten møtte vi på Darwin Llarc som var i samtale med en av vaktene med porten og vi kunne observere at han hadde fått seg et nytt sjerf. Deldrin Baleson gidde oss også en kopi av et kodet brev som han hadde funnet på lederen i gruppen og som han spurte om vi kunne finne ut av.

Det kodete brevet

9 9 9 36 16 36 49 49 16
tmøgemdveortepnrveh-
rdjteesdgaotrkkkoenliref

Etter endel att og frem om hva løsningen kunne være fikk Eladan oss litt inn på sporet og fik kom frem til følgende løsning. 9 betydde det tre første bokstavende som må stokkes om. 36 de neste seks bokstavene, 16 de neste fire bokstavene, 49 de neste 7 bokstavene. Så teksten ble Møt meg ved porten hver tredje torsdag klokken fire.' '

Sheriff Deldrin Baleson
Etter at vi var ferdig hos sheriffen reiste deler av følget hver for seg i byen for å gjennomføre noen små ting. Macarius oppsøkte det lokale Iomedae templet, mens de andre tok en runde i byen for å selge og kjøpe diverse ting. I templet snakket Macarius øverste prestinne Lady Cirthana som kunne informere at det gikk ganske greit i byen, men at Kreed holdt byen i et jerngrep og at den som sto opp mot ham plutselig forsvant. Hun utrykket også en bekymring for en tidligere fast kirkeganger Predos Helnak som hun ikke hadde sitt på en stund og Macarius lovet å undersøkte litt rundt om hva som hadde skjedd med denne Predos Helnak ettersom Lady Cirthana ikke turte å gjøre dette selv.

Darwin prøvde desperat å få solgt noen av tingene sine ettersom han syntes at han drasset med seg alt for mange ting. Han fikk til slutt blant annet solgt luten sin til en hyggelig dame i en av butikkene som informerte om at hun forøvrig skulle opptre med sin fløyte på festivalen til helgen. Han fikk også gitt vekk en halvdel av tauet sitt til en desperat fyr i en av de mørkere bakgatene.

Farshad og Eladan fikk etter litt pruting solgt sine blodstener og fikk kjøpt og solgt diverse våpen og rustning. Farshad kjøpte seg også noen nye bøker ettersom han ønsket å lære seg noen nye språk. Etter at Macarius var ferdig i templet møtte han tilfeldigvis resten i butikken til en halvling som solgte diverse våpen og rustinger og Macarius fikk her også kjøpt og solgt noen våpen og rustinger.

Etter at de andre hadde forlatt denne butikken syntes Eladan dette var en fin anledning til å leke helt og han manet derfor frem en ildbille. Tanken her var sikkert at Eladan ønsket å drepe/fjerne denne billen fremføre de andre slik at han ble helten, men det hele gikk ikke helt etter planen og ildbillen gikk dirkete mot sitt første mål som var et lite barn før Eladan i det hele tatt fikk tid til å gjøre noe som helst. Så da Eladan sendte billen vekk igjen fikk han mange strenger øyner på seg og blant annet en svært kraftig herremann spurte Eladan ut om hvorfor han hadde gjort dette og at han ikke ønsket at Eladan skulle lage noe bråk for da ville Kreed ta seg av han. Eladan prøvde seg med noen bortforklaringer om det hele og han kunne se at det nå var samlet seg minst 15 menn rundt ham som såg ganske så sinte ut. Eladan klarte tislutt å snakke seg ut av situasjonen om kom seg vekk.

Uviten om opptrinnet lengre nede i byen fikk Macarius kontakt med Predos Helnak og fikk snakket litt med han på en mindre kafe om han og hva han arbeidet med. Han informerte om at han drev på med handel med Kreed og hans høgre hand Payden Teedum og Macarius la merke til at det ikke var alt som han ønsket å si.

Etter samtalen med Predos Helnak møtte Macarius resten av gruppen opp i et tårn som hadde et teleskop med utsikt over et stort området. Her såg en også det som såg ut til å være huset til trollmannen samt noen diverse veger som gikk sørover.

Ettersom det nå nærmte seg kveld tok vi inn på vertshuset Revens lune hi og her hadde Macarius og Eladan en liten krangel der Eladan blant annet kallet Macarius for en dust og dette førte til at Macarius fikket enerom mens de andre la seg inn på et tremannsrom. Under kveldsmåltidet var vi vitne til et bissart opptrinn da en velstående kraftig herremann med 8 stk kom brusende inn i vertshuset og som så fant sitt faste bord opptatt. Mannen ble svært sint og kjørte en kniv igjennom handflaten til den mannen som satt der før han ble kastet vekk derfra. Darwin passet hele veien på under denne seansen at Macarius ikke skulle finne på å bryte inn. Vi fikk bekreftet av kroverten av dette var Kreed med hans menn. Etter at Kreed hadde forlatt vertshuset oppsøkte Macarius den skadde mannen og fikk hjulpet han noe med såret og det viste seg at han hetter Cosmyr og at han hadde gjor endel handel med Predos Helnak før og at han til og med hadde besøkt familien hans opptill flere ganger. Macarius lovet å oppsøke familien til Predos Helnak som består av konene og 5 barn for å undersøke mer rundt hva Predos Helnak hadde blitt innblandet i. Natten kom og vi la oss for å sove.

Torsdag 28. Pharast

I løpet av natten kom Farshad og Eladan på det tidligere brevet hadde referert til klokken 4 på natten og ikke på dagen og dette gjorde at de klatret ut vinduet ettersom døren til rommet var blitt låst på utsiden. De valgte ikke å informere Macarius om at de forlot vertshuset, vell nede diskuterte de en stund om hva de burde gjør og om hvilken port brevet henviste til og det endte med at de alle tre gikk til hovedporten der de gjemte seg bak vaktårnet som merkelig nok var forlatt for natten. Etterhvert dukket det opp tre menn som såg ut til å se etter noen og Darwin trodde da frem med en sang og fikk sagt til dem at de var dem de letet etter. En av mennene som såg ut til å være lederen for gruppen hilste på dem og lurte på om de var de som skulle overta deres jobb nå og Darwin sa at det var det. Mennene kunne informere om at de hadde fått i oppdrag å utpresse gardene utenfor og mer penger og verdier enn det de hadde betalt i skatt og at det hadde blitt endel knuste kneskåler under oppdraget. De gidde så Darwin en pose med 500GP, ett nytt kodet brev og en nøkkel til det innerste som de kallet det for og som de mente Kreed var rimelig paranoid om at de måtte passe på før de så forlot resten av gruppen.

Neste morgen informerte de Macarius om hva de hadde gjort i løpet av natten og viste Macarius også det nye kodede brevet.

Det kodete brevet

Ditt passord:
ærrTnesvretøomtgnineenmreertt,
lhlerendurennungerjneergerllemeglier
Husk, alt skal åpenbares i begynnelsen!

Dette ble en hard nøtt for gruppen, og vi brukte langt tid på å finne ut hva teksten sa. Darwin kom tilslutt på at hver første bokstav i hvert ord som vi fant kanskje skulle danne et nytt ord og vi fant da ut at dette ordet måtte være Tømmerhugger.

Magistraten og starten på utforskningen av gangene

Torsdag 28. Pharast

Etter at vi hadde løst koden i brevet oppsøkte vi igjen Deldrin Baleson og informerte om hva vi hadde funnet ut brevene og banden som vi traff på ved porten. Vi lovet at vi skulle undersøkte videre rundt disse tingene i all diskresjon selvsagt. Sheriffen oppfordret oss til å ta kontakt med magistraten Vamros Harg, men vi fikk beskjed om at vi måtte huske på at selv om magistraten var på vår side så måtte han trå forsiktig frem.

Ved magistraten hus ble vi møtt av en tjener i døren som ba oss vente litt før han undersøkte om magistraten hadde litt tid til oss og vi fikk tilslutt beskjed om at han kunne sette av 10min til oss. Vell inne oss magistraten snakket vi åpent om byen og om hvor koselig den var før vi i all diskresjon førte samtalen innpå Lumber Consortium og Kreed. Vi la merke til at da vi begynte å snakke om dette ble magistraten mer redd og han lukket også døren inn til rommet og passet på at ingen overhørte han. Magistraten kunne si at Kreed hadde sørget for at alle de som offentlig sa han i mot hadde plutselig forsvunnet og at Kreed hadde kommet unna med det mest utroligste som da han på scenen hadde voldtatt en ung kvinne utenfor uten at Kreed hadde blitt tiltalt for dette. Vamros Harg sa videre at han var bunnet på hender og føtter men at han tok gjerne i mot hjelp. Videre gidde han oss også et tips om at dersom vi kunne finne bevis på at Kreed underslo penger i fra Lumber Consortium så ville ikke de ikke se lyst på dette. Videre anbefalte han oss om å snakke med Lady Cirthana i kirken ettersom villaen til Kreed hadde vore en gammel prestebolig og at det kanskje kunne finnes en hemmelig vei inntil huset.

Vell fremme med tempelet for Iomedae fant Macarius Lady Cirthana ute i hagen og presentere så gruppen for henne og spurte om vi ikke kunne ta en prat inne på siderommet igjen. Lady Cirthana ble med på dette og Macarius fikk lagt frem saken og etter litt overtalelse kunne Lady Cirthana informere om at det fantes en gammel vei i fra kjelleren i tempelet og som gikk frem til presteboligen men at den nå ikke var blitt brukt på lenge og den var nå også blitt stengt av ettersom det ryktes at det fantes stor ondskap der nede. Vi begynte derfor å lete etter en hemmelig inngang i kjelleren, men vi fant ikke noe men da kom Lady Cirthana på at dette var den nye kjelleren og at gangen sikkert gikk i fra den gamle og hun viste oss derfor veien til den og ja her fant vi den hemmelige gangen som vi da gikk inn i.

Vargouille
Inne i gangen ble vi ettervert overasket av en gammel felle med stener som datt oppå oss og som gav noen små skader til noen av oss. Videre inne i systemet møtte vi på endel skjeletter som vi enkelt tok livet av, men lengre inne i gangene møtte vi på noen flyvende hoder med et forferdelig skrik som lammet den ene av oss bitene deres var helt forferdelige, men vi klarte tilslutt å ta livet av dem også. Desverre fant vi da ut at bittet i fra hodene hadde gitt en ekstra varlig skade som vi ikke klarte å helbrede og vi bestemte oss derfor for at vi ville gå tilbake til tempelet for å spør Lady Cirthana om hjelp med dette. Vell tilbake i tempelet hjelpte Lady Cirthana etter litt overtalelse med de mystiske skadene.

Leting i gangene etter den skjulte inngangen

Torsdag 28. Pharast

Etter å ha blitt hjulpet av Lady Cirthana tok vi turen ned i gangene igjen og vi møtte igjen på flere skjeletter som vi enkelt tok knekken på. Vi lette og lette febrilsk etter inngangen til Kreeds hus, men vi fant det ikke isteden for møtte vi på en laget slange og noen zombier som var lette å treffe men seiglivet. Etter å å tatt enda mer skade valgte vi å ta kvelden ettersom vi ikke var helt i form nå.

Fredag 29. Pharast

Etter en liten diskusjon om hva vi ville gjøre først denne dagen, valgte vi tilslutt å oppsøke de berømmelige underjordiske gangene igjen. Her i gangene ble det igjen flere kamper og vi møtte igjen på nye zombier, men disse zombiene gidde denne gangen flere stygge skader som blant annet tappet oss for endel krefter. Dette førte oss igjen tilbake til Lady Cirthana som igjen måtte hjelpe oss, men denne gangen donerte Macarius endel penger til kirken, overraskende nok donerte Eladan mer penger enn Macarius til kirken.

Etter å ha blitt hjulpet med skadene valgte vi nå å oppsøke Predos Helnaks familie i byen og her ble vi ønsket velkommen av konen etter at vi hadde sagt at vi skulle hilse i fra Cosmyr. Her fikk vi vite at Predos Helnak var vekke men resten av familien var der utenom den eldste datteren som var på handelsreise til Oregent på oppdrag for Predos Helnak. Predos Helnak ble først litt irritert på oss da han kom hjem men vi fikk etterhver roet han ned og han sa at han hadde kommet over noen papirer inne hos Kreed som viste at han hadde undratt penger i fra selskapet. Dette hadde ført til at Kreed og hans menn hadde kidnappet den eldste datteren til Predos Helnak og konene. Vi lovet å finne dette papiret og datteren ettersom vi hadde en mulighet for å komme oss inn. Etter dette fikk vi en beskrivelse av datteren som hadde et vakkert utseende slik at vi skulle skjenne henne igjen i tilegg ble vi tipset om å undersøke dette i morgen under festen, ettersom Kreed kom til å delta på festen. Etter dette måtte Predos Helnak forklare for konene sin om hva som hadde skjedd.

Vi valgte da igjen å gå ned i gangene igjen for å undersøke disse videre. Denne gangen kom vi over enda flere zombier, skjeletter, skapte slanger og fargete krystall monster som blant annet gjorde at Macarius ble rimelig dum for en stund. I løpet av denne perioden hadde Macarius og Eladan igjen en krangel, der Macarius hevdet at Eladan hadde kallet han for dum. Senere kom vi over et fuktig og skitten rom med et svært søppelmonster som prøvde å sluke hos hele, men dette klarte ikke monsteret og vi fikk tatt livet at det også. Lengre inne i et av rommet fant vi også noen støvler som viste seg å være "Boots of the cat" og disse fikk Eladan.

Senere kom vi etterhvert frem til en låst dør som vi valgte å gå forbi, ettersom vi mistenkte at dette kunne være døren inn til Kreed, men senere kom vi også over en ny låst dør som var enda mer solid og som hadde en låsemekaniske som måtte aktiveres. Dette gjorde at vi undersøkte den forrige låste døren først, som Macarius med litt hjelp fikk sparket opp med rå makt og her inne fant vi en luke i gulvet, men i det denne luken ble åpnet våknet merkelig nok en kommode, lenestol og en lysestake til live. Disse "møblene" gidde ikke store skaden, men de var ganske så vanskelige å ta livet av, men etter en heller langvarig kamp klarte vi å "ta livet" av dem. Inne i rommet bak luken fant vi tre staker med et bilde av en hest, hund og katt over hver av spakene. Vi fant også en skrift ovenfor spakene som var skrevet på Azlanti og siden Eladan hadde studert Azlanti bøkene endel, fikk han i oppgave å dekode dette. Eladan hadde litt problem med å finne ut hva som sto der og kom først frem til stor, større størst og dermed prøvde en i gruppen å aktivere spaken med katten ovenfor seg, men han fikk da skader av noen små piler som kom fykende. Klok av skader prøvde Eladan igjen å forsøke å finne ut mer av skriften og han fant nå ut at det også sto motsatt i skriften og Macarius aktiverte da hest, hund og katt etter hverandre og vi hørte da en dunke klinge lyd ett stykke i fra rommet før Macarius igjen aktiverte spakene i motsatt rekkefølge og den samme lyden kom igjen.

Avsløringen om Kreed og redningen av Lana

Lørdag 30. Pharast

Da var endelig dagen kommet for den store festen og vi begynte dagen med å handle inn diverse småting etter at markedet hadde åpnet. Darwin kom også i kontakt med den samme damen som som han hadde truffet på er han kjøpte og solgte diverse musikkinstrumenter og han ble med henne for å øve på et stykke som de ønsket å fremføre under festen. Etter at han var ferdig med å øve ble han med de andre i gruppen og undersøkte de siste områdene nede i gangene for å forsikre oss om at det ikke var flere hemmelige låste dører der nede og vi kom etterhvert over en tidligere Aroden prest som var blitt tryllet om til sten og som vi fikk bært opp igjen til Lady Cirthana, men hun klarte ikke å gjøre noe med dennes statuen og foreslo at vi skulle spørre den lokale trollmannen i landsbyen om hjelp til dette.

Da Kreed hadde begynt sin opptreden oppsøkte vi igjen den låste døren. Heldigvis var det den låste døren som førte oss inn i huset til Kreed og etter å ha letet en stund i første etasje kom vi over et støvete rom der vi utløste fellen på veg inn i dette skjulte rommet. Vi fikk litt ufordringer med å finne frem i dette huset mye på grunn av Eladans hast med å tegne kartet over huset som desverre ikke ble helt proposjonelt. Vi besluttet etter hvert at vi ville undersøkte de siste rommene nede senere og valgte så å undersøkte rommene i andre etasje. Er var det ivhertfall to vakter utenfor på altanen, men vi klarte heldigvis å unngå disse. Her oppe fant vi et rom som var forsvarlig låst og med en felle. Vi mistenkte av den grunn at enten Lana eller de hemmelige dokumentene var her og valgt så å undersøke ferdig nede før vi eventuelt brøt oss inn i dette rommet.

Vell nede igjen undersøkte vi den siste gangen som vi ikke hadde undersøkt først og vi sendte Farshad i forveien for å rekonisere og han oppdaget to store hunder som låg innerst i et større soverom før han returnerte til resten av gruppen med denne informasjonen. Til tross for Macarius advarsler om at han ikke var særlig god til å snike seg frem, ønsket resten av gruppen at han skulle være med, men først hentet vi noe kjøtt i fra kjøkkenet. Det hele endte som det måtte og Macarius klarte å vekke hundene og Eladan klarte heldigvis å få deres oppmerksomhet med hjelp av kjøttet. Farshad fikk i mellomtid undersøkte badet og resten av rommet men han fant verken Lana eller noen andre viktige papirer her. Vi fikk etter dette åpnet den låste døren i andre etasje og vi ble her angrepet av flere ulver samt en svær ulv, men vi klarte å ta livet av disse i tide før vaktene kom på sin patruljeringsrunde og her inne i rommet fant vi også de hemmelige papirene som røpet at Kreed hadde stjålet penger i fra Lumber Consortium. Velle nede igjen fant vi ut at det var et området som vi ikke hadde fått undersøkt, da vi studerte det opptegnede kartet tydeligere og inne i dette rommet fant vi en bundet og kneblet Lana omringet av noen andre krigere samt en trollmann tilhørende Nethys. Etter litt att og frem fikk vi overtalt gruppen om at vi var kommet for å flytte Lana til et annet sikkert sted, da dette stedet var blitt avslørt. Resten av flykten med Lana gikk uten problemer og vi fikk hentet magistraten og sheriffen som fikk med seg Lana til torget for å informere landsbybefolkningen om hva som hadde skjedd. I landsbyen fikk Darwin hele landsbyens oppmerksomhet og gruppen sammen med magistraten fikk forklart hva som hadde skjedd rundt Kreed og hans ugjerninger. Kreed og hans nærmeste ble observert flyktene fra torget før Darwin valgte å ha en heidundrandes opptreden sammen med den samme damen som han hadde øvet sammen med før. Tilskuerene ble så revet med at til og med Farshad tok av sin truse og kastet denne opp på scenen i tilegg til endel mynter som ble kastet opp av resten av tilskuerene. Vi fikk levert Lana tilbake til familien til henne og gjorde en avtale med at vi skulle møte magistraten nesten morgen.

En senil trollmann og en genial trollmann

Søndag 31. Pharast 4711 AR

Neste dag oppsøkte vi magistra Vamros igjen og vi ble forklart av han hvordan situasjonen låg ann i forhold til å finne Kreed og hans nærmeste, samt hvordan sikkerheten til byen og prosessen med å finne en ny lokal leder for Lumber Consortium. Kreed hadde de ingen spor etter og de trudde vell heller at han ikke kom til å oppsøke landsbyen igjen. Vi fikk også en god slant med penger som belønning for jobben som vi hadde gjort. Etter at vi var ferdig hos magistraten var vi innom Predos Helnak familien for å undersøkte om alt sto bra til med dem og datteren Lana, og de var veldig takknemlig for den jobben som vi hadde gjort og alt sto bra til med dem og datteren.

Etter besøket oss Predos Helnak oppsøkte vi den lokale trollmannen som heter Sinus for å få hjelp av han til å gjøre statuen levende igjen, men dette kunne han ikke men han kunne gjøre den mindre for endel penger. Som sagt så gjort så ble statuen mye mindre og etter tips i fra flere i landsbyen oppsøkte vi så trollmannen utenfor byen for å få hjelp av han til å få liv i statuen igjen. Da vi var i nærheten av huset hans kom han flyvende ned til oss etter at han hadde kontrollert at vi hadde fredelige intensjoner og presenterte seg som Zentor og han ba oss så inn til seg selv. Vi fikk presentert problemet vårt med å få gjort statuen levendes igjen og han sa at han skulle gjøre dette dersom vi ville gjøre noe for han først og dette lovet vi å gjøre. Oppdraget gikk ut på få fjernet noen store grevlinger som herjet et stykke tomt som han hadde lengre inne i skogen. Etter at vi hadde gjennomført denne jobben oppsøkte vi trollmannen igjen og vell inne hos han fikk trollmannen omgjort statuen til liv og Bundos Vexarmin som presten hette ble først veldig skremt, men han roet seg noe etterhvert som vi forklarte situasjonen for han. Han var blitt gjort om til sten i et angrep av Rovagug nekromanser som angrep landsbyen i år 4631 og disse nekromansene gikk deretter sørover.

Etter dette var Zentor mer enn villige til å dele med sine kunnskaper og han viste oss også den store boksamlingen som han hadde. Denne boksamlingen fyllet flere vegger og etasjer. Han fant identifiserte også smykke som Farshad hadde til å være Necklace of Fireballs I. Videre fikk vi også velge endel ting hos han til en større verdig og vi endte opp med en ny Magisk +1 brystplate til Macarius og et par gjenstander som gidde esel styrke til Diancecht når han bærer ting. Følgende bøker ble solgt til trollmannen av de bøkene som vi fant i ruinene til dvergebyen Vargheimr; Hagestell i Garund, Pathfinder Society 100år, Kongeslekt og krønikebok med notater om en mystisk slektslinje i margen som handlet om den adelige slekten Telur. Eladan spurte om dersom trollmannen kom over noen informasjon om en glemt gammel slekt med blanding av menneske og alv for en langt tid til bake så ønsket han at trollmannen skulle kontakte han og dette lovet trollmannen å gjøre.

Mandag 01. Gozran 4711 AR

Etter å overnattet hos trollmannen en natt fikk vi et inntrykk av at Bundos Vexarmin var litt nedstemt og han sa at han ikke hadde følt noen respons i fra Aroden etter nattens bønn og Macarius benytte sjansen til å utdype litt nærmere rundt Arodens forsvinning og om Iomedae som hadde overtatt mange av Arodens oppgaver og tilbedere.

Etter dette bestemte gruppen seg for å følge Bundos Vexarmin tilbake til Falcon's Hollow for å så ta turen mot Cheliax og Macarius fikk overtalt gruppen til å ta turen innom sitt hjemsted Oregent, siden Oregent låg på vegen mot Cheliax.

