Campaigns: Etterspill i Oregent

Fra Inner Sea
Gå til: navigasjon, søk

Lørdag 27. Gozran

Neste morgen etter en lengre tids god søvn ble det tid for avhør av fangene som vi var med på å fanget tidligere. Her fikk vi være med på avhøret av sersjant Bandor Carleclic. Etter å ha prøvd diplomati en stund måtte det til endel truing før han kom med de opplysningene som han hadde. Han informerte om at han var i fra Cheliax, men at de ikke var sendt av de offisielle myndighetene. Videre hadde han overhørt i leiren at de sto i ledetog med Guillack familien. Ellers hadde han også hørt at de hadde en medsammensvoren som budde i riksmannstrøket i byen. Her skulle de søke tilflukt i en hemmelig kjeller under huset til vedkommende dersom hele angrepet slo feil. Her skulle de senere i all hemmelighet bli smuglet ut i det skjulte. Ettersom vi ikke fikk mer ut av mannen valgte vi å bruke resten av dagen til kjøpe inn flere ting, samt lage endel ting. Eladan fant frem til trollmannen Felian i alvestrøket for å få noe hjelp til å lage en gjenstand som han arbeidet med. I løpet av dagen observerte Farshad at en lokal handelsmann kom trillende med en stor trillebår med mat til huset til Harid Firesto.

På natten observerte Farshad flere blinkende lys i fra huset til Harid og Farshad prøvde å bryte seg inn i et av vinduene i kjelleren, men uten hell. I mens lysene blinket såg Farshad den lokale handelsmannen som da gikk hjem til seg selv. Farshad og Dragutin overhørte noen lokale gjester på vertshuset Den gylne perle som snakket om det gamle havneområdet like nord for elven.

Da vi ikke visste helt hva vi ønsket å gjøre, bestemte etterhvert Macarius seg for at nå var han trøtt og ville hjem å legge seg. I mens lurte de andre på hva de skulle gjøre, Macarius hadde ikke gått langt før han ombestemte seg og kom tilbake. I mens vi plana hva vi skulle gjøre gikk en vaktpatrulje forbi oss. Vi forsøkte å snike oss ned mot det gamle havneområdet og Macarius laget litt lyd når han beveget seg av gårde i sinn full plate rusting. Lyden til Macarius var ingenting i forhold til hva Dragutin klarte å gjøre da han datt så lang som han var langs med ett av husveggene og laget et forferdelig spetakkel slik at en av naboen våknet og kjeftet på oss. Vell nede snek Farshad seg litt rundt og han fant tilslutt ett lagerhus der det sto navnet til Guillack familien. Døren var lukket og låst og vi fikk den ikke opp, men på baksiden kom Farshad over et vindu som han klarte å dirke opp uten at det såg ut til at noen hadde brøte seg inn. Macarius hadde endel betenkelig heter med å bryte seg inn, men siden viduet såg ut til å blitt åpnet på vanlig måte så ble han også med inn. Vell inne i varehuset som var ca 150x110ft kom vi over flere kasser og 7tauverk som vi flyttet endel på. Vi fant tilslutt en luke som var blitt skjult under en av de større kassene og tauverk. Denne luken hadde vi store problemer med å få åpnet, da det satt veldig fast. Det måtte tilslutt endel momentum kraft ved bruk av lansen til Macarius til å få den helt opp. I kjelleren under luken fant vi ikke lenge etter å letet en liten stund en bryter som åpnet og lukket luken igjen.