På vegen mot Falcon's Hollow ble me angrept av en rasene Kreed med to av hans nærmeste, men vi klarte faktisk å ta alle disse tre til fange i live og vi bringte dem deretter til Sheriffen i Falcon's Hollow. Vi fant også endel verdigjenstander på disse tre som vi fordelte imellom oss etter å ha fått verdisett dem. Farshad fikk blant annet en Ring of Protection +1.

I tempelet for Iomedae fikk vi levert Bundos Vexarmin til Lady Cirthana og etter at hun hadde hørt at vi ønsket å reise mot Oregent informerte hun Macarius om at han burde oppsøke Paladin Misalla Tanor i kirken der og hilse i fra henne, etter dette vendte vi nesen sørover mot Oregent.


På veg mot Oregent

Mandag 01. Gozran 4711 AR

Etter eventyrene i Falcon's Hollow bar det sørover mot Oregent. På vegen mot Oregent måtte vi først over en elv og siden fergefører ønsket mer betaling for å frakte med seg Cassandra over elven valgte Eladan å sende henne svømmende over elven til tross for resten av gruppens anbefalinger om å ikke gjøre dette. Det hele endte med at Cassandra ble tatt av strømmen i elven og ble ført et stykke utenfor Eladans aller nærmeste kontakt med henne og Cassandra fikk endel sår under denne svømmeturen. Cassandra var nok ikke helt fornøyd med mesterens behandling av henne og hun klapset lett til Eladan da de møttes igjen. Ellers hendte det ikke så mye mer denne dagen og Farshad fant en sånn pass leirplass til oss for natten og natten gikk faktisk overraskende uten noen form for forstyrrelser.

Tirsdag 02. Gozran 4711 AR

Etter å ha gått en stund denne dagen hørte Eladan, Cassandra og Farshad og noen ropte på hjelp et stykke i fra veien og vi spurtet så frem til stedet der lyden kom i fra og her oppdaget vi en mann som hadde fått et tre over seg og der det sto flere ulver ved siden av denne mannen som knurret stykt mot han. Etter å ha jaget disse ulvene på flykt og fått løst mannen samt hjulpet han noe med sårene kunne han informere om at han hadde vært uheldig med en felle som han skulle feste i treet og han takket så mye for jobben og han anbefalte oss om å få tak i litt nepesuppe i en liten landsby i nærheten.

Senere samme dag kom vi over to karer som sto på hver sin side av et gjerde og kranglet om hvor grensen skulle gå mellom dem. Macarius brukte alle sine diplomatiske evner til å forhandle frem en avtale mellom de to som viste seg å være brødre og fikk dette skriftlig ned på et papir.

Vell inne på det lokale verthuset viste det seg å være en nepefest med nepesuppe og quiz. På denne quizen hadde Macarius endel problemer med å finne de riktige svarene, mens Farshad stortsett hadde orden på sine kunnskaper og Eladan klarte det meste med bommet på sitt siste spørsmål.

Onsdag 03. Gozran 4711 AR

Neste dag reiste vi videre mot Oregent og vi kom denne gangen over endel stener som hadde rast ned i veien som vi ryddet opp i. Litt senere på reisen møtte vi igjen den samme mannen som hadde fått treet over seg, men som nå var mye staseligere kledd i klede for Iomedae. Han kunne informere om at han hadde en høgere stilling i kirken for Iomedae i Almos og at han hette Gratt og at han hadde fått en vision i fra Hand of the Inheritor som er heralden til Iomedae. Han kunne videre si at Iomedae hadde følgt med på oss i det siste og at han hadde utført tre tester på befaling i fra gudene på oss. Disse tre testene var ulv og tre testen, hjerte testen /brødrekrangelen og kunnskapstesten/quizen. Videre kunne han informere om at de fleste gode Gudene hadde en oppfatning om at verden gikk i mot dårlige tider og at de ønsket å ha flest mulig gode menn med på sin side. Gatt sa videre at dersom vi ønsket å motta dette hellige oppdraget på å hjelpe de gode Gudene i kampen mot det onde så ville vi motta en gudommelig gave i fra de gode Gudene. Videre sa han til Macarius at han også hadde fått en vision om at Macarius burde bli en Paladin og Iomedae hadde lovet at dersom han ønsket å bli dette så skulle han få noen ekstra gudommelige gaver. For å bli en paladin måtte Macarius oppsøke den lokale Iomedae kirken i Oregent. Macarius informerte Gatt om at Macarius hadde tenkt på at han ønsket å bli en paladin en stund nå og at ønsket å gå for denne muligheten.

Reisefølget reiste så videre rett igjennom Olfden uten å stoppe der.

Torsdag 04. Gozran 4711 AR

Denne natten tok vi inn på vertshuset Den landligge høne i en liten landsby et lite stykke utenfor Oregent.

I Oregent

Fredag 05. Gozran 4711 AR

Et kart over Oregent

Etter en liten reise var vi endelig fremme i Oregent og Macarius ledet reisefølget hjem til sin heim i det mer fasjonable strøket i byen. Her fikk hver av dem i reisefølget hvert sitt gjesterom og ettersom det ble en stund til middagen viste Macarius de litt rundt i byen før han oppsøkte kirken for Iomedae og fikk her snakke med Misalla Tanor om ønske om å få bli en paladin. Og etter en prat ble de enige om at Macarius ønsket å bli en paladin og han fikk beskjed om å møte i kirken i morgen tidlig for å begynne å trene seg opp til å bli en paladin. Eladan prøvde i mellomtid å finne ut hvordan han skulle gå frem for å lage noen magiske gjenstander, men han fikk ikke tid til å lage noen på nåværende tidspunkt.

Tilslutt fikk Eladan og Farshad møte på resten av familien til Macarius som består av søsteren Celestina Quellinus Lorenzi, faren Salvius Lorenzi og moren Diella Quellinus. Faren kunne takket for jobben vi hadde gjort i Falcon's Hollow etter å ha fått informasjon om dette og han fortalte så stolt videre om endel av sine sosiale reformere som han ønsket å få inn i Lumber Consortium, men som han ikke helt enda hadde klart å få implementert her. Eladan og Celestina Quellinus Lorenzi pratet litt i sammen angående det å være en skogsmann, men med et vaktsomt blikk i fra Macarius.

Celestina spurte hadde også forstått det slik at Farshad var flink med bue og lurte på om de ikke skulle ha en liten konkurranse neste dag.

Lørdag 06. Gozran 4711 AR

Etter en god natts søvn der vi for en gangs skyld slapp å holde vakt fikk vi oss en god frokost før Macarius oppsøkte det lokale tempelet for Iomedae for å trene til å bli paladin. Farshad på sin side ble med Celestina ut i skogen i nærheten for å konkurrere i bueskyting og Farshad vant lett konkurransen som noen penger som de satset.

I tempelet fikk Macarius øvet seg på diverse slag og fikk vist at han hadde endel lovende ferdigheter, men at han måtte øve mer å å bli paladin. Videre kom han også i kontakt med paladinen Darius Kelis som kunne informere at at tømmerselskapet hadde endel problemer med endel diverse feys i området vest mot skogen Arthfell ca 1 dags reise i fra byen. Han sa videre at Lumber Consortium nok hadde mer informasjon angående dette. Av en eller annen grunn var Macarius i kontakt med den øverste lederen for tempelet, Zanno Pindus om angrepene mot tømmerhoggerene i skogen og han sa også at det gikk rykter om at det også var observert Gremlin Nuglub og Lurker in Light i tilegg til Kelpie og Quickling som vi hadde fått informasjon om tidligere.

Mens Macarius var i tempelet og Farshad var ute i skogen sammen med Celestina var Eladan inne på sitt gjesteromme hjemme hos Lorenzi familien og fikk laget Bandages of Rapid Recovery som han senere samme dag solgte hos Lavron i High Market. Etter middagen var Farshad, Macarius og Eladan en tur innom Salvius Lorenzi i hovedkontoret til Lumber Consortium for å få mer informasjon her angående angrepene mot tømmerhoggerne ved Arthfell skogen, men vi fikk ikke så mye mer informasjon enn det vi allerede visste om. Vi ble forøvrig lovet en belønning på 2000GP dersom vi ordnet opp i disse problemene. Etter dette tok vi kvelden.

På jakt etter Feys

Søndag 07. Gozran 4711 AR

Etter frokosten reiste vi avgårde mot leiren ved skogen, men etter ca en time reflekterte vi litt over hva vi kom til å møte og vi kom frem til at det kunne være en god ide å få tak i kaldt jern våpen ettersom andre våpen biter dårlig på feyer. Dette førte oss av den grunn tilbake til Oregent hvor vi kjøpte diverse kaldt jern våpen, før vi igjen reiste vestover mot skogen.

Mandag 08. Gozran 4711 AR

I løpet av dagen nådde vi endelig frem til tømmerhoggerleiren der vi fikk snakke med den lokale formannen som kunne informere om at de hadde vært litt plaget av feyer som hadde gjennomført diverse saboteringer og tyveri tidligere, men de hadde aldri gått til fysisk angrep på tømmerhoggerne før nå for et par uker siden. Av den grunn ønsket ingen å arbeide ca 4-5 timer sør for denne leiren. Etter dette spurte Eladan formannen om det kanskje ikke var så rart at feyene angrep dem ettersom de hadde hogget ned hjemmet deres og om formannen hadde hørt om gjenplanting. Eladan og formannen ble ikke enige om prinsippene rundt hjemmet og gjenplanting og vi valgte da heller å ta farvell med formannen og reiste så sørover mot det området som angrepene skulle ha skjedd på.

Området som var blitt utpekt som angrepsplassen låg rett med en mindre elv som rant rett ned ved en fjellkant og Eladan ville da skjekke ut sine nye Boots of the cat sko for å se om de virket. Og etter et fall på ca 4-5m fikk han ikke noen særlig påviselige skader. Ettersom vi ikke fant noe mer av interesse i område slo vi opp kamp her.

I løpet av natten under Eladans vakt oppdaget Cassandra og Eladan plutselig en svært vakker nymfe som kallet på dem, men Eladan fattet nok at det var noe muffens med denne nymfen og da den angrep klarte Eladan å identifisere den som en Kelpie. Resten av reisefølget våknet da av bråket og kom så til for å hjelpe, men da hadde Cassandra og Eladan allerede nesten takk knekken på Kelpien. Resten av natten gikk uten flere forstyrrelser.

Tirsdag 09. Gozran 4711 AR

Quickling

Siden vi ikke fant ut så mye mer i området bestemte vi oss for å returnere mot tømmerhoggerleiren lengre nord igjen, men vi hadde ikke gått langt før vi ble angrepet av flere fiender. Blant annet av Quickling og Gremlin Nuglub, disse motstanderne gidde ikke så veldig mye skade til oss utenom Quicklingene som praktiserte med en hit and run taktikk. Kampen tok likevel svært lang tid da de fleste av slagene og bittene til Cassandra ikke såg ut til å gi særlig mye skade til skapningene og de var stortsett Macarius med sitt kaldt jern langsverd og Farshad med sine få kaldt jern piler som klarte å gi skade til dem. Vi klarte likevel å uskadeligjøre seks av dem der en av Quicklingene klarte å stikke av.

Utbytte:

Etter en heller lengre diskusjon angående hvordan vi skulle fordele utbyttet og de etiske forholdene rundt skoghoggingen så valgte Eladan å forlate gruppen i sinne.

Farshad og Macarius pakket så med seg tingene og valgte så å returnere mot skoghoggerkampen lengre nord i skogen. Da de kom frem til leiren fikk de en beskrivelse av Darwin som hadde vært der å lettet etter gruppen og at han skulle gå i mote oss men vi hadde ikke truffet på han på turen. Diancecht dukket da plutselig opp i leiren sammen med Zentor som hjalp oss med å teleportere oss til Darwin og tilbake til leirplassen etter dette.

Onsdag 10. Gozran

Darwin Llarc
Etter en god natt søvn reiste vi mot Oregent og da vi nærmest oss slutten på skogen ble vi angrepet av seks fiender som vi greit klarte å overvinne og den ene av dem stakk av før han returnerte og forlangte å få med seg en av sine falne kammerater og vi fikk da vite at de hadde en leirplass litt lengre inn i skogen og vi sa at vi kunne prøve å få Lumber Consortium til å plante ut nye trær dersom de slutten å angripe dem, feyen kunne ikke love noe i forhold til dette.

Vell tilbake i Oregent fikk vi 1200gp i verdipapirer av Lumber Consortium for jobben og Diancecht og Darwin fikk hilse på familien til Macarius. Macarius fikk også forklart Salvius om problemet med feyen og fikk også lagt frem forslaget om å plante nye trær ut i skogen.

Korrupsjon og jakt på banditter

Torsdag 11. Gozran

Denne dagen benyttet vi til å se oss litt rundt i byen og Macarius var innom tempelet for å trene mer til å bli paladin og han vekslet også inn verdipapiret i 120platium og fordelte dette så til de som skulle ha dette. Opalen ble også i banken verdsett til 400GP og ble så solgt for 380gp. De andre i gruppen benyttet sjansen til å kjøpe og selge diverse ting. Eladan var også kommet tilbake til byen og at var stortsett på rommet sitt og surmulte. Vi ble etterhvert oppsøkt av et sendebud i fra lederen i byen som ønsket at vi skulle møte presis hos dem i rådhuset senere på kvelden i all diskresjon.

Her ble vi møtt av Elsbet Regere som er lederen for byen og også en paladin for Iomedae hun kunne informere oss om at hun hadde to oppdrag som hun gjerne ønsket at vi skulle hjelpe dem med. Det ene var ett mer diskret oppdrag enn det andre og det handlet om å undersøke ryktene om korrupsjon i det lokale rettsvesnet og vi ble anbefalt å ta kontakt med overdommer Harid Firesto.

Det andre angikk noen fæle angrep av banditter nordvest for byen som angrep handels karavaner her. De mistenkte at det var tro ulike grupper på ferde ettersom den ene bare stjal våpnene og tingene som kunne være nyttige, men lot følget få beholde livet. Mens en annen gruppe massakrerte og stjal alt de kom over. Hun ønsket at vi skulle undersøke hvem som sto bak denne og hvem våpnene eventuelt gikk til. Vi ville bli belønnet for begge jobbene og vi lovet å undersøke begge av dem.

Etter dette valgte vi å ta kvelden før vi ønsket å oppsøke Harid Firesto neste dag.

Fredag 12. Gozran

Før vi reiste til overdommeren spurte vi Salvius om han visste noe angående korrupsjon eller mystiske omstendigheter i rettsapperatet. Men han hunne ikke gi noen god pekepinne på dette, men det var i det siste flere rikmannssønner som hadde blitt frigjort fra endel viktige saker og det pågikk nå en sak mot sønnen til Gregor Guillack som hadde blitt mistenkt for uaktsomt drap.

Overdommer Harid hadde også en personlig sekretær Munos som viste oss inn til Harid. Harid hadde ikke noen mistanke om mistenkelige forhold rundt rettssystemet i byen men vi ble lovet adgang til arkivet for tidligere saker. I disse sakene fant vi ut etterhvert at det kunne se ut til at det var lagt til neon falske dokumenter og tre høgststående familier kom frem som mest fremtredene: Guillack, Burdos og Davilles, alle disse familien hadde røtter i fra Cheliax. Vi fikk også opplysninger om at saken til sønnen skulle komme opp for retten neste dag. Videre fikk vi opplysninger om at det var kun Harid og Munos som hadde tilgang til nøkkelen til rommet med de pågående sakene.

For å ha en unskyldning til å snakke med Elsbet Regere fikk Macarius beskjed i fra Diella at han skulle gi beskjed til Matilde Budos i samme bygning om de skulle møtes på markedet kl 10 i morgen. Vi informerte så Elsbet Regere om det vi hadde funnet ut så lang og vi sa også at vi ønsket å halde rettshuset under oppsyn denne natten.

Vi delte oss i to slik at vi klarte å dekke alle sider av bygningen i løpet av natten og vi oppdaget etterhvert flere personer som prøvde å bryte seg inn. Vi valgte da å vente til de hadde kommet innenfor før i gikk etter dem, men da ble vi angrepet av en halvling som var oppå taket. Vi fikk tislutt tatt alle disse i livet og de sa at de ønsket kun å bli overlevert til de lokale vaktstyrken og Macarius hentet Elsbet Regere som så hentet noen paladiner fra Iomedae templet som tok med seg fangene til sitt tempel.

Lørdag 13. Gozran

Etter endel utspørringer fant vi tislutt ut at halvlingen hadde samarbeidet med bandittene som hadde prøvd å bryte seg inn. Hans navn var Zeltus og han kunne informere om de fikk et nytt dokument og notat for hver sak som de skulle legge inni sakspapirene, dette fikk de også av en helt vanlig arbeider som nok ikke hadde så mye mer med saken å gjøre.

Vi fant tislutt en Beldos som laget gode grafiske forfalskinger som som etterhvet inrømmet hva han hadde gjort og han kunne peke ut Munos som sin kontaktperson. Utfallet for den pågående saken mot rikmannssønnen ble at han ble dømt for uaktsomt drap.

Da vi kom frem til rettshuset fant vi Munos drept i kontoret hans og i mistenkte at han hadde blitt drept og/eller tatt selvmord ved hjelp av gift. Vi fant også et kart over nordvestre område nord for byen i en godt gjemt lomme i jakken. Med skriften "Vest eller øst, hvor kan det være?". Åstedene for overfallene var blitt merket av på kartet.

Søndag 14. Gozran

Nå var endelig Macarius blitt til en Paladin, og han var stolt av det. Følget bestemte seg denne dagen for å undersøke åstedene for overfallene som var markert på kartet de hadde funnet på Munos. Men før de dro ut på oppdraget, ble de enige om at ting ville gå fortere på hesteryggen, og en lokal hestehandelsmann ble oppsøkt. Han var en halvork. Vi fikk vite at en del hester var forsvunnet øst for byen, og vi tilbød oss å prøve å finne dem for ham. (Selv om vi ikke har begynt å lete alt for mye etter dem enda akkurat). Macarius kjøpte en flott og dyr hest som er en paladin verdig, mens Diancecht kjøpte en litt mindre kostbar hest. Resten av følget leide hester.

Før vi dro så var vi også innom markedet og kjøpte litt utstyr, blandt annet kjøpte Eladan ringen Ring of Sustenance. Han måtte selge sin magiske dolk for å få råd til den, men han er veldig stolt av den.

Deretter bar det i vei ut av byen. Vi fulgte kartet, og fant området masakrene hadde foregått. Vi la merke til både små og store spor som ledet inn i skogen. Vi klarte å følge sporene som gikk vestover. Vi merket oss at greiner var knukket høyt oppe, og Eladan hadde en sterk misstanke om at her hadde det vært en Ogre som hadde gått innover. Darwin kunne gi oss mye uhyggelig informasjon om dette beistet, så vi var forberedt på noe fælt. Vi kom fram til en camp, og så Ogren sitte midt i campen. Vi beveget oss nærmere, mens Farshad stealtha et godt stykke bak våre venner. Når vi var nærme nok, så mistet Cassandra litt huet, eller var det Eladan, uansett hun løp det hun kunne for å angripe beistet. Og selv om Eladan kastet Haste på følget, og alle løp det de kunne mot Ogren, ble Eladan liggendes for langt bak slik at Cassandra mistet halvparten av hitpointsa. "Dang, not again", ergret Eladan seg. Ogren var imidlertid ikke alene, hele 8 andre fiender kom ut av hyttene rundt og gikk til angrep. Cassandra kjempet godt og fikk gjort godt ifra seg mot Ogren, men dette var nok ikke hennes største kamp til nå. Det toppet seg da Darwin i et forsøk på å skremme fiendene med Ghostsound i form av et løvebrøl kun presterte å skremme Cassandra. Dette var en hard kamp, Cassandra ble svimeslått og sendt tilbake til planet sitt, men etter at Darwin klarte å overbevise noen om at å slåss mot oss var en dum ide, og etter å ha drept en del av fiendene, svimeslått ogren og noen til så overgav resten av fiendene seg, blandt annet en bad-ass halvling. Altå var det 2 menneskebanditter (en svimeslått), 1 svimeslått ogre og en halvling som overlevde.

Oppgjøret ble som følger:

 • 1 pose med 200 coppermynter, 43 platinum, 435 + 127 gullmynter, 257 sølvmynter. (Fordelt 20. Gozran)
 • 6 breastplates
 • 3 greatswords
 • 1 Half-orc greataxe
 • 1 chainmail
 • 3 heavy wooden shields
 • 3 cold iron daggers
 • 3 longswords.

Small size:

 • 6 dagger
 • 3 masterwork dagger
 • magic chainshirt + 1 (1100 GP).

Vi fant også 4 potions:

 • 1 cure light wounds (Farshad)
 • 1 potion of move fear
 • 1 potion of lesser restoration
 • 1 potion of bull strength. (Favion)

Først avhørte vi den ene banditten, og det kom fram til at han ikke var den verste, men var blitt tvunget med på dette her av ogren og bad-ass halving-kompisen dens. De var veldig onde vesener, huffameg. Vi klarte å presse ut litt informasjon fra dem. De sa de fikk godt betalt for disse massakrene. De sa de fikk overlevert oppdragene fra lokale bønder rundt omkring på låvene i området. Det siste oppdraget hadde de fått fra en bonde nord for overfallet. Vi fikk også beskjed om at utbyttet var blitt lagret ved foten av fjellet litt lengre vest for ca 3 dager siden. Byttet ble vanligvis hentet innen en uke, av ukjente personer/skapninger/et eller annet.

Vi bestemte oss for å ta med de overlevende inn til Oregent og levere dem til myndighetene der for "rettferdig" domsavgjørelse. Merkelig nok var det ikke så mye protester fra noen, men nesten alle jobbet godt for å lage en slags slede bak hestene slik at de kunne trekkes inn til Oregent.

Mandag 15. Gozran

I løpet av natten, så døde den ene banditten pga skader den hadde fått i slaget. Vi campet på veien til oregent, men intet skjedde den natten. Neste morgen ankom følget Oregent med 3 levende og en død fange. Vi møtte på vaktene ved porten til byen, og de ble litt satt ut av at vi kom drassende på et stort beist inn til byen, og lurte på hva vårt ærend var. Vi forklarte hva som var skjedd. Vaktene var veldig overrasket over at vi ikke bare hadde drept Ogren der og da. Eladan var egentlig ganske enig (tenkte han, men han hadde ikke villet lage noen sak på det). Men etter mye om og men, siden vi ikke helt stolte på dem, fikk vi overbevist vaktene om at vi skulle være med å overlevere dem til fengselet. Vi fikk et bevis på at vi hadde tatt de fangene vi hadde tatt, og leverte det til rett person. Vi fikk en belønning på 2000 GP i verdipapirer.

Senere på dagen handlet vi diverse ting i byen som en ny hest til Farshad, samt endel for til hestene vår. Etter at vi var ferdige i byen bestemte vi oss for at vi ønsket å undersøke området rundt der bandittene skulle ha lagt i fra seg utbyttet. Darwin bestemte seg plutselig for å bare forsvinne, mens Eladan heller ønsket å lage endel gjenstander igjen i byen i staden for å være med gruppen videre.

Tirsdag 16. Gozran

I løpet av vår første natt ute i skogen vekket av en druide ved navn Taseira som lurte på hva vi gjorde ute i skogen deres. Diancecht fikk ved hjelp av resten av gruppen forklart at vi ønsket å undersøke hva som føregikk i skogen for tiden og druiden hjalp oss etterhvert med informasjon om noen stier videre mot det forlatte leirplassen. Taseira informerte også om at han var endel av en druide sirkel noe sør for skogen. Videre snakket han også om noe som vi antar må være hekser som drev på med noe forfærderlig oppe i fjellene like nord for oss.

Da vi nærmest oss leirplassen der de ksulle ha byttet oppdaget vi 6 skikkelser litt lengre fremme, ved nærmere studering av disse skikkelse fant vi ut at det måtte være 5 gobliner og en habgoblin. Farshad vikk sneket seg rundt dem på flanken mens Macarius og Diancecht gikk rett på dem og det tok ikke lange tiden før vi hadde overvunnet fienden.

Utbytte: 43gp (Fordelt) 5 leather armor, small 5 heavy wooden shield

Etter litt leting fant vi tilslutt den forlatte leiren, men det virket ikke til å være noe særlig med liv her. Det eneste som vi fant var 6 store kasser der det kun var 1 kortsverd og 3 piler til en kortbye igjen. Vi fant forøvrig også 7 kortsverd, 7 kortbuere og et langsverd i liten størrelse. Det eneste som vi fant av verdi i leiren var en magisk +1 frost pil til langbue som vi gidde til Farshad.

Ellers brukte vi litt tid på å bli enige om hva vi ønsket å gjøre videre, men vi ble tilslutt enige om å overnatte ikke langt fra denne leiren før vi ønsket å undersøke en sti som gikk litt til venstre sør for leiren og som det såg ut da vi gikk forbi denne tidligere til å ha godt endel personer her. Ellers ble det også endel diskusjonere rundt diverse militærske taktikker og ordbruk som FOP.

Onsdag 17. Gozran

Natten gikk uten forstyrrelser og neste dag utforsket vi stien nedenfor leiren. Det tok ikke lang tid før vi oppdaget 3 soldater som satt og spillte terninger, disse 3 soldatene fikk vi enkelt kontroll på. Vi avhørte en av bandittene som var i live og han gidde oss informasjon om at han kom i fra Cheliax rett på innsiden av grensen og at han var blitt tvunget med. Vider kunne han informere om at de hadde fått beskjed om at de skulle bryte leir om 5-6 dager og at hæren besto av både mennesker og blant annet gobliner. Ellers var de en FOP (Fremskutt observasjonspost) og hovedleiren var ca 25min til hest i fra dem. Banditten ble lovet at han skulle få en rettferdig dom i Oregent mot disse opplysningene.

Vi sendte Farshad avgårde mot leiren for å få han til å rekonisere rundt leiren. Her oppdaget Farshad en folksom leir med flere store telt og han følte at han hadde sitt ett av bannerene i leiren før. Han såg også at leiren var skilt mellom mennesker i den ene delen og gobliner i den andre. Farshad delte denne informasjonen med de andre da han var tilbake og Macarius syntes at banneren liknet på symbolet til Guillack familien.

Vi valgte derfor å sende en beskjed til Elsbet Regere med Bird Feather Token som vi hadde funnet tidligere. Følgende beskjed ble sendt:

"Ærede Elsbet Regere

Viktig beskjed i fra Macarius Quellinus Lorenzi med reisefølge. Undersøkt banditt raidene og funnet en stor leir ved foten av Montte fjellene. Hæren består av minst 100 gobliner og mennesker i fra Cheliax. Opplysninger om at leiren skal brytes om 5-6 dager. Ber om assistanse. Kan kontaktes om 2 dager hos familen Lorenzi i Oregent. Guillack familien muligens innblandet ikke stol på dem."

Etter dette returnerte vi tilbake mot Oregent så langt som vi kom før det ble mørkt.

Torsdag 18. Gozran

Vell tilbake i byen fikk i overlevert de to fangene som vi hadde med oss.

Forberedelser og forsvar av Oregent

Fredag 19. Gozran

Elsbet Regere
Midt på natten hjemme oss Macarius ble vi plutselig vekket av noen hard dundring på døren. Det viste seg seg å være Elsbet Regere som hadde kommet i fullfart i fra Olfden. Hun var meget bekymret over de opplysningene som vi hadde kommet med nærmere opplysninger angående størrelsen på teltene mente hun at de kunne være minst 500stk i tilegg var heller ikke byens forsvar allverden. Bymuren hadde endel sprekker etter jordskjelvene som hadde vore i byen og byens soldater besto for det meste av en milits. Eagles Knights var heller ikke i umiddelbar nærhet ellers så mente hun at det kanskje kunne være et forsøk å få med seg druidene i druidesirkelen på vårt lag og vi fikk også et skriv med hennes stempel og underskrift om at hun ville satse hele sin politiske prestisje på å få byen til være med på plante ny skog rundt byen. Ellers kunne hun også ønske at vi undersøkte ryktene angående heksene i fjellet nord for byen, men hun mente at vi ikke hadde tid til å gjennomføre begge disse oppdragene.

Ellers så lovet vi henne at vi skulle være med å forsvare byen dersom det ble ett angrep på byen. Vi skulle møte henne kl 0800 om morgen for å informere om hva vi ønsket å gjøre og legge en plan for hvordan best forsvare byen mot et eventuelt angrep.

Kart over området Nord-Vest for Oregent

Lørdag 20. Gozran

Under frokosten informerte Macarius familien hans om det kanskje ville komme ett angrep på byen regissert av Guillack familien. Faren lovet å passe på familien og sa at det hadde en kjeller som de kunne forskanse seg i dersom det trengtes. Etter frokosten fordelte vi pengene helt tilbake i fra 14. Gozran og og vi la også av en lik del til de som ikke deltok på frokosten.

Ca kl 0800 møtte Macarius, Farshad og Eladan Elsbet Regere og vi fikk informere henne om at vi ønsket å undersøke muligheten med å få med oss druidene til å hjelpe til med å forsvare byen. Ellers kunne Elsbet si at hun reknet med at de hadde omlag 30 paladiner, 150 byvakter og 50 soldater til rådighet til forsvar av byen. Ellers var ett av de svakeste punktene i bymuren litt nord for vestporten. Videre ble vi enige med hun om at hun skulle sende en beskjed via en fugl til oss når hennes FOP observerte troppene ca 1 dag i fra byen, slik at vi da hadde mulighet til å komme oss tilbake til byen. Vi ønskt også få tak i en ny fjær til å sende en beskjed og vi fikk lov til å kjøpe en på hennes regning. I magiker butikkene kjøpte vi da en av disse fjærene samt noe mer før vi reiste ut av byen etter at Eladan hadde fått kjøpt seg en kamptrent ridehest.

I løpet av natten til 21. Gozran observerte Farshad noen gobliner med hunder ett stykke i fra leiren og han vekket de andre. Da goblinene ikke så ut til å ha oppdaget oss, valgte vi å ikke angripe dem.

Søndag 21. Gozran

Tidlig søndagsmorgen oppdaget Macarius de samme goblinene igjen, men han valgte å la de andre sove videre og med vaktsomt blitt såg han at goblinene gikk forbi leiren. Etter å ha ridd en stund videre kom vi endelig frem til en åpning i skogen og her ble vi møtt av flere dyreskikkelsere som spurt oss om hva vi gjorde her. Vi fikk informert om at Taseira hadde sagt at de holdt til her og at vi var her i oppdrag for Oregent. Vi hadde også med oss brevet i fra Elsbet med informasjon om at hun satte hele sin politiske prestisje på spill for å få Oregent til å være med på å plante ny skog der en hadde hogget den ned, dersom druidene lovet å hjelpe til med forsvar av byen. Reisefølget lovet også å se til at dette ble gjennomført dersom de hjelpe til. Druidene lovet å hjelpe til dersom vi beviste for dem at vi kunne overleve ute i villmarken og de ønsket at vi skulle gjennomføre en test. Vi lovet å gjennomføre denne testen og vi fikk de også til å undersøke litt om hvor eventuelt heksene oppholdt seg oppe i åsene. Testen gikk ut på at vi skulle rydde vekk noen farlige planter i en dal et lite stykke i fra druide sirkelen. Videre sa de at vi kunne risikere å møte på: Basidirond, Vegepygmy, Shambling Mound og Assassin Vine inne i denne dalen.

Shambling Mound
Vi hadde ikke gått lenge innover i dalen før vi ble angrept av en Shambling Mound som gidde endel skader til Cassandra og fikk ett godt grep rundt livet hennes. Vi klarte heldigvis likevel å ta livet av denne svære planten. Etter stykke lengre inne i dalen ble vi angrept av en Fungus, Violet som gidde heftige skader til Cassandra og hun fikk også noen store stygge sår der noen av tentaklene til planten hadde truffet henne. Macarius fikk også noen små skader i fra denne planten, men han fikk ingen sår. Vi fant ut at disse sårene hadde ført til at Cassandra hadde mistet noe av hennes styrke og utholdenhet og vi fikk helbredet henne noe fra disse skadene, men ikke alt. Enda lengre inn i dalen ble vi også angrept av det som vi mistenkte var flere Assassin Vine, det tok litt tid å ta livet av disse og det hjalp ikke akkurat at Macarius til stadig bommet på sine slag mot plantene. I tilegg fikk de også noen planter i området til å vokse opp rundt benene til Farshad og Eladan. Da vi ikke kom over flere planter etter å ha godt til enden av dalen valgte vi å returnere til hestene ved inngangen til dalen. Da vi var rundt 100ft i fra hestene kunne vi se flere små grønne skapninger som sto med sine spyd mot hestene og vi stormet av den grunn mot dem. Ettersom Cassandra var blitt rimelig redusert i løpet av dagen og at Macarius ikke hadde så mye helbredelse igjen valgte Eladan å mane frem en krokodille. Denne krokodillen ble sikkert litt forvirret av å ikke finne noe vann i nærheten, men krokodillen slo og bet kraftig i fra seg.
Druiden som fremførte sangen
Heldigvis fant vi ut at hestene ikke var så skadet etter at vi var ferdig med å slå de som vi mistenkte var endel Vegepygmy.

Vell tilbake hos druidene ble vi gratulert at lederen for druidene som presenterte seg som Gazon. Han sa at han var imponert over vår jobb med plantene og at de lovet å stille med 15-20 av deres beste druider til hjelp til forsvar av byen mot at det ble plantet ny skog. De ønsket videre at vi skulle delta på deres fest ved bålet ettersom det nå var blitt kveld og vi takket villig ja til dette. Under festen opptrådte en vakker kvinnelig alv druid med en vakker sang og reisefølget ble vell heller rimelig betatt av denne druiden. Farshad sa at han allerede var opptatt til noe irritasjon i fra Macarius, mens Macarius funderte over hva han skulle gjøre gikk Eladan rett på sak og oppsøkte druiden. De fikk snakket en stund i sammen, men av ukjente grunner gikk tilslutt druiden vekk i fra Eladan og Eladan kom tilbake til de andre noe lettere irritert. Vi fikk også en Rod of silent, lesser (Nivå 3) og en Catching cape, concelment som gaver og vi ble enige om at Macarius skulle følge de utvalgte druidene til byen neste dag.

Mandag 22. Gozran

Macarius og noen druider reiser til Oregent

Etter å en god natt søvn, ettersom druidene holdt godt vakt i løpet av natten. Tok Macarius farvel med de andre i reisefølget som skulle nordover for å undersøke ryktene angående heksene. Macarius fikk seg en god frokost sammen med Gazon og noen andre druider, mens de utvekslet informasjon seg imellom om hva Macarius og druidene visste om styrken som var på veg og om forsvaret til byen. Macarius måtte igjen gi lovnader om at byen ønsket å plante ny skog i bytte mot deres tjenester. Macarius prøvde å se etter den vakre druidene fra kvelden i forkant og oppdaget henne etterhvert sittene ett lite stykke i fra Gazon sammen med noen andre druider, men før Macarius fikk sjansen til å gjøre noe gidde Gazon beskjed om at nå var det tid for å reise og 17 druider og til Macarius store overraskelse ble også den nevnte kvinnelige druiden også med og druidene presenterte seg med flere navn enn det Macarius klarte å huske.

Starten av første ridedag gikk uten problemer, foruten noen forrvirrede blikk i fra noen få reisende på vegen. Macarius prøvde også forsiktig flere ganger å få i gang en samtale med den kvinnelige druiden, men han kom liksom aldri helt inn på ett felles interesseområdet og Macarius fikk egentlig heller en følelse av at hun var litt høy på pæra, men Macarius fikk heller ingen følelse av at han hadde fornærmet henne.

Da det nærmet seg kvelden stoppet plutselig druidene opp og varslet om at de hørte noen ulvehyl i det fjerne. Macarius hadde da ikke hørt en dritt, men nå hørte han noe ulvehyl i det fjerne. Følget reiste seint videre, mens den ene druiden gjorde seg om til fugl og fløy mot lyden. Det tok ikke lang tid før druiden/fuglen kom fort tilbake og varslet om at en ulveflokk på omlag 8stk var på veg mot oss i rasende fart og det kunne se ut til at de var blitt sremt av noe. Druidene ønsket ikke å drepe noen ulver, men vi gjorde oss likevel klar for kamp. Og da ulvene dukket opp kunne vi se at det freste rundt munnen til en del av ulvene og druidene mente bestemt at de måtte ha fått en eller annen for for sykdom. Ulvene angrep så reisefølget i ett vilt raseri, men det ble en heller kort kamp, der druidene gjorde ganske heftig skade, mens Macarius kom litt sent i gang, men fikk tilslutt skadet noen han også. Etter kampen tok druidene seg av de falne ulvene og en av ulvene som ikke var blitt drept klarte de å helbrede og de fjernet også sykdommen som den hadde fått, som viste seg å være rabies før de slapp ulven løst igjen. Da ulven var blitt satt fri sprang den fort vekk i fra reisefølget etter å snust litt på de andre falne ulvene.

Angrep på en goblinleir og jakten på hekser

Samtidig som Macarius reiste inn Oregent reiste Farshad, Eladan og Diancecht nordover mot det stedet som heksene ble antatt å oppholde seg. De hadde nå også følge av en Shelyn prest, Duanriel, som Diancecht rekruterte mens han var i Oregent. Etter å ha ridd mot nord en god stund, begynte terrenget å bli mer kupert og følgesvennene krysset etterhvert elven Iseld. Etter en time kunne de skimte en liten hytte på toppen av et høydedrag. De gikk av hestene for å undersøke, og nærmet seg forsiktig. Plutselig,bak hytten trådde det frem en del gobliner og et par halv-orker. Med tanke på at dette bare var gobliner, ble det gjort kort prosess med disse. En av goblinene sprang inn i hytten. Eladan tok da sjansen på å snike seg rundt goblinen, som tilsynelatende prøvde å skjære over strupen til en bundet og kneblet kvinne. Eladan fikk uskadeliggjort krapylet før han fikk gjort noen skade . Kvinnen presenterte seg etterhvert som Sulima Ihren, en Magus. Hun fortalte at hennes reisefølge, som besto av 2 rangere og en kriger, hadde tatt på seg å undersøke overfallene nord for Oregent. Reisefølget hadde blitt overrasket av disse goblinene, og det kunne se ut til at det bare var henne igjen. Etter et kort søk etter hennes venner, fant de likene henslengt i en haug, noe som ikke så ut til å påvirke Sulima på noe vis. Kroppene ble undersøkt etter deres eiendeler, som kunne vøre til nytte for oss. Siden hun nå var alene, ble hun invitert inn i følget.

Reisen gikk videre nordvest et stykke, mot fjellene og et mer skogkledd terreng. De kom etterhvert til en sidevei som steg bratt opp til høyre. Kort etter oppdaget Farshad noe som skimret svakt foran dem. Mistenksom beveget han seg forsiktig frem, for å oppdage en godt skjult fallgrav. Diancecht gjorde en rask undersøkelse for magi, og konkluderte raskt at dette muligens kunne være en magisk alarm som ville ha blitt utløst hvis noen gikk i fellen. Duanriel fikk denne fjernet uten problem. De følte nå at de var på rett spor. Spesielt ved at røyk i det fjerne blir observert, velger de å bevege seg til fots med stor forsiktighet. Farshad sniker seg raskere fremover for å speide, i tilfelle bakhold. Etter en liten stund, mot fjellene, åpnet skogen seg i en svær lysning. Her var det satt opp to store telt foran en huleåpning. Mellom teltene, var det et bål med en stor, svart kjele. Rundt den sto tre kvinner i kutter og rørte iherdig i en boblende gryte. En svær Ogre [1] sto bak heksene, og fulgte rørebevegelsene med et sultent blikk. Resten av gruppen kommer til, kamp starter. Overraskelsesmomentet var på gruppens side, og den ble brukt med stor effekt. Duanriel kastet en ray of light rett mot Ogre, mens Farshad avsluttet dens liv med en pil i hvert øye. I dette slaget viste Sulima seg som en meget dyktig kriger der hun med stor selvsikkerhet avanserte og lammslo fienden med blanding av slagkraft og magi. Den ene heksen som virket som lederen bjeffet høylytt ordrer, før hun med en kort besvergelse tok til luften. Her voldte hun stor skade ved først å kaste en giftig gassky midt i gruppen. De fleste klarte med nød og neppe å hoppe unna, unntatt den lettfotede alven i gruppen. Effekten av denne gassen satte Diancecht ut av spill for store deler av sammenstøtet. Den andre heksen ble holdt på plass ved hjelp av Sulimas besvergelser, mens den siste prøvde i dekke av teltene spre rundt seg villedende og destruktiv magi. Alt virket å gå forbausende enkelt, når helt uten forvarsel tre personer steg ut av hulen. Den ene, en ven kar, begynte en trall som virket å oppildne fienden, den andre, en værbitt fyr med lærrustning og bue, mens den tredje tydelig var en prest av et slag. Presten viste å være en særs plagsom karakter, som healet når det trengtes og trakk seg inn i hulens sikkerhet. Det var ved dette klimaks Sulima viste sin brutale side ved å kanalisere magi gjennom sitt sverd med nok kraft til å kakke hodet av den ene heksen og den gaulende barden. Resten falt sammen som en tom sekk poteter etter dette. Den største faren var egentlig lederheksen som med et par velplasserte fireballs virkelig kunne sette følgets liv i fare. Med et konsentrert angrep mot henne på slutten, sammen med flokk med alskens fugler som Eladan manet frem, fikk de henne ned. Når kampen endelig var over, var det bare prest og ranger som var i live av fienden. Disse ble avhørt. De påsto at de hadde blitt tatt til fange av disse heksene og tvunget til å sloss for dem, noe som gruppen fant lite troverdig. Rangeren kunne videre fortelle om at lederheksen satt mye i hulen og studerte gamle pergamenter og bøker som hun tolket og oversatte. I hulen fant vi et skrivebord dekket av papirer og en kiste. I kisten kunne de finne penger og edelstener. I en hemmelig skuff i samme kisten lå en ring. I noen av notatene fant vi margen oversatt: Mektig våpen gjemt i hule. Etterfulgt av et vers:

I nødens tid, når hjelpen trengs
Finnes den i de underjordiske ganger ved fjellets tinder der fossen ut bryter 
Let, og dere skal finne
Disse ord vil se deg lykkes
Verasum Aemidae Sorum

Etter å ha sett til de overlevende og bundet dem, gikk gruppen gjennom resten av leiren for å finne mer av interesse. Det mest sjokkerende funnet var at kjøttet i gryten var fra mennesker! Etter dette tok gruppen kvelden, de fleste uten kveldsmat.


Utbytte:

Goblin og halvorker:

 • 2x Potion of Cure light wounds(Diancecht)
 • 2x Potion of lesser restoration(Farshad)
 • Potion of protection from good(Sulima)
 • 15 sp/25 pp/90 gp

Fra Sulima's følgesvenner:

Hekser med følge:

 • Ring of sustenance(Diancecht)
 • Ring of protection+1(Macarius)
 • Cloak of resistance+1(Farshad)
 • Headband of vast intelligence+2(Sulima)
 • Crown of blasting(minor)(Eladan)
 • 2xEverburning torches
 • Potion of flying(Farshad)
 • 2xPotion of cure moderate wounds(Sulima/Diancecht)
 • 2xedelstener (Ametyst(600-1000gp),?)
 • 2xscrolls
 • 428sp/689gp/137pp

Tirsdag 23. Gozran

Jakten på det mektige våpenet

Neste morgen diskuterte reisefølget hva neste agenda på planen var. Rangeren og presten ble forlatt, bundet i hulen for å bli hentet på vei tilbake til Oregent. Verset fra heksens notater indikerte sterkt at de burde følge elven videre nordvestover mot fjellene.Farshad, Eladan og Diancecht sammen med Sulima og Duanriel fortsatte derfor videre på stien ved siden av elven.

Etter en tre timers ridetur står reisefølget ved foten av høye fjell hvor de støter på et ganske falleferdig to etasjers hus. I nærheten av huset hører de lyden av et fossefall. Gruppen undersøker først huset,som er fylt opp av råtne møbler og et studie med møllspiste bøker. En lyd fra andre etasje vekker deres oppmerksomhet og ned fra trappen ser de to grønn-brune masser med noe som ser ut å være dekket av fiolette sopper (Phycomid)[2] bevege seg mot dem. De angrep ved å skyte ut små kuler med syre. Disse vesener ble overmannet ganske enkelt av Cassandra. Andre etasje var som første , ganske falleferdig. I et skap, derimot, fant de en boks med navnet "Catfellar" påskrevet. Denne inneholdt en del sølvmynt og en bok som inneholdt en del nedskrevne besvergelser.