Angrepet er i gang
I gangene videre innover i forhold til luken kom Farshad etterhvert over en felle som hadde en svak conjuration magi på seg. Denne fellen hadde Farshad små problemer med å deaktivere. Ikke lenge etterpå kom vi over en ny lik felle som var formet med flere spindelvev, denne hadde en svak evocation og Farshad deaktiverte denne også enkelt. Ikke lenge etterpå kom vi inn til et lite rom med en vindeltrapp som gikk oppover. Denne trappen prøvde vi å snike oss så sent som det gikk ann oppover, men Macarius laget endel bråkelyder i metalltrappen. Vell oppe på toppen av trappen hørte Farshad noen som sang med en dyp og mørk stemme på andre siden av døren. Farshad lurte seg igjennom døren og snek seg bort mot lyden. Her oppdaget han en djevel som sto med ett av bordene samtidig oppdaget han flere personer som låg å sov på gulvet. Denne informasjonen delte han med oss andre, men vi hadde nok snakket litt for høyt da djevelen fikk ropt ut noen høye kommandoer. Vi stormet da etterhvert inn i rommet og djevelen kom fort i mot oss. Eladan fikk tryllet frem ett par moskuser til å hjelpe til i kampen. Macarius fikk kastet en magi som beskyttet han mot ondskap før han kom seg inn i rommet og da han såg djevelen var det som han ble fullt med Iomedaes kraft og han angrep rett på djevelen og gidde han en mengde med skade. Før djevelen ble drept fikk han manet frem endel andre stygge skapninger og Dragutin drepte den ene etter den andre. Ikke lenge etter at kampen var begynt ble vi også angrept av 6 andre personer i bare undertøyet bestående av en veldig vakker dame og en mindre vakker, 2 krigere, 1 dverg og en til. Vi drepte tilslutt hun minre vakre samt en av krigerne. Vi fikk tilslutt kontroll over magiker kvinnen og fikk bundet og kneblet henne og tatt til fange de andre gjenlevende. Etter å fått kontroll over situasjonen begynte vi å ransake de ulike personene. Eladan prøvde å utspørre en av fiendene for informasjon, men han fikk ikke ut noe.


Utbytte

 • Fra mannen med penest nattøy
  • Langsverd magisk +1, 2320 GP (Macarius)
  • Full-Plate masterwork, 1750 GP, (Macarius)
  • 2 Potions
   • Potion of cure moderate wounds (Farshad)
   • Potion of endurance element
 • Magiker kvinnen
 • Resten
  • Falcion masterwork
  • Heavy crossbow masterwork med 20 bolts
  • 4 potions
   • Potions of bear endurance
   • Potions of cure moderate wounds
   • Potions of spider climb
   • potions of cure moderate wounds
  • 2 scroll of fly
  • chainshirt magisk +1, (Solgt)
  • 3 flasker
   • 2. Alchemist fire
   • Acid?
  • Feather token, Whip dancing weapon, 500GP (Solgt)
  • 2. Masterwork dagger, (Gitt til Elsbet som bevis)
  • 1 greataxe, (Gitt til Elsbet som bevis)
  • Studded leather armor magisk +1
  • Light crossbow magisk +1, (Eladan)
  • Masterwork shortsword, (Farshad)
  • Breastplate masterwork
  • Composite longbow mighty +2 str, (Solgt)
  • Cloak of restistance +1, (Diancecht)
  • 30 longbow arrows
  • 5 longbow arrows magisk +1
  • 5 longbow arrows med sølvtipp
  • 5 longbow arrows, Cold-Iron
 • Juveler og smykker til en samlet verdi av ca 2500 GP
 • Tellt opp 125 PP, 2214 GP og 350 SP (25 PP, 442 GP og 78 SP på hver)
 • Penger fra ting som er solgt 677 GP til hver


Mens vi drev på med samle tingene og undersøke dem hørte vi plutselig en stemme som lurte på om alt gikk greit. Macarius valgte å svare at vi ikke trengte noe mer hjelp, men han kjente ikke igjen stemmen og spurte plutselig hvem der før han såg rett på oss fra rett rundt hjørnet. Rett etter at han hadde sitt oss la han på sprang gjennom døren og opp trappen. Eladan kastet da haste på alle og sprang så etter. Macarius følgte en stund etter han også før han ombestemte seg og sprang tilbake til gjenstandene og fangene, mens han ropte at noen måtte passe på disse også. Farshad og Dragutin sprang da etter og de tok fort igjen Eladan før de så la på sprang opp trappen. De hadde ikke kommet lang opp i trappen før de plutselig fikk kastet en stor tønne på seg som desverre fikk Dragutin i ubelanse slik at han datt ett godt stykke nedover i trappen. Mannen som de jaktet på var da kommet ut av synsvidde og de valgte derfor å returnere til de andre som da var i gang med å pakke ned gjenstandene for å forlate åstedet. Det ble litt problematisk å få med seg alle tingene og fangene samtidig så Dragutin valgte å ta med seg magiker kvinnen på skuldrene før vi begynte å reise avgårde. Da hun ikke var helt villig til å forholde seg i ro, prøvde Macarius å true henne til å være rolig, men han klarte dette bare delvis. Vi hadde bare såvidt begynte å gå før vi hørte flere raske skritt som kom springene ned trappen og ut i rommet og Dragutin slapp da kvinnen rett ned i gulvet, men hun tok ikke nevneverdig skade av dette. Vi ble angrepet av 3 krigere og 2 halvlinger som gav endel skader til oss og kampen varte noen sekunder. Eladan fikk manet frem en krokodille som hjalp litt til, men han ble fort drept.