Følget forlater huset, og beveger seg bak huset mot lyden av det de antar er en foss. En kort gange fra huset kommer de, som ventet, fram til et fossefall som ender i en kulp. Etter nærmere inspeksjon kunne de muligens skimte en hule bak fossen. De fleste klarte å komme seg over på egenhånd,mens Eladan mante frem en krokodille for å hjelpe seg selv og Duanriel over. En lang,mørk passasje bak fossen fortsatte inn fjellet. Farshad gikk foran for å lete etter feller. Et stykke inne kunne en felle lett desarmeres før de beveget seg forsiktig innover i mørket. Gangen åpnet seg i et stort, rundt rom som fortsatte på andre siden av rommet og en gang til høyre.

En kjapp undersøkelse av rommet klarte å avdekke noe som så ut som en skjult dør på den vestlige veggen. Den åpnet seg ganske enkelt for å vise frem en bred trapp som beveget seg nedover. Rommet viste seg å ha vært et matlager. Med all fuktigheten som har trengt seg ned her over lang tid, var det ikke mye av matvarene som var intakte. På vei opp i inngangsrommet ble vi angrepet av noe som lignet 2 pytter med blekk (Slithering tracker) [3]. Disse viste seg lett å overmanne.

Gangen til venstre for inngangen munnet ut i et stort rundt rom som virker å ha vært en overdådig stue i sin tid. Råtne møbler dominerte nå, med et stort bokskap som dekker den ene veggen. Av interesse var det bare en bok som var intakt,en bok med tittelen: Legender og myter i Varisia-Thaniel og Demarkos. Eladan virket å ha en over gjennomsnittlig interesse for denne.

Videre ned gangen mot nord, kom de til en tredør til venstre som åpnet opp i et stort rektangulært rom. Rommet var bekmørkt, men en kunne formene å se en skimrende masse i det en hjørnet. De gikk inn, og så en stor, firkantet masse av gjennomsiktig gele (Gelatinous cube)[4]. I midten av vesenet kunne en se rester av gjenstander den muligens ikke kunne fortære. Gruppen gjorde kort prosess av denne siden den var veldig sakte, og undersøkte vi kroppen. I midten fant vi tre flasker. Rommet var ellers sparsommelig dekorert med råtne møbler uten av noe mer verdi.

De beveget seg ut i gangen igjen. Etter et kort stykke til høyre ser de en brei trapp som snodde seg nedover. Forsiktig beveget de seg nedover, siden trappene var våte og slimete. Med et svupp og et skrik sklei Diancecht og Sulima ned den glatte trappen, helt til bunns. Alt dette bråket, vekket noe til liv der nede; eller uliv vel og merke. Et lite kompani på 7 skjeletter beveger seg mot de to uheldige stakkarene som panisk prøver å rette seg opp for å møte faren. To av skjelettene (Skeletal champion)[[5]]skiller seg ut,og disker ut ganske mye skade med sine prektige langsverd. Spesielt går dette ut over Sulima, som i et øyeblikk sto i fare for å dø. Farshad gikk mellom, trekker sverd for å redde henne fra den sikre død siden bue ikke har noen effekt på disse. De andre kommer etter, hvor etter en relativt lang kamp, alle kan puste lettet ut. Når støvet hadde lagt seg, og healing er utført på de mest skadde, beveger de seg lenger inn i dette massive rommet. Når de kom til enden, ser de i det ene hjørnet en trestatue med grove humanoide trekk. Et arbeidsbord, med flere skuffer, ser meget interessant ut. I den ene skuffen kunne de finne en notisbok som beretter om to mektige magikere, Catfellar og Strifer, som for 90 år siden var kjent for å forsvare Oregent. De konstruerte kampmaskiner og andre forsvars elementer. En fatal natt på vei hjem, ble de overfalt og drept av orker. I en annen skuff ble det funnet et knippe mynter og et notat som berettet om et kommandoord som var veldig viktig å uttale korrekt. Gruppen skjønner etterhvert at det mektige våpenet er en tregolem [6]og kommandoordet var setningen som heksene hadde i sine notater.
Tregolem
Eladan ytret ut setningen i kjedsomhet til alles forargelse, og golemen kom til live. Deretter fulgte et øyeblikk hvor han lekte med den nye actionfiguren sin.

På vei opp av dette rommet, tok de seg tid til å gjennomsøke skjelettene. Utbyttet ble noen pene langsverd, et smykke og en potion.

Oppe i gangen igjen, fortsatte gruppen sammen med golemen. Gangen fortsatte videre og endte i ei tredør. Siden døren hadde kilt seg fast, kommandrte Eladan golemen til å knuse den. Noe den gjorde med et brak. Døren åpner seg inn i et stort mørkt rom. Knurring kunne høres, to bjørner gikk til angrep. En kort kamp endte med å jage disse dyrene bort. Etter nærmere undersøkelse av rommet , kunne de se en hulegang i det ene hjørnet, muligens gravd av bjørnene. En kunne ikke fine mye av interesse her, bortsett fra et skap med råttent tøy som en gang kunne anses å være overdådige. En stor kiste , derimot inneholdt noen edelstener og gull.

Vel ute ved hestene oppstår det drama mellom Eladan og Sulima. Noe fornærmet tok hun til hesten og red avgårde.Hun kom ikke langt før det plutselig ut av løse luften dukket opp en halv-ork, trollmann og 2 personer som virker å være barbarer ut fra kledningen. Halv-orken holder rundt en av mennene. Den velkledde trollmannen virker tydelig irritert på denne orken, og ytrer klart og tydelig hvilken plageånd han er. I det øyeblikket han ser at folk er til stede, ytrer han en besvergelse mot Sulima, som åpner en dyp sjakt foran hesten, som med nød klarte å stoppe i tide. Han spør hvem gruppen er. Uten fullgodt svar, utbryter kamp. Diancecht blender halv-orken, som igjen intenst prøver å angripe en av disse mennene. Det kunne se ut til at det var de 3 personene mot halv-orken og ut i fra samtalen mellom dem vurderte gruppen det til at de andre ikke hadde helt hederlige hensikter. Gruppen valgte derfor å bryte inn i slagsmålet. Det var ikke noe stort problem å få uskadeliggjøre menneskene, men trollmannen viste seg å være svært mektig og han teleporterte etter først å sende av en fireball. Alle kom unna denne med skrekken.

Halv-orcen kunne informere om at han var på let etter noen slektninger. Han hadde funnet en dagbok fra sin bestemor, som antydet at han var av blått blod. Under denne letingen hadde kommet over en kvinne som måtte reddes. Ellers ved nærmere utspørring av de overlevende menneskene, kunne det se ut til at de var blitt påvirket av magi for å få dem med på trollmannens side. De to valgte å bli med resten av reisefølget mot Oregent. Farshad hadde netopp fått en beskjed fra Elsbet via en fugl at hæren mot Oregent hadde begynt å bevege på seg.


Utbytte:

Forfallent hus:

Spellbook

3x1st

 • Silent image
 • Detect secret doors
 • Magic weapon

4x2nd

 • Owl's wisdom
 • See invisibility
 • Summon monster III
 • Flaming sphere

5x3rd

 • Non-detection
 • Beast shape I
 • Sephia snake sigil
 • Flame Arrow
 • Sleetstorm

4x4th

 • Wall of fire
 • Dimension door
 • Bestow curse
 • Charm monster

Pergament:

 • Page of spellknowledge
 • Ray of sickening
 • 97sp

Dungeon:

 • 3xscrolls:2nd Web,1st Protection from good,1st Shocking grasp
 • gullkjede med zirkon(40gp)
 • Potion of fly
 • 2xmesterverk langsverd
 • Flask of dowsing sirup
 • Pearl of power,2nd level(Sulima)
 • 2xjuveler(1 Safir(1100gp),?)
 • 333gp/128pp

Kampen om Oregent

Onsdag 24. Gozran

Hele denne dagen ble brukt til å reise mot Oregent og det skjedde ikke stort denne dagen. Eladan fant ut til sin overraskelse at han ikke klarte å styre golemen i dag og Diancecht fikk styre den denne dagen. På kvelden kom gruppen endelig frem til Oregent og de oppsøkte så Macarius i sitt hjem. Her ble det utveksling av informasjon om hva de ulike hadde gjort de siste dagene. Ellers fikk han hilse på halv-orcen Dragutin. Diancecht fikk også overlevert i all hemmelighet ett brev i fra tjeneren til Macarius og Farshad ble så nysgjerrig på dette brevet så han tok en sniktitt. Etter å ha snakket litt videre om hva vi burde prisatte Macarius de edelstenene som resten av gruppen hadde funnet.

Edelstener

 • 2 Rubiner
  • En med kjent verdi
  • En stor rubin verdt rundt 4500GP
 • 2 Ametyst
  • En mellom 500-1000GP
  • Til ca 700GP
Taktikk oversikt over fordelingen av troppene

Før vi tok natten snakket vi også med Elsbet om hvilken taktikk vi burde ha for slaget og vi kom også med et godt forslag til henne som hun gikk med på. Ut i fra at angrepene såg ut til å komme fra sør, vest og nord med tyngdepunktet ved den nordvestre muren fordelte vi elitetroppene som følger. Druide 2 ved den nordre porten der muren mer eller mindre var helt inntakt, Elsbet med noen paladiner til vest for porten der muren var blitt ødelagt, vi plasserte hos ved vestmuren ovenfor elven der muren er noe skadet, golemen ønsket vi å ha ved vestmuren som også var litt skadet rett nedenfor elven, druide 1 nedenfor dem igjen og tilslutt ønsket vi å ha paladin 2 gruppen i reservere til å eventuelt forsterke de postene som trengte hjelp primært sør for elven. Videre ønsket vi også at byen skulle oljelegge husene like ved vestmuren slik at vi når hæren kom nærme nok kunne sette fyr på disse husene, de var da selvsagt viktig at de som eventuelt budde hær måtte bli evakuert med sine viktigste eiendeler først.

Ellers hadde Elsbet også fått informasjon fra sine speidere at angrepshæren drev på med å bygge noen kampmaskiner ved en ås like ved byen og hun ønsket av vi skulle undersøke dette og helst også ødelegge dem. Noe vi selvsagt sa at vi skulle gjøre så fort neste morgen kom. Farshad fikk også med seg noe olje som vi kunne bruke på kampmaskinene.

I løpet av natten til 25 ble Diancecht vekket av at noen romstrerte rundt på rommet han, han oppdatet da at Eladan var på leting etter golemen og sa til han at denne var i stuen. Etter dette låste Diancecht døren til rommet sitt. Neste morgen oppdaget vi Eladan svært opptatt med å prøve å få aktivert golemen som sto i stuen. Plutselig kom det ut noen større tresplinter ut i fra golemen som føk rett inn i Eladan, men Eladan klarte tilslutt å få kontroll på golemen. Før vi reiste ut for å undersøke kampmaskinene satte Eladan golemen til å rengjøre rommet til Macarius.

Torsdag 25. Gozran

Siden Farshad hadde vist seg som svært god til å snike seg fremover så sendte vi han litt i forvegen da vi nærmte oss åsen. Han kom tilbake med informasjon om at det var en patrulje bestående av rundt 9-10 gobliner som patruljerte området, men at vi kunne klare å unngå disse. Ved selve kampmaskinene var dt 4 katapulter, 5-6 gobliner, 7-8 mennesker og 2 goblinhunder. Etter å ha vurdert flere forslag om hvordan vi skulle gjennomføre dette angrepet på best mulig måte. Vi ble tilslutt enige om at vi skulle angripe leiren til fots og at Eladan skulle gjøre Farshad usynlig når vi ikke var langt i fra leiren, så skulle Farshad hive olje på katapultene før Macarius skulle bruke magi for å tenne på dem. Resten av gruppen sulle avlede oppmerksomheten slik at Farshad og Macarius skulle få gjennomførte oppgaven. Vell fremme ved leiren kunne vi se de 4 katapultene jevnt fordelt over hele området, 6 gobliner, 8 menneske krigere, 2 magikere og 2 goblinhunder. Farshad fikk oppmerksomheten i fra de i leiren da han sendte en pil rett inn i den ene goblinen etterfølgt at et stormangrep i fra Cassandra, Macarius og Dragutin. Etterhvert som kampen utviklet seg begynte det å spre seg en desperasjon i gruppen ettersom vi fryktet at hovedtroppen skulle komme og Eladan hadde også havnet i nærkamp i fronten og han hadde problemer med å få kommet seg tilbake til Farshad for å gjøre han usynlig. Eladan hadde i mellomtid klarte å skape en fallfelle som to av krigerne havnet i.

Klare for kamp

Farshad kom seg tislutt frem til Eladan og han ble da usynlig og han fikk kastet olje på den nærmeste katapulten. Desverre var Macarius litt for rask med å tenne på katapulten og Farshad klarte bare i siste liten å hoppe tilside da katapulten tok fyr i full fart. Vi klarte tilslutt å tenne på alle 4 katapultene, men vi måtte tenne på den første katapulten 2 ganger da vi ikke følte at den hadde brent nok ved første antenning. På veg tilbake ble vi overrasket av 4 gobliner som nok var like overrasked av å treffe på oss der og vi vant enkelt over disse. Vell tilbake i byen informerte vi Elsbet om hva vi hadde gjort, men at vi kanskje fryktet at den ene katapulten kunne være brukendes enda. Ellers brukte vi resten av dagen mot slaget til å kjøpe inn diverse gjenstander og vi fikk også endel helbredelse potions på deling i gruppen. Ellers ønsket også Celestina å være med på å forsvare byen, men Macarius ønsket helst ikke at hun skulle være med på dette da det kunne være farlig og hun fikk beskjed om å spør faren. Fra faren sin side var det ett konstant nei til å la henne få være med på forsvaret, de skulle søke tilflukt i Lumber Consortium sitt hovedkvarter i en andre siden av byen. Rett før Macarius forlot familien hvisket han i øret til Celestina at hun måtte passe på mor og faren.

Litt ut på ettermiddagen kunne vi se at angrepshæren sto like ved bymurene og de ulike offiserene hadde sin obligatoriske taler før slaget. Eladan hadde også gitt ordre til golemen å følge offiserens kommandoer ved vestmuren.

Fienden angriper
Da hæren var ved siden av husene sendte vi avgårde ildpiler mot dem og fikk antent dem, og flere angripere ble drept av ilden som da oppsto. Etterhvert kom de også frem med ett angrepstårn og 3 stiger, vi fortsatte med å peppre dem med piler. Macarius holdt også på i denne omgang å miste den nyinnkjøpte buen sin, men klarte i siste liten å holde den igjen. Ellers ble nok druide 1 gruppen overrasket av fiendes slagkraft og de trekkte seg en liten stund tilbake fra fronten, før de ikke lenge etterpå kom seg frem til fronten igjen. Paladin 2 gruppen skjønte ikke helt hva de skulle gjøre fra starten av slaget, men innsåg fort at de måtte forsterke sørporten og hjelpte etterhvert til der. Elsbets paladiner, golemen og druide 2 gruppen gjorde det bra i sine området.
Midt i kampen
. Kampen raste videre og etter en stund hørte vi også Darwin som kom syngende inn i kampen. Samtidig som han kom det også ett sendebud med beskjed om at sektor 4 der golemen netopp hadde dødt var nær med å falle sammen, ellers hadde også noen tyver innfiltret sørbyen. Ikke lenge etter at sendebudet hadde gitt beskjed om dette kollapset muren der vi var etter at fienden hadde prøvd å rasere denne ved hjelp av en rambukk som kom ut i fra angrepstårnet. Cassandra og Dragutin fikk drept flere fiender her nede og de klarte tilslutt å ta livet av de to ogrene som var igjen. Darwin gjorde også i denne sammenhengen ett spektakulært opp i fra toppen av muren og rett i hodet på en av fiendene. Noen få fiender kom seg igjennom hullet i muren, men de ble etterhvert holdt igjen av forsvarene like bak muren. Tilslutt klarte vi å overvinne fienden og vi fikk også tatt noen fiender. Ved nærmere undersøkelser ved de andre områdene kunne vi se at det hadde blitt noe plyndring inne i byen og da spesielt i sørområdene ellers var muren nå også kollapset i sektor, 3 og 4 i tilegg til den som Elsbet var i. Elsbet kunne også rapportere om at de hadde fått kontroll over tyvene i sørbyen. Ved nærmere opptelling av de døde hadde byen lidd endel tap og endel av elite soldatene hadde også måtte bøte med livet. Vi brukte resten av kvelden til å rydde opp i byen.
Muren har kollapset

Fredag 26. Gozran

Neste morgen var vi oss Elsbet som takket oss for hjelpen og byen ønsket også å ha en liten seremoni for oss neste dag for vår hederlige innsats. I tilegg fikk vi 8333GP til hver som takk for hjelpen, som var endel av verdiene som var igjen etter fienden. Ellers informerte hun også Macarius om at det var vanlig å gi 10% av dette til ett hederlig formål og han fikk tips om ett fond for foreldreløse barn.

Neste dag brukte vi til å handle inn endel nye ting for de nettopp inntjente pengene. Det ble endel dyre magiske gjenstander og etter dette brukte vi resten av dagen til lage endel gjenstander. På kvelden rundt 18 ble det tid for den store festen og sermonien for seiren i slaget. Elsbet holdt en rørendes tale bare overgått av Macarius sin som klarte å holde en meget god tale som var inspirerende og rørende på samme tid.

Lørdag 27. Gozran

Neste morgen etter en lengre tids god søvn ble det tid for avhør av fangene som vi var med på å fanget tidligere. Her fikk vi være med på avhøret av sersjant Bandor Carleclic. Etter å ha prøvd diplomati en stund måtte det til endel truing før han kom med de opplysningene som han hadde. Han informerte om at han var i fra Cheliax, men at de ikke var sendt av de offisielle myndighetene. Videre hadde han overhørt i leiren at de sto i ledetog med Guillack familien. Ellers hadde han også hørt at de hadde en medsammensvoren som budde i riksmannstrøket i byen. Her skulle de søke tilflukt i en hemmelig kjeller under huset til vedkommende dersom hele angrepet slo feil. Her skulle de senere i all hemmelighet bli smuglet ut i det skjulte. Ettersom vi ikke fikk mer ut av mannen valgte vi å bruke resten av dagen til kjøpe inn flere ting, samt lage endel ting. Eladan fant frem til trollmannen Felian i alvestrøket for å få noe hjelp til å lage en gjenstand som han arbeidet med. I løpet av dagen observerte Farshad at en lokal handelsmann kom trillende med en stor trillebår med mat til huset til Harid Firesto.

På natten observerte Farshad flere blinkende lys i fra huset til Harid og Farshad prøvde å bryte seg inn i et av vinduene i kjelleren, men uten hell. I mens lysene blinket såg Farshad den lokale handelsmannen som da gikk hjem til seg selv. Farshad og Dragutin overhørte noen lokale gjester på vertshuset Den gylne perle som snakket om det gamle havneområdet like nord for elven.

Da vi ikke visste helt hva vi ønsket å gjøre, bestemte etterhvert Macarius seg for at nå var han trøtt og ville hjem å legge seg. I mens lurte de andre på hva de skulle gjøre, Macarius hadde ikke gått langt før han ombestemte seg og kom tilbake. I mens vi plana hva vi skulle gjøre gikk en vaktpatrulje forbi oss. Vi forsøkte å snike oss ned mot det gamle havneområdet og Macarius laget litt lyd når han beveget seg av gårde i sinn full plate rusting. Lyden til Macarius var ingenting i forhold til hva Dragutin klarte å gjøre da han datt så lang som han var langs med ett av husveggene og laget et forferdelig spetakkel slik at en av naboen våknet og kjeftet på oss. Vell nede snek Farshad seg litt rundt og han fant tilslutt ett lagerhus der det sto navnet til Guillack familien. Døren var lukket og låst og vi fikk den ikke opp, men på baksiden kom Farshad over et vindu som han klarte å dirke opp uten at det såg ut til at noen hadde brøte seg inn. Macarius hadde endel betenkelig heter med å bryte seg inn, men siden viduet såg ut til å blitt åpnet på vanlig måte så ble han også med inn. Vell inne i varehuset som var ca 150x110ft kom vi over flere kasser og 7tauverk som vi flyttet endel på. Vi fant tilslutt en luke som var blitt skjult under en av de større kassene og tauverk. Denne luken hadde vi store problemer med å få åpnet, da det satt veldig fast. Det måtte tilslutt endel momentum kraft ved bruk av lansen til Macarius til å få den helt opp. I kjelleren under luken fant vi ikke lenge etter å letet en liten stund en bryter som åpnet og lukket luken igjen.

Angrepet er i gang
I gangene videre innover i forhold til luken kom Farshad etterhvert over en felle som hadde en svak conjuration magi på seg. Denne fellen hadde Farshad små problemer med å deaktivere. Ikke lenge etterpå kom vi over en ny lik felle som var formet med flere spindelvev, denne hadde en svak evocation og Farshad deaktiverte denne også enkelt. Ikke lenge etterpå kom vi inn til et lite rom med en vindeltrapp som gikk oppover. Denne trappen prøvde vi å snike oss så sent som det gikk ann oppover, men Macarius laget endel bråkelyder i metalltrappen. Vell oppe på toppen av trappen hørte Farshad noen som sang med en dyp og mørk stemme på andre siden av døren. Farshad lurte seg igjennom døren og snek seg bort mot lyden. Her oppdaget han en djevel som sto med ett av bordene samtidig oppdaget han flere personer som låg å sov på gulvet. Denne informasjonen delte han med oss andre, men vi hadde nok snakket litt for høyt da djevelen fikk ropt ut noen høye kommandoer. Vi stormet da etterhvert inn i rommet og djevelen kom fort i mot oss. Eladan fikk tryllet frem ett par moskuser til å hjelpe til i kampen. Macarius fikk kastet en magi som beskyttet han mot ondskap før han kom seg inn i rommet og da han såg djevelen var det som han ble fullt med Iomedaes kraft og han angrep rett på djevelen og gidde han en mengde med skade. Før djevelen ble drept fikk han manet frem endel andre stygge skapninger og Dragutin drepte den ene etter den andre. Ikke lenge etter at kampen var begynt ble vi også angrept av 6 andre personer i bare undertøyet bestående av en veldig vakker dame og en mindre vakker, 2 krigere, 1 dverg og en til. Vi drepte tilslutt hun minre vakre samt en av krigerne. Vi fikk tilslutt kontroll over magiker kvinnen og fikk bundet og kneblet henne og tatt til fange de andre gjenlevende. Etter å fått kontroll over situasjonen begynte vi å ransake de ulike personene. Eladan prøvde å utspørre en av fiendene for informasjon, men han fikk ikke ut noe.