Mitt under kampens hete dukket det plutselig en demon rett fremføre Macarius og han fikk inn ett slag på demonen før han åndet ut en forferdelig stank som blant annet luktet som råttent egg. Macarius ble svært overrasket av det hele og valgte derfor å trekke seg ut fra stanken, før han ombestemte seg og kom på at denne demonen måtte drepes og gikk så inn igjen i stanken. Den siste halvlingen som var i live ble rammet av stanken og fikk problemer med å unngå å spy. Tilslutt var det bare demonen som var i live på slagmarken og Macarius fikk inn et slag til på han før han hørte en kjent stemme som ropte demonen vekk og som sa at det var hans demon. Det viste seg at det var Eladan som hadde manet frem demonene og han og Macarius hadde en liten diskusjon om det hele etterpå, men det ble ikke tid for den lange diskusjonen da det var tydelig at en måtte få fortgang på det hele.

Utbytte:

 • Chainshirt magisk +1, (Solgt)
 • Warhammer magisk +1
 • Masterwork warhammer
 • Masterwork full-plate
Elsbet Regere
Vi sendte så Farshad ut den vegen som vi kom for å informere Elsbet som det vi hadde funnet ut. I mens han gjorde dette fikk Eladan ordnet det slik at han kunne se og høre det same som Cassandra for en stund og sendte henne forsiktig opp trappen for å undersøke huset. Farshad kom seg usett frem til Elsbet og ble møtt av tjeneren i døren, men Farshad klarte ikke å få forklart skikkelig hvorfor en måtte vekke Elsbet mitt på natten og tjeneren nektet å slippe han inn. Farshad valgte da å kaste noen småstener på vinduet til det som såg ut til å være hennes soverom og hun kom etterhvert til syne i vinduet. Etter å ha fått forklart seg for henne fikk han en skriftlig midlertidig arrest og ransakelsetillatelse av henne med beskjed om at en fremdels måtte vise diskresjon, dersom det viste seg at en ikke får dømt han. Hun ønsket at gruppen fikk tak i han og hun skulle imens få tak i endel pålitelige paladiner som skulle passe på alle utgangene i fra byen.

Cassandra undersøkte imens stortsett hele første etasjen i huset og hun kom først over en mindre innvendig hage før hun var innom kjøkkenet og inngangspartiet. Eladan valgte da å kalle henne tilbake og Farshad kom ikke lenge etterpå tilbake. Farshad, Dragutin og Macarius valgte da å gå etter Harid, mens Cassandra og Eladan ble igjen for å passe på fangene og tingene.

De valgte å undersøke andre etasjen først og de hørte noen lyder i fra rommet rett etter trappen og Dragutin og Macarius prøvde å sprenge døren opp, men de lyktes ikke i det. Farshad måtte derfor dirke opp låsen før Macarius med resten følgende etter seg stormet inn døren. Her ble en møtt av 3 direwolf som sto klare til å ta i mot oss, Harid sto også på den andre siden av rommet og var klar for å sende ut en due. 2 av ulvene røk på Macarius mens den siste angrep Farshad. Farshad fikk skutt duen med en pil og duen falt død ned på bakken. Etterhvert kom Harid inn i slosskampen og fikk slått flere kraftige slag på Farshad og et av dem førte til at Farshad begynte å føle seg noe slapp. Dragutin på sin side klarte enkelt å drepe 2 av ulvene før han begynte å forsøke seg på Dragutin. Macarius brukte sin tid på å få drept den ene ulven, men så klarte ikke ulven heller å komme gjennom rustingen til Macarius så ofte heller. Macarius måtte etterhvet hjelpe til med å helbrede Dragutin da hans sinne etterhvert gikk over og det viste seg at Harid var en sleip fisk som var svært vanskelig å trekke. Vi klarte tilslutt å overvinne han og fikk svimeslått han.

Utbytte:

 • Magisk Belt of strenght +2, 4000 GP (Solgt)
 • Magisk Boots of speed, 12000 GP (Dragutin)
 • Magisk braces +4 Armor, 16000 GP (Diancecht)
 • Magisk hodebånd, inspire wisdom +2, (Eladan)
 • Liten edelsten magisk, deep red +2 dex, 8000 GP (Farshad)
 • Potions of bears endurance

Vell nede i kjelleren igjen med fangen fant vi Eladan sammen med fangene som nå av en eller ukjent grunn låg i en sirkel. Macarius gjorde en kjapp gjennomgang av fangene og kunne ikke se at det var blitt påført noen flere ytre skader siden sist. Farshad fikk hentet Elsbet som tok med seg noen paladiner og vi følgte de og fangene til fengselet. Vi fikk beholde de fleste tingene, vi gav henne de kodete dokumentene som vi hadde funnet på soverommet til Harid samt det som var på duen. I tilegg fikk hun også noen av de billigere våpene med symbolet til Cheliax på. Etter dette valgte vi å legge oss.

Søndag 28. Gozran

Natt til søndag hadde Macarius en merkelig drøm. I drømmen følte han at han hørte stemmen til Iomedae som viste han et forgyllet palass med død og fordervelse på innsiden. På utsiden satt en ung kvinne og tigget på Cheliax. Hun sa "La din nåde og forbarmelse lede deg" før hun skrek ut et høgt skrik og drømmen forsvant.

Dragutin hadde også en drøm samme natten og han drømte at han hørte stemmen til den trollmannen som hadde fått han til Andoran.

"Du trodde du kunne stoppe meg, men det du så var bare begynnelsen. Du vil aldri kunne stoppe planene mine. Jeg frykter deg ikke, men du burde frykte meg. Snart vil jeg ha sikret meg nok makt til å knuse deg som det insektet du er. Vi vil møtes igjen en gang, og da vil du måtte bøye deg for min makt!"

Leianes
Neste morgen brukte vi noe tid sammen med Diancecht som nå hadde kommet tilbake til å undersøke endel av gjenstandene som vi hadde funnet. Etter å ha spist ferdig frokost og gjort oss helt ferdige reiste vi avgårde til fengselet for å være med å avhøre fangene. Ved nærmere undersøkelse av fangene fant vi ut at den drepte kvinnen hette Melassora Diablos. VI begynte å avhøre det som skulle være lederen, mens 2 vakter følgte med på det hele. Selv etter å ha truet han, brukt diplomatiske evner og til og med truet han med Eladan kom han ikke ut med så mye annen informasjon enn at han hette Bomar. Han reagerte noe på at han nok ville få livstidsstraff og evig straffange arbeider, da han var blitt fortalt at han ville få dødsstraff. I tilegg rykket han noe til da vi truet han med Eladan. Macarius legger merke til at det er en sterk aura av ondskap rundt mannen. Vi valgte derfor å snakke med dvergen for å se om vi fikk noe mer ut av han. Etter tips fra Diancecht valgte vi denne gang en helt annet swtart av avhøret med å begynne med å si at alle de andre hadde sprukket og kommet med all den informasjonen de kunne komme med for å redde sitt eget skinn. Det tok ikke langt tid før han presenterte seg som oberst Galen Grundos. Dvergen hadde forøvrig et arr i ansiktet. Videre sa han at de hadde jo avtalt å ikke si noe dersom de ble tatt til fange og han var egentlig ikke med denne gjengen men han ble hyret inn av obertst Orlov. De hadde også hatt med seg to livakter Supresus og Egnale. Vi spør også ut den siste personen som presenterte seg som oberst Orlov Helvetian. Han visste ikke så mye om Guillack familien han heller. Videre sa han at magikerkvinnen var gal, men at han elsket henne. De hadde også vokset opp sammen, men i den siste tiden hadde hun blitt mye nærmere med Bomar. Ellers svarer han på spørsmål om han vet om et gyllent palass at palasset til kongefamilien i Egorian i Cheliax blir kallt for den forgylte tinde og er ett stort forgylt palass. Macarius undersøke over Orlov og finner ut at han har en svak til middels aura av ondskap rundt seg.