Utbytte

 • Fra mannen med penest nattøy
  • Langsverd magisk +1, 2320 GP (Macarius)
  • Full-Plate masterwork, 1750 GP, (Macarius)
  • 2 Potions
   • Potion of cure moderate wounds (Farshad)
   • Potion of endurance element
 • Magiker kvinnen
 • Resten
  • Falcion masterwork
  • Heavy crossbow masterwork med 20 bolts
  • 4 potions
   • Potions of bear endurance
   • Potions of cure moderate wounds
   • Potions of spider climb
   • potions of cure moderate wounds
  • 2 scroll of fly
  • chainshirt magisk +1, (Solgt)
  • 3 flasker
   • 2. Alchemist fire
   • Acid?
  • Feather token, Whip dancing weapon, 500GP (Solgt)
  • 2. Masterwork dagger, (Gitt til Elsbet som bevis)
  • 1 greataxe, (Gitt til Elsbet som bevis)
  • Studded leather armor magisk +1
  • Light crossbow magisk +1, (Eladan)
  • Masterwork shortsword, (Farshad)
  • Breastplate masterwork
  • Composite longbow mighty +2 str, (Solgt)
  • Cloak of restistance +1, (Diancecht)
  • 30 longbow arrows
  • 5 longbow arrows magisk +1
  • 5 longbow arrows med sølvtipp
  • 5 longbow arrows, Cold-Iron
 • Juveler og smykker til en samlet verdi av ca 2500 GP
 • Tellt opp 125 PP, 2214 GP og 350 SP (25 PP, 442 GP og 78 SP på hver)
 • Penger fra ting som er solgt 677 GP til hver


Mens vi drev på med samle tingene og undersøke dem hørte vi plutselig en stemme som lurte på om alt gikk greit. Macarius valgte å svare at vi ikke trengte noe mer hjelp, men han kjente ikke igjen stemmen og spurte plutselig hvem der før han såg rett på oss fra rett rundt hjørnet. Rett etter at han hadde sitt oss la han på sprang gjennom døren og opp trappen. Eladan kastet da haste på alle og sprang så etter. Macarius følgte en stund etter han også før han ombestemte seg og sprang tilbake til gjenstandene og fangene, mens han ropte at noen måtte passe på disse også. Farshad og Dragutin sprang da etter og de tok fort igjen Eladan før de så la på sprang opp trappen. De hadde ikke kommet lang opp i trappen før de plutselig fikk kastet en stor tønne på seg som desverre fikk Dragutin i ubelanse slik at han datt ett godt stykke nedover i trappen. Mannen som de jaktet på var da kommet ut av synsvidde og de valgte derfor å returnere til de andre som da var i gang med å pakke ned gjenstandene for å forlate åstedet. Det ble litt problematisk å få med seg alle tingene og fangene samtidig så Dragutin valgte å ta med seg magiker kvinnen på skuldrene før vi begynte å reise avgårde. Da hun ikke var helt villig til å forholde seg i ro, prøvde Macarius å true henne til å være rolig, men han klarte dette bare delvis. Vi hadde bare såvidt begynte å gå før vi hørte flere raske skritt som kom springene ned trappen og ut i rommet og Dragutin slapp da kvinnen rett ned i gulvet, men hun tok ikke nevneverdig skade av dette. Vi ble angrepet av 3 krigere og 2 halvlinger som gav endel skader til oss og kampen varte noen sekunder. Eladan fikk manet frem en krokodille som hjalp litt til, men han ble fort drept.

Mitt under kampens hete dukket det plutselig en demon rett fremføre Macarius og han fikk inn ett slag på demonen før han åndet ut en forferdelig stank som blant annet luktet som råttent egg. Macarius ble svært overrasket av det hele og valgte derfor å trekke seg ut fra stanken, før han ombestemte seg og kom på at denne demonen måtte drepes og gikk så inn igjen i stanken. Den siste halvlingen som var i live ble rammet av stanken og fikk problemer med å unngå å spy. Tilslutt var det bare demonen som var i live på slagmarken og Macarius fikk inn et slag til på han før han hørte en kjent stemme som ropte demonen vekk og som sa at det var hans demon. Det viste seg at det var Eladan som hadde manet frem demonene og han og Macarius hadde en liten diskusjon om det hele etterpå, men det ble ikke tid for den lange diskusjonen da det var tydelig at en måtte få fortgang på det hele.

Utbytte:

 • Chainshirt magisk +1, (Solgt)
 • Warhammer magisk +1
 • Masterwork warhammer
 • Masterwork full-plate
Elsbet Regere
Vi sendte så Farshad ut den vegen som vi kom for å informere Elsbet som det vi hadde funnet ut. I mens han gjorde dette fikk Eladan ordnet det slik at han kunne se og høre det same som Cassandra for en stund og sendte henne forsiktig opp trappen for å undersøke huset. Farshad kom seg usett frem til Elsbet og ble møtt av tjeneren i døren, men Farshad klarte ikke å få forklart skikkelig hvorfor en måtte vekke Elsbet mitt på natten og tjeneren nektet å slippe han inn. Farshad valgte da å kaste noen småstener på vinduet til det som såg ut til å være hennes soverom og hun kom etterhvert til syne i vinduet. Etter å ha fått forklart seg for henne fikk han en skriftlig midlertidig arrest og ransakelsetillatelse av henne med beskjed om at en fremdels måtte vise diskresjon, dersom det viste seg at en ikke får dømt han. Hun ønsket at gruppen fikk tak i han og hun skulle imens få tak i endel pålitelige paladiner som skulle passe på alle utgangene i fra byen.

Cassandra undersøkte imens stortsett hele første etasjen i huset og hun kom først over en mindre innvendig hage før hun var innom kjøkkenet og inngangspartiet. Eladan valgte da å kalle henne tilbake og Farshad kom ikke lenge etterpå tilbake. Farshad, Dragutin og Macarius valgte da å gå etter Harid, mens Cassandra og Eladan ble igjen for å passe på fangene og tingene.

De valgte å undersøke andre etasjen først og de hørte noen lyder i fra rommet rett etter trappen og Dragutin og Macarius prøvde å sprenge døren opp, men de lyktes ikke i det. Farshad måtte derfor dirke opp låsen før Macarius med resten følgende etter seg stormet inn døren. Her ble en møtt av 3 direwolf som sto klare til å ta i mot oss, Harid sto også på den andre siden av rommet og var klar for å sende ut en due. 2 av ulvene røk på Macarius mens den siste angrep Farshad. Farshad fikk skutt duen med en pil og duen falt død ned på bakken. Etterhvert kom Harid inn i slosskampen og fikk slått flere kraftige slag på Farshad og et av dem førte til at Farshad begynte å føle seg noe slapp. Dragutin på sin side klarte enkelt å drepe 2 av ulvene før han begynte å forsøke seg på Dragutin. Macarius brukte sin tid på å få drept den ene ulven, men så klarte ikke ulven heller å komme gjennom rustingen til Macarius så ofte heller. Macarius måtte etterhvet hjelpe til med å helbrede Dragutin da hans sinne etterhvert gikk over og det viste seg at Harid var en sleip fisk som var svært vanskelig å trekke. Vi klarte tilslutt å overvinne han og fikk svimeslått han.

Utbytte:

 • Magisk Belt of strenght +2, 4000 GP (Solgt)
 • Magisk Boots of speed, 12000 GP (Dragutin)
 • Magisk braces +4 Armor, 16000 GP (Diancecht)
 • Magisk hodebånd, inspire wisdom +2, (Eladan)
 • Liten edelsten magisk, deep red +2 dex, 8000 GP (Farshad)
 • Potions of bears endurance

Vell nede i kjelleren igjen med fangen fant vi Eladan sammen med fangene som nå av en eller ukjent grunn låg i en sirkel. Macarius gjorde en kjapp gjennomgang av fangene og kunne ikke se at det var blitt påført noen flere ytre skader siden sist. Farshad fikk hentet Elsbet som tok med seg noen paladiner og vi følgte de og fangene til fengselet. Vi fikk beholde de fleste tingene, vi gav henne de kodete dokumentene som vi hadde funnet på soverommet til Harid samt det som var på duen. I tilegg fikk hun også noen av de billigere våpene med symbolet til Cheliax på. Etter dette valgte vi å legge oss.

Søndag 28. Gozran

Natt til søndag hadde Macarius en merkelig drøm. I drømmen følte han at han hørte stemmen til Iomedae som viste han et forgyllet palass med død og fordervelse på innsiden. På utsiden satt en ung kvinne og tigget på Cheliax. Hun sa "La din nåde og forbarmelse lede deg" før hun skrek ut et høgt skrik og drømmen forsvant.

Dragutin hadde også en drøm samme natten og han drømte at han hørte stemmen til den trollmannen som hadde fått han til Andoran.

"Du trodde du kunne stoppe meg, men det du så var bare begynnelsen. Du vil aldri kunne stoppe planene mine. Jeg frykter deg ikke, men du burde frykte meg. Snart vil jeg ha sikret meg nok makt til å knuse deg som det insektet du er. Vi vil møtes igjen en gang, og da vil du måtte bøye deg for min makt!"

Leianes
Neste morgen brukte vi noe tid sammen med Diancecht som nå hadde kommet tilbake til å undersøke endel av gjenstandene som vi hadde funnet. Etter å ha spist ferdig frokost og gjort oss helt ferdige reiste vi avgårde til fengselet for å være med å avhøre fangene. Ved nærmere undersøkelse av fangene fant vi ut at den drepte kvinnen hette Melassora Diablos. VI begynte å avhøre det som skulle være lederen, mens 2 vakter følgte med på det hele. Selv etter å ha truet han, brukt diplomatiske evner og til og med truet han med Eladan kom han ikke ut med så mye annen informasjon enn at han hette Bomar. Han reagerte noe på at han nok ville få livstidsstraff og evig straffange arbeider, da han var blitt fortalt at han ville få dødsstraff. I tilegg rykket han noe til da vi truet han med Eladan. Macarius legger merke til at det er en sterk aura av ondskap rundt mannen. Vi valgte derfor å snakke med dvergen for å se om vi fikk noe mer ut av han. Etter tips fra Diancecht valgte vi denne gang en helt annet swtart av avhøret med å begynne med å si at alle de andre hadde sprukket og kommet med all den informasjonen de kunne komme med for å redde sitt eget skinn. Det tok ikke langt tid før han presenterte seg som oberst Galen Grundos. Dvergen hadde forøvrig et arr i ansiktet. Videre sa han at de hadde jo avtalt å ikke si noe dersom de ble tatt til fange og han var egentlig ikke med denne gjengen men han ble hyret inn av obertst Orlov. De hadde også hatt med seg to livakter Supresus og Egnale. Vi spør også ut den siste personen som presenterte seg som oberst Orlov Helvetian. Han visste ikke så mye om Guillack familien han heller. Videre sa han at magikerkvinnen var gal, men at han elsket henne. De hadde også vokset opp sammen, men i den siste tiden hadde hun blitt mye nærmere med Bomar. Ellers svarer han på spørsmål om han vet om et gyllent palass at palasset til kongefamilien i Egorian i Cheliax blir kallt for den forgylte tinde og er ett stort forgylt palass. Macarius undersøke over Orlov og finner ut at han har en svak til middels aura av ondskap rundt seg.

Vi informerer Elsbet om det vi har funnet ut og hun sier at hun har vært opptatt med en sak om at overministeren er på veg til byen for å blant annet inspisere troppene. Han kommer om få dager og reiser som endel av et følge på 8-10 menn. Ellers visste hun om en butikk som ble drevet av en man fra ett annet sørlig land som var vant til å ha åpent på andre tider enn resten av Andoran og at han nok hadde åpent i dag.

Harid Firesto
Etter dette avhører vi generalen igjen og sier til han at alle de andre har snakket. Han sier at magikerkvinnen Leianes er veldig dyktig. Ellers har de jobbet tet med Firesto, men de måtte ha fått feil informasjon fra sine informanter om at byen ville overgi seg lett. Han skriver under på et skriv om at han er villig til å vitne mot Firesto i bytte mot at en legger inn et godt ord for han i forbindelse med hans rettsak. Ellers er Guillack familien er stor familie og de har flere grener, men familien i Oregent er innblandet. Han avslutter med å si at Firesto hadde mumlet noe om at han er på veg og at hans menn var blitt informert om dette. Vi delte denne informasjonen med Elsbet og med lys i de nye opplysningene valgte vi å fremskynde reisen mot overministeren med en dag. Vi fikk forøvrig informasjon om sympatisører med Cheliax i byen som Helvetes Brigaden som holdt til i slummen, en gjeng med djeveldyrker som blir ledet av Alazario Through og det røde trollmennen som maner frem djevler og som blir ledet av Jeggare Ratarion. Før avreise valgte vi å kjøpe og selge diverse gjenstander hos han som hadde åpent denne dagen. Natten gikk fint.

Mandag 29. Gozran

Etter ca 8 timers ridetur hører vi noen lyder fra skogen ved siden av veien. Her såg vi overministeren og endel av hans vakter sloss mot flere vanndøde skapninger. Macarius valgte seg ut en kvinnelignende skapning som såg veldig ond ut og fikk sendt henne i bakken. Hele kampen tok ellers litt tid da det viste seg at de fleste av skapningene tålte våres våpen og at det kun var sølvvåpen som var effektive mot dem. Vi klarte identifisere monstrene som Lulu demon, crawling hand, dungerom og crocodemons. Overministeren og tre av hans soldater overlevte det hele og etter å ha introdusert oss og begravet de falne reise vi videre mot Oregent. Det var forøvrig kun de i det indre sirkler i Almas og Oregent som visste hvor han var.

Tirsdag 30. Gozran

Følget ble angrepet av flere ulver som vi enkelt klarte å drepe. Ellers ønsket vi i samarbeid med overministeren å skjule at han kom, med tanke på attentatet som hadde mislykkets. Vi valte å smugle Vellar Pompados som han hette inn inn i byen ved hjelp av usynlighet trolldom. Etter dette fikk vi informert Elsbet om at han var fremme som informert om at hun hadde fått god informasjon om at det ville kunne skje et angrep på han mens han var i byen. Etter å ha forsikret oss om at han var i sikkerhet i tempelet for Iomedae, bestemte vi oss for at vi ønsket få oss en matbit. Heime oss Macarius var Hemos Kymar kommet på besøk sammen med sin kone. Etter middagen gjennomført Macarius og Hemos Kymar en liten duell, men Macarius ble nok endel skuffet over resultatet da Hemos Kymar var en meget kyndig sverdkjemper og han klarte å overvinne Macarius. Vi prøvde så få snakke med Helvetes Brigaden, men vi ble bryskt avvist av to personer ved navn Pai og Rom. Siden vi ikke fikk snakket med Helvetes Brigaden denne dagen oppsøkte vi kroen Den Brisne Dverg for å se om vi kunne få noe informasjon her og Farshad, Eladan og Diancecht snakket med bartenderen, mens Macarius satte seg ned alene ved et bord for å observere det hele. Bartenderen visste ikke så mye om Helvetes Brigaden annet en at han hadde fått et inntrykk av dem som svært disiplinerte og at de sjelden var på denne kroen utenom ved private sammenkomster.
Dalora
Vi fikk beskrivelsen og adressen til et tidligere medlem med navnet Ganos Cortpetus som kanskje kunne gi oss noe mer informasjon om brigaden. Eladan kom også i prat med en vakker dame i kroen med navn Dalora som var på handelsreise i fra Augustana og han følgte henne til det finere verthuset Den Gylne Perle. Etter dette oppsøkte vi Ganos Cortpetus angående hans tidligere medlemskap i brigaden. Han kunne informere om at brigaden sympatiserte med Cheliax og at han hadde forlatt brigaden etter diverse overensstemmelse. Han ønsket ikke å svare på så mange spørsmål i fra reisefølget og hans samvittighet var ren. Macarius heller klønete forsøk på å være diplomatisk og Eladans forsøk på å påvirke han med magi gjorde at vi etterhvert ble kastet ut i fra huset.

Onsdag 1. Desna

Eladan snakket med Dalora denne morgenen også før han ble med på en plan om at Eladan og Macarius skulle observere Helvetes Brigadens hus fra avstand mens Diancecht og Farshad skulle undersøke mer rundt djeveldyrkerne. Macarius og Eladan valgte å observere Helvetes Brigaden fra et tårn i fortet, mens Diancecht og Farshad fikk leiet et lite rom overfor djevelsdyrkerenes sted. De observerte flere helt vanlige folk som gikk ut og inn av dette huset men også en person med en rød kappe. Eladan manet frem en Lantern Archron som han sendte bort til brigaden for å observere og denne såg og hørte rundt 18 krigere som trente med sverd i bakgården. Eladan og Macarius tok så kontakt med en av offiserene i fortet og spurte han ut om Helvetes Brigaden. Han sa at brigaden var en privat hærstyrke som sympatiserer med Cheliax og lederen Druverge Crypt kommer fra grenseområdet mellom Cheliax og Andoran. I Oregent har de rundt 40 medlemmer mens de har rundt 800 medlemmer i Augustana som er deres hovedsete. Offiseren visste ikke noe om djelvdyrkerne i byen.

Samtidig snakket Diancecht og Farshad med husverten som de hadde leiet rom fra angående djelvdyrkerne. Han mente at måtte ha holdt til her i minst 5 år, men han visste ikke så mye mer enn dette. Han anbefalte de å snakke med naboen som hadde vært en tidligere soldat men som nå hadde mistet jobben og som haltet i dag på den ene foten. Det viste seg at denne naboen hadde holt djeveldyrkerene under tett oppsikt med hjelp av to periskop. Han mente at de drev på med menneskeofring og han hadde sitt 8 stk som hadde gått inn og som aldri hadde kommet ut igjen. Han hadde ikke noe informasjon om noen annen vei inn, men lederen heter Lasaria Thran og han har ett langt hvitt skjegg og han pleier å ha en rød kappe på seg. Denne naboen hadde varslet myndighetene flere ganger og dette var ikke etter hans mening Elsbet Regere, men en som latet som at hun var en eldre dame som budde ikke langt i fra han. De fikk en kopi av brevene som han hadde sitt og avtalte med han at han bare trengte å observere dem 2t hver dag fremover og at han måtte late som at han levde et normalt liv for å ikke vekke deres mistenksomhet. Naboen som han hadde sendt brevene til var en meget skremt eldre dame som hadde blitt helt skremt av brevene og hun hadde brent dem alle og hun hadde slett ikke noe å gjøre med myndighetene.

Vi informerte så Elsbet Regere om hva vi hadde funnet ut så langt og hun gav beskjed om at Pompadus kom til å ha talen om 2 dager og gav oss så et skriv om at vi kunne inspisere brigaden som et offisielt besøk. Lederen for brigaden Druverge Crypts ansikt hadde et et arr og et svært grovt ansiktsutrykk. Han kunne si at de hadde 41 soldater til rådighet som var ca halvparten av styrken ved et eventuelt nytt angrep. Eladan syntes at han ikke snakket helt sant om deres virksomhet her i byen og Eladan fikk en mistanke om at lederen håpet at vi ikke kom til å undersøke metallsafen som sto i et hjørne. Vi undersøkte så De Røde Trollmennene lauget og lederen for lauget var veldig interessert i å være på god fot overfor myndighetene. Han sa at lauget besto av en liten gruppe som likte magi og at det gikk et rykte blant trollmennene fra Cheliax og Helvetes Brigaden om at noe kom til å skje snart. Under press sa han at dette hjalt ett attentat men han visste ikke når, hvor og på hvem, men djeveldyrkerne hadde vært i kontakt med lederen for Helvetes Brigaden. Men han mente at de skulle bruke demoniske krefter for å få til dette og Harid Firesto hadde også vært innblandet i planleggingen av dette, men han passet på å påpeke at han ikke hadde noe med dette attentatet å gjøre.

Torsdag 2. Desna

Vi fikk igjen med oss en dokumentasjon på at vi var på offisielt oppdrag fra byen før vi oppsøkte djeveldyrkerne. Vi ble tatt i mot og vist rundt av assistenten for lederen for djeveldyrkerne som sa at de bare drev med lovlige aktiviteter og at elle seremoniene som innbar ofring bare var på liksom. Etter litt diskusjon med assistenten kom vi tilslutt frem til et lagerrom som assistenten ikke ønsket at vi skulle få undersøke, men etter endel overtalelse fikk vi lov til dette. Her inne var det mange kasser og tønner. Farshad kom plutselig over en luke i gulvet og da begynte alle personene i rommet å angripe oss. Etter en lengre kamp klarte en tilsutt å få kontroll på de alle inkludert assistenten som viste seg å være en meget kompetent magiker.

Utbytte:

Etter å sikret de overlevende fangene valgte vi å sette opp en alarm i rommet for å bli varslet om dersom det kom noen inn i rommet før vi dumpet de resterende overlevendes i rommet nedenfor stigen. Etter å ha drept soldatmauren i det store rommet undersøkte så Darwin en av dørene i enden av en av korridorene gjennom døren inn til et rom med 2-3 personer i som snakket noe om attentat og Pompados. Diancecht ble så sent avgårde for å varsel Elsbet om dette. Vi bestemte oss for å undersøke de andre rommene først. Vi kom så over et lagerom med flere ting blant annet flere kasser med varme klær. En fant også en hel menge med sølv her, men Macarius advarte sterkt mot å bare ta disse pengene til oss, da dette ble å stjele. Vi kom så over et annet rom der Darwin klarte å utløse en felle like ved kiste. Dette utløste en mindre kamp som vi klarte å gjennomføre, vi valgte også undersøke skapet i dette rommet som utløste en ny felle. Inni dette skapet fant vi en langsverd.

Vi forsøkte flere ganger å få identifisert de gjenstandene som vi hadde funnet og dette er det vi fant ut. Utbytte:

Vellar Pompados
Under videre undersøkelser kom vi til et undervisningsrom før Macarius gikk ned mot det rommet som Darwin hadde sitt noen inne hos, før han stille listet seg tilbake og vi klarte tilsynelatende å lure personene som spurte hvem vi var om at vi bare var her for å studere. Vi valgte så å storme inn i rommet etter press fra Macarius og vi ble da angrepet av to trollmenn og to tyver. Det ble en lengre kamp der vi tilslutt klarte å overvinne dem og Farshad klarte å redde noen av dokumentene som de hadde prøvd å ødelegge. Vi klarte å identifisere at det såg ut til at attentatet skulle skje i området rundt High Market.

Utbytte

 • 2 Rapier +1 magisk
 • 2 potions og cure moderate wounds, Eladan og Darwin
 • 2 magisk studded leather
 • 2 masterwork light crossbow
 • 2 cloak of resistance +1
 • Masterwork light crossbow
 • Cloack of resistance +1, Eladan
 • Potions of Cure moderate wounds, Eladan
 • 4 scrolls
 • Wand of entagle, 2 charges
 • Masterwork longbow
 • Spear
 • 3 scrolls
 • Cloak of resistance +1
 • Ring of protection +1, Eladan

+ 1250Gp

Etter dette passet Macarius på fangene mens resten av gruppe undersøkte noen av de andre gangene som en ikke hadd undersøkt. En valgte å undersøke korridoren rett frem fra lagert og en kom da frem til et falleferdig lite hus på utsiden av muren. En undersøker så gangen rett frem fra undervisningsrommet og kom da frem til et stort rom med en kontrakt djevel, barbed djevel og to mennesker. Her ble det en lengre kamp før kontrakt djevelen og trollmannen som virket til å være lederen for kulten teleportere seg vekk. Etter å ha fraktet fangene til Elsbet avhørte vi noen av fangene og en fikk bekrefet at det var ventet et attentat på Pompados på markedet neste dag og sannsynligvis ville dette skje under talen som han skulle holde. Vi brukte eller resten av dagen og neste morgen til å selge og kjøpe ting.

Fredag 3. Desna

Vi valgte å følge med Pompados i følge hans mot scenene. Dessverre ønsket han noe rom rundt seg så vi sto vakte ikke langt fra han oppe på podiumet. Han var ikke kommet langt i talen da det plutselig poppet opp en djevel og en trollmann blant publikum og det dukket da opp 4 roques ved siden av Pompados. Disse angrep han og djevelen og trollmannen gikk til angrep på Elsbet, men de møtte uventet motstand her. Vi klarte tilslutt å uskadeliggjøre de alle og fikk reddet Pompados ved hjelp av endel helbredelse.

Kart over djeveldyrkerenes undergrund system


2. Desna

Reisen starter

Etter at støvet hadde lagt seg i paradeområdet hvor Pompados hadde blitt utsatt for et attentatforsøk, inspiserte gruppen området. Folk var enda i sjokk over hva som hadde skjedd. Noen var sinte, noen gråt. Sårede soldater og døde mennesker ble fraktet bort. Angriperene ble undersøkt og deres utstyr ble konfiskert. Etterhvert ble gruppen kontaktet av en paladin med beskjed fra Elzbeth at deres nærvær var ønsket i tempelet. Da gruppen nærmet seg inngangen til tempelet, ble de stoppet av en vakt som ikke ville slippe dem inn før deres identitet var sjekket. En paladin kom til, og etter et gjennomtrengende blikk ble alle etterhvert klarert. de ble ført inn i et rom, hvor Elzbeth møtte gruppen med et takknemelig blikk. Pompados var satt under streng beskyttelse og var etter forholdene i god form, enn litt rystet. Etterhvert kommer Pompados over for å snakke med følget, hvor han roset dem opp i skyene og viste stor takknemlighet. En kort debrief fulgte hvor det ble diskutert hva som måtte gjøres for å hindre økt uro i landet og krig. Han måtte fort som råd var, komme seg til Almas for å konferere med sine regjeringssjefer og presidenten. Han spør følget om å følge med som livvakter, og ber oss om å forberede oss til avreise i morgen tidlig. Gruppen brukte resten av dagen til å forberede seg ved å kjøpe og selge utstyr på alskens marked rundt i byen, før alle trakk seg tilbake til Macarius for kveldsmat. Unntatt Eladan, som dro for å gjøre en kvinne gravid.


Utbytte

 • Cleric
  • 2 potions (cure serious wounds, ukjent)
  • half-plate +1 (solgt= 800gp)
  • great axe +1 (solgt = 1100 gp)
  • 5 javelins
  • Amulet of natural armor (Eladan, 2000 gp)
  • Vanhellig symbol Asmodeus
  • 184 gp
 • 4 rogues
  • Potions
   • 2 potions of invisibility (Farshad)
   • 2 potions of blur (Farshad)
   • 2 potions of cat's grace (Farshad)
  • Tanglefoot bag
  • 4 studded leather +1 (solgt,2700 gp hver)
  • 2 rapier +1 (solgt, 2500 gp hver)
  • 2 rapier +1 keen (1 Farshad)
  • 2 masterwork light crossbow (solgt, 350 gp hver)
  • 2 Cloak of resistance +1 ( solgt, 1250 gp hver)
  • 2 ring of protection +1 ( solgt, 2300 gp hver)
  • 4 masterwork thieves tools
  • 960 gp
 • Djevel
  • Ringer og kjede rundt halsen (gull+rubin, Eladan, solgt for 4300 gp)

3. Desna

Klokken 08:00 møter reisefølget opp til avtalt sted utenfor tempelet, hvor Pompados er akkompagnert av to paladin og 6 krigere. Ferden går langs elven og første dag går uten problemer. Det eneste å skrive hjem om var Eladans uforskammede frem maning av dyr som forskrekket flere i Pompados livvaktfølge. Selvsagt var våre helters reisefølge vant til dette, og så på det som underholdning i en ellers kjedelig dag.

8. Desna

Tårnet i skogen

Veldig rolig tur blir brått avbrutt, når Farshad oppfatter et svakt kvinnehyl fra et skogholt med sin eksellente hørsel. Han gir beskjed om hva som foregår, og tar til fots inn i skogen for å undersøke. Macarius føler hakk i hel. 500-600 meter inn i skogen kommer et forfallent rundt tårn tårn til syne. Skrikene tiltar, og Farshad øker hastighet opp til andre etasje. Her ser en et svært sirkulært rom, med trapper som går oppover på den andre siden av rommet. Foran disse trappene ligger en ung kvinne med kutte og bue liggende ved siden av. Ned trappen foran henne, kommer det sakte en tre meter høy skikkelse med distinkte, menneskelige trekk. En jerngolem. Det dundrer i rommet der den nærmer seg den skrekkslagne kvinneskikkelsen. Farsahd trekker bue, og skyter for å tiltrekke dens oppmerksomhet. Pilene preller av uten å gjøre synlig skade, og golemen beveger seg med overaskende rask takt mot ham. Et slag med enorm kraft treffer Farshad, og slår ham nesten ut. Med mulig siste kraftanstrengelse, blir kriseløsning brukt; med vanishing trick gjør han seg usynlig. Han holder avstand i tilfelle den skulle angripe kvinnen igjen. De andre kommer til, hvor så Eladan åpner et interdimensjonalt hull under golemen. Den faller ned i dette, hvor Macarius bruker anledningen for å se til den unge kvinnen. Etter litt positiv energi fra ham, kommer hun mer til hektene. Golemen klarer etterhvert å ta seg ut, og en lang kamp oppstår. Alle angrep virker å ikke ha noen effekt og situasjonen begynner å se ganske dyster ut. Det som etterhvert redder dem, er Dianchects elektriske magi-angrep. Golem blir nedfelt i siste liten. Gruppen var totalt utmattet og mørbanket. De tok en velfortjent pust i bakken, før de utforsket etasjen over. Opp trappene ser de èt rom, som ligner på noe som kunne ha tilhørt en magiker av rang. Det meste i rommet var i forfall. De ser benker med kolber og glass av noe som kunne ha inneholdt noe en gang. Vegger dekket av hyller med falmede bøker og pergamenter. Et søk derimot kunne avsløre en del nyttige ting som gruppen tok med seg.

Den unge kvinnen virket å være i god form, enn litt rystet. Hun sier at hun gikk i skogen for å jakte og samle bær. Macarius ga henne en del gullmyntter og en velsingnelse på veien før de skilte lag. Gruppen tok seg tilbake til en utålmodig Pompados, hvor de fortalte hva som hadde skjedd. Følget tok seg deretter avgårde uten noen større hendelser mot kvelden, unntatt at vi ble møtt av Dragutin i de sene nattestimer.

Utbytte

 • Potions (Farshad)
  • hide from undead
  • magic weapon oil
  • 2 shillelagh
  • resist energy: cold
  • rope trick
  • magic vestment
  • haste
 • Scrolls
  • of bane (Macarius)
  • of endure elements (Macarius)
  • of Scrying (Macarius)
  • of Windwalk (Macarius)
  • of flaming sphere (Farshad)
  • of rope trick (Farshad)
  • of tiny hut (Farshad)
  • of fear (Farshad)
 • Wand of cure light wounds (11 charges, Macarius)
 • Wand of erase (13 charges, Farshad)
 • Pipes of the sewers
 • Candle of clean air
 • Crown of swords
 • 162 pp
 • 325 gp
 • 2100 sp

9. Desna

Slaget ved gården

Dagen startet rolig. Eladan var roligere enn vanlig, som om han var i en transe. Han fortalte motvillig at han hadde fått en advarsel fra Zentor at stor fare ventet dem i Almas, og at han skulle mæte dem der.

Tidlig ettermiddag bestemte gruppen seg for å ri litt i forveien for å sjekke forholdene lenger fremme. Ridende langs elven, kommer de til en gård ved et skogholt som ser ut til å ha vært utsatt for angrep. Døde dyr og gårdsutstyr er strødd utover gårdsplassen, mens en ser røykutvikling komme fra låven. Gruppen hører besvergelser ytret fra skogholtet, og gjør seg klar for kamp. Fra det tette skogholtet og mellom gårdsbygningene, trer det frem to skapninger i kyrass, væpnet med khukhuri. Dianchecht gjør seg usynlig for å komme i bedre posisjon, Dragutin avanserer, mens Farshad avfyrer en salvo av piler. Ikke nok med at det viser seg å være to kobolder til, som var magi brukere i tilegg, men de to første koboldene viste seg eksepsjonelt vanskelig å få has på. Det virket ikke som om noen av angrepene fant sitt mål. Kampen gikk frem og tilbake en stund, hvor gruppen nesten måtte se seg slått. Fireballs, flammende vegger av ild, svevende magiker som angep fra høyden, alt virket å gå mot slutte. Men med en siste kraftanstrengelse, klarte gruppen å få dem ned....såvidt.

Utbytte

2 kobold barbarians

 • 2 Breastplate +2
 • 2 Belt of physical might +2 str/con (Farshad/Macarius)
 • 2 Ring of protection +1 (solgt)
 • 2 Khukhuri +1 keen (solgt)
 • Figurine (Silverraven) (Farshad)


Almas

Lørdag 11. Desnus

Reisefølget kom endelig frem til Almas hovedstaden i Andoran og en følgte Pompados til palasset. Pompados kommer til å ha en samling om 3 dager angående hva en tenker å gjøre videre i forholdet til Cheliax. Under praten med Pompados legger Farshad merke til en finere kledd herremann som virkert til å spionere på gruppen, men han informerte ikke de andre om hva han såg. Macarius hadde et brennende ønske om å få besøke "The Golden Aerie" (Det gylne ørneredet), men han fant fort ut at en ikke akuratt kan besøke det mektige hovedkontoret for Eagles Knights som en eller annen turist. Macarius valgte i stadne å besøke det store biblioteket som nå holdt til i "Golden Cahthedral" og han fant en bok om alle de elleve heltedådene til Iomedae. Eladan og Farshad orket ikke å vente på Macarius så de bgeynte å spør de lokle etter ett godt verthus og blir møtt av en ganske tydelig arroganse, men de får etterhvert anbefalt vertshuset "Det syngende seidel" i teater distrikter og blir her møtt av en hyggelig vertshusholder med navn Rohan Axegem som tlbyr dem meget god mjød fra nord og de hadde også tre ledige rom, men dersom en ønsket et mer fasjonabelt overnattigssted anbefalte han Hotell Pattanello. Vertshusholder saa at det gikk rykter om diverse mord i slumområdet som ikke var blitt oppklart enda.

I løpet av kvelden hadde Macarius en alvorsprat med Farshad og hva de snakket om vet bare de.

Søndag 12. Desnus

Neste morgen oppsøkte reisefølget det lokale tempelet for Iomedae som hadde sitt tilholdssted i et gammelt Aroden tempel. I tempelet fikk gruppen snakket med en eldre mann som sa at han visste at det fantes 2-3 Aroden artifakter og at en av den var i Absalom, og han visste ikke hvor de andre var. Men han mente ogås at akuratt det tempelet som gruppen sto i nå var bygget av Aroden. Gruppen fikk derfor lov til å undersøke akrivet i templet. I arkivet kom gruppen over et skriv soom sa at Aroden hadde bygget dette tempelet rundt en portal som ville ta en tilet annet plan som skulle være den første verden som ikke var berørt av sivilisasjon og på dette planet skulle artifakten Arodens maske befinne seg og denne verden ville nok også bære befolket av feys. Mens en var i arkivet datt plutselig en bok ned fra en av bokhyllene og Macarius la etterhvert merke til at det var market flere rune Arcane mark på flere av søylene i rommet som ledet frem til en skjult dør bak en bokhylle. Etter en heller lengre etisk diskusjon om det var rett eller gale å bryte seg inn gjennom døren gikk gruppen inn og kom tislutt frem til en vegg i bunnen av en trapp med skriften skrevet på Azlantisk "Når månen står på sin høyeste tinde, vil du den første verden finne". Gruppen brukte langt tid på å prøve å finne ut hva dette kunne bety og en fant ut i denne sammenheng at det var forventet å bli fullmåne den 19. Desnus, men en lurte også på om månen skulle så i en viss posisjon i forhold til tempelet eller Den gylne katedral og kanskje kunne det også være med den høyste toppen i området. Det hele endte med at trioen rei ut til den høyeste toppen i omrpdet, Sukkerfjellet men fant ikke noe av interesse her.

Mandag 13. Desnus

En brukte stortsett hele foremiddag til å kjøpe og selge diverse gjenstander hos handelshuset Knick Nack i merkantile distriktet. I butikken til Knick Nack kom vi også i snakk med tjenestepiken Putrella. Mens vi var å handlet oppdaget Farshad etterhvert Hermina og Darwin som også var ute å handlet. En undersøkte så om en fant noe mer om det andre planet som Aroden skulle ha gjemt artifakten på. Dette planet blir kallet for "Den første verden" og er nesten helt uberørt av sivilisasjonen med masse livlig natur. Med masse store skoger og trær. Det finnes noen steder som linker de to ulike planene sammen. Dette er også hjemplanet for feyene og gnomene, men gnomene er blitt utestengt fra dette planet og feyene kan reise mellom de ulike planene. Planet har også en metafysisk tid.

Etter å ha handlet ferdig fikk vi audiens hos major Paldus i sørbyen som kunne informere om at det hadde vært en økning i forsvinninger og maltrakterte menneskelik i slumområdet. De fleste var drepte var voksne mennesker og den siste var blitt funnet drept oppå et av hustakene i sørbyen. Han sier at det er snakk om så mye som 30 - 40 forsvinninger og de har funnet 17 lik til nå. Ved nærmere undersøkelse av likene finner får en et inntrykk av at likene er blitt angrepet av flere ulike skapninger. Da vil var ferdig oss Paldus ble en oppsøkt av Karl Tvetunge som sa at han representerte et tyvelaug og de var interessert i å betale oss 10000 gull dersom en ville hjelpe dem med å undersøke en varehus som var blitt angrepet. Han fortalte videre at de hadde sendte flere personer tidligere for å undersøke det hele, men ingen av disse var kommet tilbake. Vi undersøke så varehusene i varehusdistriktet nærmere og Farshad fant etterhvert noen blodige klær på et av takene. Inne i dette varehuset ble vi etterhvert angrepet av tre monstre der de også fløy opp og veltet endel av hyllene i rommet. Etter at en hadde drept monstrene ved reiret deres fant vi tre døde personer som så ut til å være summonere og Eladan mente av monstrene kunne ha vært eideloner som var blitt fanget på dette planet og dermed også hadde blitt galne.

Utbytte

 • 2 amulet of natural armor +1, Dragutin og solgt
 • 2 headband of aluring charisma +2, Eladan og solgt
 • 2 cloak of resistanse +2, Solgt
 • 2 ring of protection +1, solgt
 • 2 masterwork light crossbow
 • 2 masterwork long spear
 • 1 scroll of force, Eladan
 • 1 cloak of resistance +1, Solgt
 • 1 hat of disquies, Darwin
 • 1 Headband of aluring charisma +4, Dianchect
 • 1 Ring of protection +2, Dragutin
 • Juveler for 3000 GP
 • 1 wand of enlarge person 40 charges, Farshad
 • 1 wand of cure moderate wounds 25 charges, Macarius

Fordeler det siste av looten. Macarius ønsker å informere styresmaktene og varsler dem om mordene på vertshuset. Macarius holder på å røpe om samhandlingen med tyvelauget til korporalen som blir med å varehuset for å rydde opp. Etter dette la vi oss for å sove.

Tirsdag 14. desnus

Neste morgen fikk Macarius en beskjed på en lapp der det sto: Vestre bro kl 12 KT. Macarius arbeidet videre på sverdet etter frokosten. Dragutin og Eladan kjøper å selger ting. Snakket så med Karl Tvetunge om hva en hadde gjort og en ble lovet belønningen i løpet av dagen. En ble så en og en kontaktet av en representant for lauget med 2 livvakter som gav oss et verdipapir på 2000GP hver.

Macarius gir verdipapiret tilsvarende 2000 GP til barnehjem i sørbyen og til en svært overrasket styrer. Macarius gav klar beskjed om at han eller en stedfortreder vil komme innom innimellom for å se at pengene blir godt forvaltet til barnenes beste. Dragutin og Eladan og Farshad undersøkte lageret igjen og oppdager at kroppene til summonene er vekke. Innvitert til fest kl 18 den 17. Desnus. på presidentpalasset av Pompadus.

Onsdag 15. Desnus

Ingenting av betydning.

Torsdag 16. Desnus

Ingenting av betydning.

Fredag 17.Desnus

Kjøpe klær. Zentur dukker opp hos Eladan. Han får informasjon om hans familie. Tellur familien i Egorian i Cheliax og ble jaget ut av landet og store deler av familien ble drept for rundt 60 år siden. Han har ganske mange likhetstrekk med denne familien en M'hiarm Tellur dro sørover, var da barn da de flyktet. Han voks opp i sør blant annet i jungelen og noen ganger måtte flykte lengre inn i jungelen og det var tidligere utlovet dusør på denne familien. Fant seg da en alv som han ble forelsket av og ble mest sannsynligvis drept for rundt 30 år siden av [The Red Mantis]. Det var ingen som overtok godset i Chelix og det går også rykter om vanndøde og andre skapninger, samt store skatter i godset. Tellur ryktes å stamme direkte fra Aroden selv. Trollmannen kommer til å undersøke noe mer om familiene til de andre og spesielt Dragutin.

Fest hos presidenten. Legger fra seg våpene i våpenhuset utenom Macarius som har langsverdet med seg. Codwin 1 er også til stede på festen. Pompadus er også på festen og en biskop for Abadar og en høgtranket paladn Comoth for eagle knights leder. Godt vellkledd gnom og fremtredende dverge presttinne. En halv-halv er også tilstede ikke helt komfortabel i pene klede. Macarius snakker med Comoth om paladinlivet som sier at det er spenninger på grensen til Cheliax, ikke noe enda mot Taldor men det har vært økt aktivitet. Eladan prøver å snakke med halv-alven og smiler litt skjevt til Eladan. Presenterer seg Jhon Blais og det kommer da en dårlig ande fra halv-alven etter at Eladan hadde presentert seg. Han sier at han er leder for vaktstyrken i byen. Ønsker støtte i fra eventyrgruppen i forhold til avansement i gradene og innflytelse i byen. Samtalen ble så avbrutt av en fremmed som kom til stedet.

Clausior Terodius som er leder for rådsforsamlingen i byen snakker med Farshad. Farshad sier at grunnen til gruppens suksess er som følge av dyktighet og flaks. Simrian Claes står å snakker med Pompadus, Claes er medlem i rådsforsamlingen. Simrian Claes snakker om livet i byen. Blir avbrutt etter 4 sek. Fantus er assistenten til Simrian. Fantus minner om beskrivelsen på den forsvunnet sønnen til bøndene utenfor byen. Blir så servert 15 forskjellige retter: fasan og grillspyd, kamskjell i dragskjell og kandisert frukt til desert.

Dvergeprestinnen snakker med Dragutin og byr han opp til en dans og Dragutin krasjer inni gavebordet. Dragutin oppdager at Clausior prøver å snike seg ut fra festen. Macarius snakker med noen paladinkvinner på festen som er høgt oppe i eagle knights.

Dragutin sniker seg etter Clausior som har sneket seg ut en sidedør til ballsalen. Kommer så ut på en balkong og han er så i samtale med en annen person. Han hører endel av samtalen. "Vi mislykkes i Oregent, men.... så derfor....hvem vil du ha med deg?..... vi har allerede betalt dem. De kan være klare innne to dager. Godt, vi...... ikke råd til å feile. Men hva med Codwin? Han burde kanskje bli..... kan arrangere det. La meg ta meg av detaljene, du hører meg snart. [[ Macarius]] fikk vite at paladindamene heter Mari og Frunda og de er høgre ranket personer i Eagle knights. Dragutin informerte så de andre om hva han hadde hørt og resten av gruppen delte de de hadde oppdaget til hverandre i gruppen. Borian Clausior som er sønn av Clausior kommer også å snakker med Macarius og damene. Etter middagen blir vi takket av Codwin I.

Fredag 18. Desnus

Drar for å snakke med Pompadus klokke 8. Informert han om hva en har hørt og opplevt. Han sier at Claes er en ganske hyggelig kar som en snakker fisk med og han har vært medlem i rådet i fire år. Eldan informer om samtalen mellom Claes og Jhon. Pompadus sier at Jhon har tilgang til masse ressurser i byen. Informerer også om at en fikk et utslag om at det ond aura rundt Claes. Macarius trenete så litt med damekvinnen i Eagle knights.

Blir vekket kl 0100 med dundring på døren og en hører skriking i fra en sidegate en stykke fra og lyden blir svakere og svakere. I sidegaten blir en angrepet av 12 halvlinger, Eladan ble igjen for å ta på rustning og det går over 1 minutt før han kommer frem til kampen. I mens i kampen blir en etterhvert angrepet av to krigere og en sorceres. Da Eladan kom frem manet han frem en demon, som Macarius etterhvert begynte å angripe. Etter kampen klarte en å ta tre halvlinger i live og trollkvinnen.

19. Desnus

Etter slaget kom det endel byvakter til stedet. Eladan overrasket dem alle med å summone frem Cassandra og en brukte endel tid på å forklare dem hva som hadde skjedd. Får navnet på byvakt lederen. Macarius bruker litt tid på helbrede gruppen og en oppdager senere på kvelden Darwin i det han er på veg å si adjø til en kvinne med beskjed om å komme tilbake senere. Kjøper noe ekstra mat av vertshusholdern og Macarius gjennomfører en liten bønn. Reiser så mot tempelet og går inn døren. Her inne ble vi angrepet flere fiender og Darwin prøver å sjarmere en av damene som angrep oss og klarte å få henne til å bli venn med han. En av trollmennene kaster også en forderdelig cloud kill.

Halv-orc - Great axe Amulet nautral +1 Cloak of res +1 Ring of protection +1 1 potion cure serious,Dragutin 1 wand of acid arrow 15, charches. Dianchect

Vi kommer etterhvert ned i biblioteket og ser at noen ser ut til å ha letet i bokhyllene. Da vi åpnet døren under runene så vi bare rett inn i en murvegg og der det begynnte å gløde rundt runene. Etter å ha gått gjennom døren kommer en frem til et skoholt og rett fremfor meg en stensirkel. "Portaler finnes ofte i skogholt og fører videre til den første verden". Går gjennom portalen inne i stensirkelen og ender opp en plass der det ser ut til å være tidlig på kvelden og i enden av en skog og flat mark. Skogen ligger østover og vestover er det flat mark. Ingenting å se på marken vestover. Dianchect maner frem en archon lantern, men den ser ingenting. Cassandra se et fjell med antydning til et slott langt nordøstover. Reiser innover i skogen i retning mot fjellet. Dianchect finner en leirplass. Eladan og Dianchect våkner etter 2 timer og føler egentlig ikke at de har sovet noe særlig i løpet av natten.

Den Første Verden

20. Desnus ?

Ingen kjenner ut til å ha sovet noe særlig, men dagssyklysen ser ut til å være normal. Litt ut på ettermiddagen oppdager Cassandra, Dragutin og Dianchehct noen bevegelser på siden. En skikkelse dukker rett opp framføre ansiktet til Dianchehct. Dette er en pixie/fe mannlig og snakker med denne på silviansk. Han snaker også om noen onde skapniner i området som er vonde og ser forfærdelige ut og han trur vi ser ut som Skogstroll. Gå litt nordover for å komme en vei som går til elven og på veien traff en de fæle gnomene. Feen sover hver 10 døgn. Feen følger med oss videre mot veien og han gjør seg usynlig når han møter fare. Dianchect gav feen en felrasjon og han såg ut til å like den. Feen blir etterhvert usynlig, men fortsetter å snakke og han traff på en satyr. Sansus er feens navn.

21.Desnus?

Føler ikke at en blir mer uthvilet denne natten heller. Skjer ingenting denne dagen heller og bare en halvdag før en kommer frem til veien.

22. Desnus?

Går ca en havldag og kommer frem til stien som går østover mot fjellet og vestover til skoggrensen. Feen sier at det kan også komme mystisk tåke som gjør at en kan glemme. Går en ny halvdag og finner en leirplass. Litt månelys på natten. Dianchect ser en meget høy kvinne med langt flettet år gå langs veien. Skikkelsen beveger seg nærmere på veien mot leiren. En norm som er ca 80ft unna. Detect evil spellen til Macarius feilet.

Nornen sier "Velkommen dødelige, hva gjør dere i denne skogen som blir voktet av en av de store nornene". Interessene til nornen er ikke hverken for godt eller vondt. Det dere søker er på denne vegen, men denne skogen og verden er ikke slik som deres verden. Det som dere er på jakt etter hører ikke til denne verden. Artifakten kan kunne vinnes via prøvelser. Bør få med seg denne artifakten vekk fra denne verden. Hun kan ikke selv gripe inn i denne skjebnen selv og dermed må noen fra den andre verden gjøre dette. Hun kan ikke se hvordan denne tråden vil ende. Meget mulig at tiden på Golarian går senere enn i denne verden og grunnen til at en ikke klarer å gjenvinne styrken ettersom denne verden ikke er synkronisert til vår. Får en divination hver av nornen. Rollen i dette dramaet er over og hun trekker seg tilbake og overlever dette ansvaret til oss. Hun hadde også 6 gulltråder over skulderen.

23. Desnus ?

Får ikke nok søvn denne natten heller. Går en hel dag uten at det skjer og det blir natt. Vi får en god natt søvn. Samson ønsker å reise tilbake, men gjør seg usynlig å være med videre. Prøver å gå gjennom skyen og en opplever at tiden går sent.

24. Desnus ?

Får dessverre ikke nok søvn denne natten. Går en ny dag uten at noe skjedde.

25. Desnus ?

Går en dag uten noe. Lite søvn.

26. Desnus ?

Går en ny dag uten noe Lite søvn.

27.Desnus ?

Rusalka
Kommer etterhvert frem til et sted der stien går ved siden av en stor innsjø. Samsun ønsker ikke å speide foran gruppen. Farshad går et stykke fremføre gruppen og oppdager en skapning i innsjøen som angriper Farshad også. Hun charmerer alle utenom Macarius og de begynner å gå mot henne og vannet. Diancecht kaster etterhvert glitterdust på henne og Farshad og Farshad blir blindet. I løpet av kampen prøvde hun å angripe oss med håret hennes og nye charm effekter. Macarius brukte smite evil på henne og klarte å gi henne ganske mye skade, mens Eladan holdt vannelementet hennes i sjakk med en ållignende skapning som han hadde summonet frem. En klarte tilslutt å uskadeliggjøre skapningen som viste seg å være en Rusalka.

28. Desnus ?

Etter en natt med god søvn og kort frokost, tok gruppen seg videre langs stien opp et høydedrag som ga et bra overblikk over regionen. En så fjellene i det fjerne, hvor et fossefall tilførte vannmasser til en meget bred elv som slynget seg nedover gjennom skogdekket. En trebru strakte seg over elven ved fossefallet, som var dekket av en fin dis av vannpartikler. Over elven kunne en se ruiner av et stort slott. Dette var målet. Etter hva de hadde opplevd tidligere på turen, var flere av turfølget skeptisk til å ta seg over elven via brua. Farer truet visst overalt nå. Når bruen etter et par timer gange var innen en armlengde, snek Farshad seg forsiktig frem for å inspisere. Gruppen observerte med spenning, da han plutselig stoppet opp. En lett forvirret rogue, gikk tilbake mot gruppen. Han lurte på hvor han var hen, og hvordan han kom seg her. Til noens fornøyelse, ble det brukt litt tid til å oppdatere en forvirret stakkar. En konkluderte at vannet i elven hadde noen ufyselige egenskaper, som fikk folk til å glemme tid og sted etter hvor lenge de tilbrakte seg i det. Svømming over elven var plutselig ute av tale, når en begynte å diskutere hvordan en skulle komme over til den andre siden. Andre alternativer var å fly eller ved teleportasjon, egenskaper noen i gruppen helt plutselig hadde tilegnet seg. Eledan skulle teleportere oss over, mens Dianchect skulle gjøre seg om til et luftelement. Dette var visstnok Eladans første forsøk på dette, så de fleste ba en stille bønn i håp om å komme helskinnet over. Gruppen holdt hender i ring, mens Eladan utføre sin besvergelse. Med et svupp og et poff, var gruppen over...trodde de. En forfjamset gruppe og lett humrende alv snudde seg hundre meter foran dem ved elvebredden. Tunge stønn hørtes når de måtte legge deres liv i Eladans hender igjen. Andre gangen gikk heldigvis bra. Dianchect kom svevende over elven som luftelement. Alle i gruppen ble enige å fortelle ham hvor tøff han så ut når han kom over.

Vel over, ble det bestemt at Farshad skulle ta seg fremover som en annen mobil fremskutt OP, uten å ha tatt lærdom over de siste dagene som han hadde glemt. Et stykke opp stien hvor den tok over i en sving, kunne han skimte mistenkelig vegetasjon som dekket et område som en gardin. Med massiv erfaring og kløkt konkluderte han med at dette var et perfekt sted for bakholdsangrep, og rapporterte dette tilbake til gruppen. Det ble bestemt å bevege seg varsomt frem i rett linje på den ene siden av stien. Ved det mistenkelige stedet ble et noe mislykket overfall brutalt møtt av en noe større Cassandra v1.3c. De ble angrepet av noe som så ut som to ganske forvridde gnomer (Elefant-gnomer?) i full plate, utstyrt med falchionsverd. I bakgrunnen hørte vi også noen som ytret besvergelser. En magiker og orakel trådde etterhvert frem. En lang kamp hvor fiender ble spist (av Cassandra), skog dekket av svarte tentakler og med en vel overdrevet bruk av ild i tett brannfarlig lett antennelig skog tok sted. Gruppen kom heldigvis gjennom dette uten for store skader, unntatt Cassandra som "døde".

Orakel

 • Agile breastplate +2 (small), selges
 • heavy mace +2 (small), selges
 • Amulet of natural armour +3, macarius
 • Belt of physical might (dex/con) +2, eladan
 • Ring of protection +2, eladan

natural armor +1, darwrin belt of dex +1 ring of protection +1 ring of protection +2, darwin

Magiker

 • Amulet of natural armour +2, eladan
 • Belt of incredible dexterity +2, selges
 • Bracers of armour +4, eladan
 • Cloak of resistance +3, dragutin
 • Ring of protection +3,farshad
 • Headband of intelligence +2 (Bluff), dragutin
 • Rod Metamagic, Empower, lesser, Dian

2 krigere

 • 2 Falchion frost +1 (small), selges
 • 2 Fullplate light fortification +2 (small), selges
 • 2 Belt of physical might +2, selges
 • 2 Ring of protection +2, selges

Noen dager tidligere ble Darwin observert i leiren, men han reiste videre og han følte også at han ikke ble noe særlig trøtt i løpet av natten. Darwin går også etterhvert gjennom den samme tidståken som resten av reisefølget og opplever at alt går senere rundt han. Da Darwin etter noen dager hadde kommet nærmere fjellet kom han til en bro. Da Darwin går over broen og inn i disen som var der oppdager kjenner han seg plutselig ikke igjen og han husket heller ikke hva han skulle her, men han følger stien videre. Darwin reiser videre til et omårde sør for slottet og han kommer frem til den plassen som han hadde drømmen. Darwin hører da en svak syngning et stykke inne i skogen og han går mot lyden. Her ser han rundt 8 skapninger og de trekker så hver sin dolk og Darwin skremmer dem vekk. Darwin ser at skapningen springer inn i teltleir i nærheten. Han hører så en lav og vakker sorgmodig kvinnestemme fra leiren fra et av teltene. Darwin lager så er lite skikkehull i teltet på baksiden for å se inn, og ser en skapning som har en halslenke som er bundet fast til en påle i bakken. Han sniker seg så inn i teltet og presenterer seg som Darwin. Han sier at han er blitt sendt av Desna for å redde henne og hun er blitt låst med en magisk lenke. En av lederene har nøkkelen til lenken. Lenken er veldig magisk og pålen er veldig, veldig godt festet til bakken. Darwin leter etter nøkkelen på sjefen og finner den tilslutt på et privat sted. Nympfen presenterer seg som Odelia blir frigjort av Darwin og de reiser så vekk frem til hennes hjem. Darwin får også et hårlokk av henne. Darwin prøver å få henne med seg til hans plan, men mislykkes i dette.

Eladan følte seg lei etter at Cassandra døde og han hentet opp tingene henne. De fleste i gruppen hører en vakker sang i det fjerne. Farshad ser plutselig Darwin og en veldig vakker kvinne. Hun sier at ytre deler av slottet er overtatt av skogen og fæle skapninger.

29. Desnus?

Neste dag følte vi oss ikke opplagt igjen. Vi følgte så stien videre til slottet og kom frem til en bro over vollgraven som var kolappset. Dragutin og Eladan begynner å felle to trer. Diancecht og Macarius feller ned i vannet, da de prøvde å krosse over vollgrven på tømmerstokkene. (Fare for filtyht diseas om 3 dager.) Farshad dirker opp dørlåsen til hovedinngangen. Vell innenfor hørerFarshad noe knurring innenfor porten og vi ble angrepet av tre ulver. Finner en liten figur på spiskammeret av en edderkopp. Eladan trur det er en figurien of wonderous power slate spider og Eladan tar denne også. Redcap angrep oss, men vi klarte å ta dem. Vi fant etterhvert en skjult luke med en trapp ned til underetasjen.

Utbytte

 • Ljå +1 magisk
 • diamant 6000GP
 • rubin, 5000GP, s
 • scroll of prismatic wall lvl 8.

Her undersøker vi flere rom og Farshad fjerner feller.

Utbytte

 • Potion of haste.
 • Finner to wands i 3. rom.
 • wand critical 21 charges,
 • wand of restoration 17 cha.

Undersøker rom 4 og finner en potion of remove curse. Hemmelig gang fra rom 3 som går under ned mot 35. 174 gull i rom 35. Kommer inn et relativt stort rom 36 som er delvist oversvømt. Her blir vi angrepet av to krigere på hest som er en spesielt type feys og en finner en magisk gjenstand i vannet etterpå. Farshad blir påvirket av filthy fever da han svelger noe av vannet.

Utbytte

 • Scroll of reverse gravity, divine, Macarius
 • Finner en pussig gjennomsiktig kube. Darwin mener at dette er en kuriøse, unmelting ice cube. Verdt rundt 10.000Gp
 • Finner en bue, shortbow. +3 shortbow. Farshad.

Vi undersøker så rom 34, rom 33 og rom 35. oInne i dette Et av rommet hadde huset et lagerom og her fant vi diverse forsyninger og ikke minst "Helm of Telepathy, verdi 27000GP" som er en toveis hjelp som kan lese andres tanker. Diancecht prøver hjelmen og finner ut at nåværende hovedtanke til Macarius var at han tenkte på artifakten, hva er det egentlig Eladan vill? og at Iomedae er med han. Macarius overtar så hjelmen for alles sikkerhet.

Rom 31 inneholdt et mindre alter for Aroden og her fant den sjeldene boken "Book of lost songs" som ble skrevet for mange, mange år siden og denne boken fikk selvsagt Darwin etersom han viste stor interesse for den. Vi finner også fire magiske scrolls: Dictum lvl 17 Macarius, 2 Gaes-Quest lvl 6, Darwin og Diancecht og Plane Shift, Macarius.

Farshad fortsetter å undersøke alle dørene for feller og kan kommer faktis over en på døren inn til rom 37 som han deaktiverte. Rett innenfor denne døren hørt noen i gruppen et høyt kvinne hyl som såg ut til å rope om hjelp og flere i gruppen ble påvirket av dette. Det ble derfor en vanskelig kamp da ikke alle i gruppen ønsket å bidra med det en kunne for å ta Bogeymannen av dage, men en klarte det tilslutt.

Utbytte:

 • Heavy shield +1 moderate fortification, s
 • 2 scrolls of disintegrate, Farshad
 • Belt of Serpent: "+4 mot Poison og +2 på Escpae Artist i tillegg til kan en gjøre belte om til en animert slange" 5000-6000GP, s
 • Ring of Climbing, Farshad
 • Potion of Gasious form
 • 49 platinum, 428 GP, 140SP.

I rom 38 var det to offer ildsted og en statue av Aroden som vi fikk flyttet inn i en mekanisme som åpnet døren videre. Inne i dette rommet finner vi en stor nøkkel som vi bruker i nøkkelhullet inn mot det som vi antar er skattekammeret. Her ledet gangene hos frem til en labyrint der vi etterhvert måtte sloss mot to skjeletter.

Utbytte:

 • 2 magisk +1 composite bue +3 str som er laget av ben, Farshad

Lengre inne i gangene kom vi frem til en vindeltrapp som gikk ca 20m nedover og her kom vi frem til et stort opplyst rom med flere gargoyl statuer. Etter at diplomatiet til Darwin feilet ble vi angrept av 9 gargoyler som vi klarte å drepe uten alt for mye strabasitet. Ved alteret var den er stenbenk med Arodens dommedagsprofeti nedskrevet og vi fant også en hemmelig dør i alteret der vi fant Arodens Maske. Denne masken var veldig pent laget med 17 edelstener rundt kanten og den er også sterk magisk. Vi fant også en Staff of Authority +1 quarterstaff.

Arodens Profeti: I de dager hvor ondskapen gir seg selv til kjenne vil den mektige Menneskeguden allerede være borte. Hans beskyttende hånd bevarer ikke lenger hans folk og land. Tidene blir mørke og frykten tar overhånd. Noen vil likevel stå i mot mørket, splitte det og få det til å flykte. Det kalles helter av folket, men blant dem er det uro og tvil, det endelige...........

Menneskeguden har litt av seg selv lagt tilbake, en stor kraft med fryktelig makt. Hans store gjerninger er til inspirasjon for hans følgere..........

Menneskegudens store gjerninger må også lede dem som vil motstå mørket. Det utvalgtes offer kan bli verdens redning. Ve dem som må leve i en verden av mørke. [[ Filius]], øversteprest for den Arodenske kirke. Absalom år 4057.

Darwin kunne fortelle at masken ble laget for rundt 2000 år siden og er en såklat mindre artifakt. Et menneske kan ta formen til et annet menneske som en har møtt og bli helt lik denne personen. Gruppen diskuterte så hva en bør gjøre med masken og om en skulle tørre å prøve den og før en visste ordet av det tok Eladan på seg masken og den ble integret i ansiktet hans men han fortsatte å være Eladan. Farshad prøver så masken og blir helt lik Macarius og med hjelp av de andre fant en to små merker rett under ørene hans som en kunne trykke på for at han skulle få av seg masken igjen.

Fortsetter i rom 31. Undersøker rommet for å se om en finner noe mer. FInner en bok og flere pergamenter. Manual of war: blodflekket lærbok med arr. 7500GP verdi. Pergamentene inneholder en mengde med spådommer. Darwin kjenner igjen mange av disse om ting som har skjedd opp igjennom historien. Kjenner igjen endel av de konkrete hendelsene og det inneholder også en historie om Aroden som bekjempet Tar-barphon på Isle of Terror. Han var en utrolig mektig trollmannskonge i år 900 hersket han. Drept av Aroden i år 896 men oppsto igjen. Ble fengslet under det skinnende korstoget som blant annet Imodae ledet som var en lang krig som varte i rundt 70 år og det var Knight of Ozem som grunnla Lastwall. Fanget i Ustalav. Skrifter om Imodae som sloss for å lukke verdenssåret og får en spådom om at spådommenes tid er over. pharsmas ser alt men er nå blitt blindet. Undersøker labyrinten med hjelp av tau fra Darwin. Finner en bonerazer i fingrene til et skjelett. If used to de coup de grace, creaters skinn fløyer.Eladan fikk kniven, 5000GP. Dreper så to baykok 2. Longbow bone +3 strenght +1 magisk. Skjekker resten av labyrinten og finner ikke noe mer. Undersøker soverommet i andre etasje.

30. Desnus?

Eladan glemmer ut hva en skal gjøre når en går over broen. Prøver å overtale Eladan om at en har gjort det en skal gjøre.

31. Desnus?

Uten søvn. Kommer frem til vannet med Ruskalkaen.

01. Sarenith?

Uten søvn. Vi ser endel tåkebank i nord og ser noe som kan ligne på husaktike strukturer. Eladan blir påvirket av filth fever. Reiser mot husene. Nordover.

02. Sarenith?

Uten søvn. Dian blir påvriket av filth. Blir kaldere.

03. Sarenith?

Uten søvn. Går oppover og det begynner bli kaldere.

04. Sarenith?

Uten søvn. Litt utpå dagen kommer en frem til husene. Husene ser ut til å være ødelagt. Et stort langhus. Snøball. Darwin banker på og hører noen som er innenfor. Han er redd for snøridderene. KOmmer en uvanlig vakker gnom og åpner døren for oss. Numarstarik. Darwin presenterer seg med gnomenavn. Nesten 50 gnomer er samlet inne i storhallen. Kommer frem til gnomen. Gnomen forteller om harde tider og denne kulden er ikke vanlig og er kommet inn det siste halvåret. Snøridderne kom rett etter kulden. Snøridderene har plyndret landsbyen. De kommer ofte på natten, men kommer også av og til på ettermiddagen og de har også drept noen av landsbybeborene. De er veldig vanskelige å oppdage og spore opp og de rir ofte på spøkelseshester. De tok til fange den eldste i landsbyen. De kom fra nordfra og en trur de holder til i en hule i nord. Område med hulesystemet. Vi lover å hjelpe til og en ønsker å hjelpe dem. Har endel bra mat og de legger opp til et festmåltid. Gnomeskuespill.

05. Sarenith?

Uten søvn. Går mot hulekomplekset. Snølaget blir tjukkere og tjukkere

Ca 400ft fra hulen. Dreper 4 skapninger og Diancecht skyter en fireball. Inne i hulen finner vi den gamle gnomen som presenterer seg som Zatoshtor og sier at vi er kommet for å redde han. Dragutin åpner buret som han var fanget i med rå kraft. Gnomen er 579år gammel. Bestefaren har legender om Aroden som bygget slottet for 1500år siden. Lengre inne i hulen kommer en over et magisk teppe op 5x5tp teppet. Teppe flyr 40ft pr runde. Finner bare ødelagte våpen osv. Farshad får det flyvende teppet.

Gnomen sier at han såg et mye større teppe i sin ungdom. Aroden var på besøk for 500år siden, ikke hørt om artifakten. Prøver å unngå skyen så godt som en kan. Normene besøker verden innimellom.

Farshad ser en mindre grupper med flere svarte prikker som beveger seg et stykke i fra. Ser en flokk med ulver på veien nedover. Slår leir for natten.

06. Sarenith?

Uten søvn. Vi kommer tilbake til gnomene denne dagen og ble igjen for en stor fest til ære for at gnomen var kommet tilbake. Høvdingen for gnomene var også veldig fornøyd med hjelpen.

07. Sarenith?

Uten søvn. Vandrer mot portalen.

08. Sarenith?

Godt utvilt. Farshad speider i forkant og ser en ulveflokk et stykke i fra stien.

09. Sarenith?

uten søvn.

10. Sarenith?

Uten søvn

11. Sarenith?

Godt hvilt.

12. Sarenith?

Uten søvn. Kommer til det området som vi møtte pixien.

13. Sarenith?

Uten søvn. Nærmer seg portalen. Kommer ut i åpent lende og ser ingen portal der. Macarius og Dragutin går nordover, mens Farshad undersøker sørover.

Farshad ser etterhvert portalen men oppdager samtidig en samling med telt og endel gnomer i leiren rett før portalen. Vi gikk samlet mot leiren, men Farshad valgte å holde seg litt i bakgrunn for å snike seg innpå dem fra en annen kant. Macarius og Dragutin derimot gikk rett på og en møter etterhvert på en patrulje som sier at en ikke slipper forbi i Porf sitt navn. Etter en heller kortere aggresiv samtale endte det med en kamp som Macarius og Dragutin klarte lett. Lengre fremme ble en angrepet av flere gnomer, blant annet et orakelt en barbar og Porf som var anti-paladin. Heldigvis for gruppen hadde anti-paladinen er en svært dårlig dag på jobb og han klarte mer eller mindre ikke å få inn et eneste treff. Barbaren derimot fikk en noen gode treff på Dragutin som førte Dragutin langt ned i helse.

Utbytte:

 • 3 belter, magisk +2 str
 • 8 masterwork splintmail, battlaxe , s

Barbarian

 • greatsword +1 unholy, small magisk, 18000GP
 • magisk small hide armor, +3, 9000GP, s
 • Amulet of natural armor +3 , Dragutin armor magisk
 • Belt of physics might +4 str og con magisk, Mer en 20000GP (Macarius)
 • Cloak of resistance +2 magisk, Dragutin

Ogg

 • magisk chainmail +2 spell resistance 15, small, Verdt mye, s
 • natural amulett +2 magisk, 8000GP, s
 • belte magisk +2 dex og con, 10000GP, s
 • headband magisk, cha +2, 4000GP, s
 • 2 ringer magisk,

Porf

 • small longsword +2 corrosive, magisk, 18000GP, s
 • fullplate, +1 dastard. magisk, small, 4000GP, s
 • natural amulett +2 magisk, 8000GP, (Farshad)
 • belte magisk +4 str, 10000GP, (Dragutin)
 • ring of protection +2, magisk 8000GP
 • heavy steel shield. s

penger: 1250GP

14. Sarenith?

Vi valgte å vente en dag på de andre og det skjedde ikke noe om natten. Vi får en god natts søvn. Etter at gruppen var blitt samlet igjen gikk vi igjennom portalen og rett før vi skulle gå gjennom neste portal virket Eladan til være mer forvirret en han pleide å være. Vell tilbake i Almas er det midt på natten.

I Almas igjen

13. Neth / Novemeber

Kroverten sier at en er kommet frem til 13. Neth. Det var også dårligere tider i Almas og Andoran for tiden da det var blitt brutt ut krig mellom Andoran og Cheliax for 3 mnd siden. Noen hadde til og med forsøkt å snikmorde Codwin, men før en fikk avhørt dem om hvem som sto bak så hadde alle tilsynelatende tatt selvmord. Pompadus er fremdeles i live og har en orden med paladiner som beskytter seg. På grunn av krigen har handelen i Almas med andre land nesten stoppet helt opp. Det er også mye kaos på grensen og en vet ikke helt sikkert hvem som har overtaket, da det går rykter om seiere og tap hver dag. Taldor holder seg nøytrale så langt, men det ryktes at Cheliax har lovet dem øst Andoran dersom det forholder seg nøytrale under krigen. Videre ryktes det at det er flere demondyrkere og og den onde dronningen er under påvirking i fra et mektig djeveltrumfriat.


Plakater over "Stor belønning for å løse det store tyveriet hos Nick Nack". Verdsetter rubin og oppsøker markedet som ser ut til å ha mindre varer nå enn tidligere. Selger ting og får 13982. Oppsøker så Nick Nack for å spør om ranet. Har mistet mye verdier. Sakens fakta: 3 uker siden oppdaget at em at det manglet store mengde med varer i det store varelageret. Ganske mye forskjellige, store partier med rustninger og protection ringer og diverse +3 og +4 sverd. Ikke helt store oversikten over og mistet verdider for 5 millioner GP. Finne varer 5% finne dem som står bak 1%. Det mystike var at det ikke var noe tegn på innbrudd og vaktene patruljerte utenfor og da var det ingen som var på selve lageret. Tyvene har vært god på å ta de mest verdifulle kassene. Safen med juvelene er ikke blitt stjålet stortsett bare magiske gjenstander. FInner noe merker som er blitt slepet rundt omkring i rommet. Telepartion circle mistanke om, teleporteres eventuelt langt vekk. Veldig høy magi level. Får møte Nick Nack neste dag og Cheliax ambassaden virker til å være avlåst. Lederen for magiskolen er mektig. Spør om å få snakke med lederen for skolen og en fikk snakke med han. Stumblestor og han sier at dette er den høgeste formen for magi, denne magien kan også komme via scrolls.

Neste dag. Får møte Nick Nack kl 14 og får undersøke lageret 1130. Stumblesnor kommer kl 12 og han kaster Vision. Spellen kostet endel krefter og han såg endel skikkelser som bærte inn kasser mot det området som kassene ble slepet mot. Går bort til en av kassene og finner en knapp til en av dem som hadde mistet den, Finner scroll. Ansatte som er sluttet under mindre heldige omstendigheter. Liste med 30 navn, døren er meget solid låst og lukket. Trollmannen chanter endel og han bruker rundt 10min. Får et navn på denne knapens eier Kollif Muwinger holder til ikke langt utenfor byen. Stor byggning eller låve nordvest for byen. Nick Nack sier at Muwinger jobbet som under vareleder og han ble sagt opp etter at han hadde slått til en junior under vareleder. Stumblesnor: Følger vestsiden av elven og omtrent en halv dags marsj vil en finne en rød låve med et litt spesielt tak som er malt i gult. Det ligger ganske tett inntil elven og er blant de største i området der. Farshad sniker seg nærmere låven. Her hører en to stemmer og en hører noen skrapelyder fra døren. Cass maltrakterte et av likene.


Fighter:

 • Potions
  • 2 barskin
  • Bull strength
  • Cats Grace
  • 3 cure modreate wounds
  • 4 Protection from good
  • 2 +1 brestplate
  • 3 +1 rapier
  • 2 +2 Belft of dex
  • 3 cloak of restis +1
  • Slippers of spider climb

Nekromanser: 4 pot cure mod w 2 pot displacement 2 pot invisibilty 2 amulat +1 2 belt of con +2 2 cloak of res +2 2 headband wast int +2 onyx gems 300GP 1246GP

Solg alt utenom poions og gem + penger.

Darwin har seg en hyggestund hos Hermina der de spiller og en nabo blir plaget av det. Dian avhører den fangete. Slirk var en annen type prest.Det siste han husker er at Slirk dukket opp i rommet. Følte at kroppen gjorde ting som en ikke ville at den skulle gjøre. Slirk er et typisk Cheliax navn. Snakket om at de trengte informasjon om lageret til Nick Nack. Casir. Trollmannen kom bare inn i landsbyen og hyret dem. Omreisende trollmann som kom for Cheliax og ville hevne seg på Nick Nack. Sa ihvertfall det. Seier også at han er bltt domintert. Nekromansene var med på det og var i fra Cheliax. Slirk rapportere alltid til noen andre. Ble tiltalt som oberst Slirk. Darwin møter gruppen.

Neste morgen reiser en tilbake til Almas neste med fangene. Dragutin og Eladan holder vakt i over varene.Leverer fangene til vaktstyrken. Rapporterer til Nick Nack om at en har funnet varene. Ser ikke ut til å mangle noe særlig. Nærmere 40 kasser med våpen og rustinger. 300-400 magiske våpen og 600 magiske rustinger. 250 000GP tilsammen i verdipapirer. 45000 i verdipapirer utenom darwin som fikk 25000.

Neste morgen Møter Codwin kl 12.Får audiens hos Codwin. Politisk alliert gjennom mye de siste årene. Har hatt endel snikmorderer som har prøvd å ta knekken på flere viktige personer i byen. har ikke klart å ta noen av dem i live. Organisasjonen er delt opp i flere celler. Fullmakt fra Codwin for å avhøre de mistenkte. Skriftlig fullmakt til å avhøre de andre. Kanskje begynne med å avhøre noen av tjenerene. Snakker litt med tjeneerene og Dian og Macarius får et inntrykk av at når en bestemt person hadde vært på jobb så var det et vindu som hadde stått oppe og dette vinduet ville gi tilgang til store deler av palasset. Farshad finner igjen et navn som går igjen på de datoene i tjenerskapet. Bomun Mulwetter med adresse. Han var på jobb for 5 dager siden. Bomun holdt seg litt for seg og noen mener at han hadde noen aksant og noen mener at han kom i fra Taldor. Han har et arr som går fr øret og ned til halsen. Bomun har vært ansatt i ca 4 år og han har aldri fortalt om noen famile eller venner og han har vært pliktoppfyllende hele veien. finner mannen drept med flere knvistikk i magen i sengen med en pose med 30 platinum liggende på seg. Vært død i flere dager. Farshad undersøke rommet og det ser ut til at noen har trukket i blodammen gjennome gulvet. Dian følger sporene ut av huset og bortover kvartalet og stopper utenfor et hus lengre nede i gaten. En fyr sier at det ikke har bodd noen i dett ehuset på flere år.Finner en felle på nøkkelhullet og Farshad deaktiverer fellen på låsen.

Overrasket noen assasin inne i et hus. Prøvde å redde en kvinnelig halv orc som prøvde å ta selvmord. +2 human bane flaming mighty cleaving adamntine great axe, dragutin +2 moderate fort chainshirt, eladan +2 amulat natur arm, darwin +2 phys might, dex og con, darwin +3 cloak res.darwin +2 headband cha +2 ring of prot.

+1 keen rapier 2x, farshad og darwin 2 stk ring prot +1

Farshad finner noen brev på halv-orc. Kjærlighetsbrev som er adressert til Lisa. Eladan ønsker å lese brevet som har ganske detaljert beskrivelse av samkvem. Halvorcen heter Barduf. Kan virke som å være fra en mektig familie.Bruker litt tid til å helbrede. Dian rydder i rommet. Etterlyst for ordenforstyrrelser i alkoholrus er hun farlig, Rapporterer til myndigheten om overfallet. Farshad kjøper en ny bue. Dragutin selger også. Darwin besøker hemrine. Eladan skumleser brevene og faren Teudios ikke må finne ut noe om dette far til Lisa. Eladan vekker Farshad og sier at de nå kan blackmaile Tie, Te eller noe sånt. Darwin kommer til hotellet etter å gjennomøført diverse ritualer. Eladan legger en plan for blackmail. Farshad ønsker ikke å være med for å spør etter familien. Arodens maske maks 3 ganger i uken. Mitt grønne lille bær. Teodius Clausius familien oppsøker byarkivet. Darwin finner en adresse til Clausis familien. Borian, Lisa er nest eldst 21 år.Finner adressen til Clausis og Darwin banker på. Kommer til et ganske stort hus med veranda. En butler åpner døren og Darwin presenterer seg tilslutt som frøken Darwin. Legger fra seg våpenene i våpenrommet. Blir vist inn på rommet til Lisa, realtivt normal ikke veldig vakker kvinne. Informerer at hun døde i går kveld. Rotet seg inn i vanskeligheter med feil folk. Hun har alltid sag at hun ville dø enn å bli tatt levende. Spør om hun har noe kjennskap til om en vet hva hun hadde vørt innvolvert i. Halv.orcen har arbeidet for faren til Lisa og hun har ofte kommet tilbake oppskaket. Faren har hyrt henne inn som vakt for eiendom utenfor byen. Faren ser skjevt på våpenskjoldet til Iomedae. Faren har et kontor i tredjeplassen. Leverer brevene tilbake til Lisa. KOmmer frem til et kontor i tredje etasje. Alle utenom MAcarius leter på kontoret og Farshad klarer å ordne det til slik at ting låg akuratt der det var som før. Farshad finner noen papirer og en brevkorspoende med lederen fr bygarden Johan Blais og løse tråder og sersjanent Lina Klapp. Adresse til denne Lina. Klapp pleier å være vakt ved nordporten. Naboen sier at KLapp var her i morgen. Ble vekket av lyder fra et dyr i natt. Ligner på Yara i Got.Går mot nordporten.Vakten sier at han har fått beskjed om å arestere oss. Seresjanetn er kommet seg lst. Klapp har jobbet litt for denn Teodius. Vaktene utenfor tenner på vakttårnet. Eladan teleporterer gruppen vekk. Avdelingen er 10stk under KLapp. Teodius samarbeider med Blais, har vært med på ting som en ikke burde gjøre. Samarbeider for cheliax, ville egentlig ikke hjelpe med ble overtaslt med tanke på at presidenten misbrukte sin makt.Foreslår å oppsøke Pompadus. Darwin og Farshad kommer til hotellet. Møter endel vakter på broen og Eladan og Darwin ønsker å sjarme. Byvaktene ønsker å arrestere dem begge etter en dårlig bløff i fra Eladan. Eladan charmer den ene av dem og Karsten prøver å charmere den andre. Den andre vakten blir også charmet og de sier de skal få slipper over. ALle kommer seg over broen.


En kommer vell over elven. Eladan, Dragutin og Macarius krasjer i hverandre på vegen mot tempelet. Møter på den personlige livgarden til Codwin. De etterforsker også det som skjer i byen. Macarius snakker til lederen Poldus og får vite at det allerede er blitt drept 4 av livgarden. Blais rapportert sett i palasset og i teaterdisktriketet. Poldus utspør sjæresanten. De byvaktene som ikker med. Vist inn til lederen av paldadin orderen. John Blais er en mektig person i byen. Spør om de kan ta vare på sjeresanten. Theodius Clausior, hans sønn søkt om å bli paladin hos dem. Sønnen har bare gode tanker om å være paladin. Velger så å gå mot palasset. Darwin blir gjenkjent i distriket som bard. Macarius klarer tilslutt å snakke seg inn til Pompadus.Eladan går på do og later som han har magesjau. Cassandra blir fremkallet. Pompadus lurer på om Blais prøver å isolere lederskapet i byen.Vanndøde utenfor palasset beskjed fra en ansatt. Viser leder for vaktene utenfor fullmakten til å etterforske for å få vaktsjefen til å arbeide for Pompadus. Går så mot palasset. Ved palasset forgår det endel kamp. Macarius skjekker endel andre vakter som nærmere palasset og de er død.

Loot Devour 600GP, opal 500GP, aquamarine 200GP, liten rubin 1200GP,

Halv-orc - magisk skjold lions shield.+2 heavy steel shield. Twice a day attack. - bealt of giant strenght 02 - +1 cloak of res - +1 fullplate - +1 visios flail. - 2 masterrosk lanser - 2 masterwork 2 strenght longbow. - bronse griff. Wonderous power. kan oppføre seg som en normal griff. varer 6 timer to ganger i uken. har ikke oversikten over hva som har skjedd de siste 20 min. Presidenten er fortsatt i palasset. det finnes flere vakter inne i palasset også. Damen heter Dianina. Ønsker å storme inn i palasset. Porten står oppe og en stormer inn til kontoret. Blir angrepet av 4 wraith og redder en vakt i kontoret. Finner presidenten inne i panic rommet i soverrommet og avtaler at han bør være der. Kommer til en uten plass ute med buet mur. kommer frem til labyrinten og farshad ser endel ting.

Får beskjed om at Jon Blais er blitt observert i byen.

Sover en natt uten at noe skjer. Codwin sier at fiende har vært noe avventende og bare befestet sin stilling hos Clausior. Soldatene er blitt villedet. Farshad går i forveien og han oppdager en patrulje på 4 stk som går kommer mot oss. Møter en liten gutt i gaten som Dianchent gir 1 gull til gutten og fpr han tl å gp til en nabo. Farshad ser huset som ble beskrevet og det er blitt utplasert 5-6 vakter rundt huset. Ved huset er det en bred vei, trur kanskje det går ann å snike seg rundt på baksiden. Der er det en 7 mann som patruljerer. Eladan leier inn halvorcen for å arbeide for oss, han vil stå vakt i 3 timer til.Graun Quor. Bruker endel tid på p planlegge for p ta ut halvlingen. Vi gjør oss usynlig og kommer inn i en velstelt hage. Kommer frem til en bakdør. Farshad klarer å dirke opp døren på baksiden. Farshad kommer inn i en velholdt stall og et stort spisebord. Til høgre er det en større bokholdet. Og bak bokhyllenm er, lengre inne i rommet er det flere bord. Finner diverse dokumenter på bordet. Farshad utløser en feller som skyter endel piler.Klarer å lure dem med at en er Graun, Undersøker første dør og oppdager et kontor. Leter på kontoret etter ting og finner en magisk wand. Wand of speaking plant, 4 charges. Eladaen- Finner en wands til. 12 charges på good hope, Dian. Farshad leter i neste rommet og finner noen senger. Farshad hører på døren og hører ikke noen og finner heller ingen feller. Kommer frem til en trapp. KOmmer til andre etasje og en solid dør. Hører noen stemmer på andre siden. Cassandra stormer inn usynlig og hun oppdager. Blais, Classius, Kappekledd person og en person med tøystykke rund hodet.


Augustana

Resten av gruppen dreper et nihodet troll. Eladan kommer på at det kan være at trollet har lagt igjen skatten i hulen sin. Farshad leter etter spor etter trollet og finner flere store spor. Følger sporene mot et større fjell mot sørvest. Faunen sier at han må forlate gruppen og reise hjem til sin Bria. Får instruksjon om veien til landsbyen. Går noen timer og oppdager etterhvert en trollhule. Undersøker området utenfor hulen og det kan se ut til at det bare er spor etter et troll. Farshad virker til å være lite tilstede og Dianchect finner en lapp i lommen sin, der det står at han fikk en viktig beskjed og må bort en stund. Darwin føler seg endel kvalmen da han går inn i hulen av all lukten. Eladan, Cassandra og Diancecht går lengre inn i hulen, mens Darwin kommer seg ut i full fart for å få litt frisk luft. Finner noen krukker med illeluktende lukt. Eladan og Diancehct føler seg dårligere og dårligere dess nærmere en kommer krukkene. 3 krukker og Cassandra ser oppi krukkene og finner inntørket mat. Undersøker neste kropper og ser en større mengde med mat og finner en arm som stikker ut. Ser at litt rustning som ser ut til å komme opp. Undersøker den siste krukken også og ser ikke noe i den siste. Hele krukken går i tusen knas og råtten mast flyter utover hele rommet. Ut av maten dukker det opp et lik av et menneske med rustning og et våpen i den ene handen. Light flail magisk +2 flaming 15000 - 25000. og en magisk splintmail, +2 champion og energy resistance +10 fire og acid, trur den er verdt rundt 60.000. Mens de drar ut liket fra hulen dukker Macarius ridende. Symbol på hjelmen som symboliserer Cayden. I nodre del av hulen var det endel ting som trollet har lagt til siden. Finner pengepunger. 200PP, 1500GP og 5 rubiner (1500GP hver). Reiser videre mot necropolisen. Rir videre mot necropolisen og det begynner å bli mørkt. Dianhect finner en fin leirplass for natten og slår opp for natten. Dianhct og Cassandra hører endel høye brøl fra nordvest. Etter noen timer deler stien seg i to og den ene veien går østover og den andre går sørvestover. Velger å ri sørvestover og etter ca 5 timer begynner det å bli mørkt igjen. Hører plutselig en serie med veldig høye brøl. Cassandra ser et hode med 1 lye og når en kommer litt nærmere ser en 4 hoder som stikker opp fra tretoppene.4 cyclops og 4 andre. Cyclopsene kaster stener og Cassandra går i bakken. Eladan bruker farier fire via staven sin på en av Cyclopsene.En klarer tilslutt å drepe alle 4 cyclopsene, mens de 4 andre klarer å flykte. Alle er menneske og datteren til den ene ser ut til å være veldig vakker dame i 20 årene. Borgan av Artfell, Mundi av Artfell, Biril av Artfell, Sunniva av Artfell. Bor midt mellom fjellene i skogen og er tidligere skogfolk som har bodd like utenfor skolen. Ønsker å skifte jaktmarked og det viste seg å være en dårlig da og de frykter Artfell skogen. Sunniva ønsker å bli med i helbredelse korps og blir tilbudt. Eladan og Darwin prøver å flørte med datteren og Macarius prøver å få henne til å komme i tjeneste for Iomedae.

13. Kuthona

Går litt videre opp i fjellene og kommer over en hytte med en druide. Forteller om ganske mange farlige ting der inne.Vanndøde, vindigo, feller og halfiend trollkvinne om heter Zerafina. Kommer tilslutt til vendigo. Vindegoen skremmer livskiten av Dianceht, Eladan, Diancect og Darwin. Macarius og farshad står igjen og sloss for harde livet. De andre kommer etterhvert tilbake og hjelper til. Macarius tar ned wendigoen tilslutt. Wendigoen er en oustider som finnes i økde kalde områder. Lever av andre våsen. Trenger cold iron og magisk for å gi skade, ild hindrer også regenerering. Ligger et halvtspist troll ved siden av vendigoen. Norgortha. Vi utforsker videre innover i necropolisen. Cassandra finner en ganske fin dolk inne i et av husene. Dolken virker til å være magisk +2. Ca verdt rundt 4000GP. Gis til Dianchect. Går videre nordover og kommer frem til et mer åpent område. Ser endel hus i vest. Farshad ser tre kropper som ligger ved et av husene. Kommer over tre zombier ved siden av noen hus. Eladan rir rett på med Cassandra og Cassandra går ned. Zombie lordene som det viser seg å være gir ufyselig skade til Macarius. Eladan maner frem noen cerbrues og en klarer tilslutt å ta ned zombie lordene. Undersøker husene og finner et plag med et gammelt våpenskjold. Eladan skjenner igjen våpenskjoldet til å være etter faren til Eladan fra Cheliax. Vi går videre mot nordsøst og veien bøyer litt mer østover. En kommer da til et veiskille rett nord og sør. Snur og går sørover i staden for og kommer frem til et mer fallefallende større hus. Inne i huset finner en et pidestall med ent tekst "La den fromme...... Antarium. vendigo... Hellig sko". Finner enda et plagg liggende ved siden av. Skoene regnes med å være forsvunnet. Går litt tilbake og sørover og kommer til et kryss. Sørvest, end rett sør og en sørøst. Veien sør og sørvest går ned til vei som en har vært på før. Veien sørover går litt øst og mer nordover før den åpner seg igjen. Kommer frem til en større byggning undersøker og finner ingenting. Ved siden av huset går det en ny vei nordøstover som det virker at en har vært før. En utforsker veien sørøstover. Kommer frem til et mer vellstellende alter. Kommer over et aler til Norgorber som en ødelegger. Vi går videre sør etter at Eladan har ødelagt alteret med lava. Sniker oss nærmere et nytt hus og Farshad var ikke helt stille o det reiser seg endel ting rundt seg. Møter på en nightwing, vanndød, den mest ukjente av nighttype. Mest sannsynlig funnet ute i naturen som tjener ikke udøde mennesker og brukes ofte som vokter av mektige dødlige.Trenger vanligvis ikke noen master og har endel spells de kan gjøre. Kan draine magi og suger til seg spellslots. Kan også bite i stykker magien fra magisk items for en stund. Immun mot kulde og har damange resistanse mot good og sølv. Finner en bitteliten scarlet of blue +2 på int. KOmmer over et metallklub med et symbol. KOnsentrer i et minutt kan gjøre det om til et hellig symbol. Kan gjøre om på channel energy,Campaigns
Eventyret begynner * Jakten på en dvergeskatt * Eventyret fortsetter * Tilbake til Falcon's Hollow * I Falcon's Hollow * Oregent * Forberedelser til forsvar av Oregent * Etterspill I Oregent * Veien til Almas * I Almas