Vi informerer Elsbet om det vi har funnet ut og hun sier at hun har vært opptatt med en sak om at overministeren er på veg til byen for å blant annet inspisere troppene. Han kommer om få dager og reiser som endel av et følge på 8-10 menn. Ellers visste hun om en butikk som ble drevet av en man fra ett annet sørlig land som var vant til å ha åpent på andre tider enn resten av Andoran og at han nok hadde åpent i dag.

Harid Firesto
Etter dette avhører vi generalen igjen og sier til han at alle de andre har snakket. Han sier at magikerkvinnen Leianes er veldig dyktig. Ellers har de jobbet tet med Firesto, men de måtte ha fått feil informasjon fra sine informanter om at byen ville overgi seg lett. Han skriver under på et skriv om at han er villig til å vitne mot Firesto i bytte mot at en legger inn et godt ord for han i forbindelse med hans rettsak. Ellers er Guillack familien er stor familie og de har flere grener, men familien i Oregent er innblandet. Han avslutter med å si at Firesto hadde mumlet noe om at han er på veg og at hans menn var blitt informert om dette. Vi delte denne informasjonen med Elsbet og med lys i de nye opplysningene valgte vi å fremskynde reisen mot overministeren med en dag. Vi fikk forøvrig informasjon om sympatisører med Cheliax i byen som Helvetes Brigaden som holdt til i slummen, en gjeng med djeveldyrker som blir ledet av Alazario Through og det røde trollmennen som maner frem djevler og som blir ledet av Jeggare Ratarion. Før avreise valgte vi å kjøpe og selge diverse gjenstander hos han som hadde åpent denne dagen. Natten gikk fint.

Mandag 29. Gozran

Etter ca 8 timers ridetur hører vi noen lyder fra skogen ved siden av veien. Her såg vi overministeren og endel av hans vakter sloss mot flere vanndøde skapninger. Macarius valgte seg ut en kvinnelignende skapning som såg veldig ond ut og fikk sendt henne i bakken. Hele kampen tok ellers litt tid da det viste seg at de fleste av skapningene tålte våres våpen og at det kun var sølvvåpen som var effektive mot dem. Vi klarte identifisere monstrene som Lulu demon, crawling hand, dungerom og crocodemons. Overministeren og tre av hans soldater overlevte det hele og etter å ha introdusert oss og begravet de falne reise vi videre mot Oregent. Det var forøvrig kun de i det indre sirkler i Almas og Oregent som visste hvor han var.

Tirsdag 30. Gozran

Følget ble angrepet av flere ulver som vi enkelt klarte å drepe. Ellers ønsket vi i samarbeid med overministeren å skjule at han kom, med tanke på attentatet som hadde mislykkets. Vi valte å smugle Vellar Pompados som han hette inn inn i byen ved hjelp av usynlighet trolldom. Etter dette fikk vi informert Elsbet om at han var fremme som informert om at hun hadde fått god informasjon om at det ville kunne skje et angrep på han mens han var i byen. Etter å ha forsikret oss om at han var i sikkerhet i tempelet for Iomedae, bestemte vi oss for at vi ønsket få oss en matbit. Heime oss Macarius var Hemos Kymar kommet på besøk sammen med sin kone. Etter middagen gjennomført Macarius og Hemos Kymar en liten duell, men Macarius ble nok endel skuffet over resultatet da Hemos Kymar var en meget kyndig sverdkjemper og han klarte å overvinne Macarius. Vi prøvde så få snakke med Helvetes Brigaden, men vi ble bryskt avvist av to personer ved navn Pai og Rom. Siden vi ikke fikk snakket med Helvetes Brigaden denne dagen oppsøkte vi kroen Den Brisne Dverg for å se om vi kunne få noe informasjon her og Farshad, Eladan og Diancecht snakket med bartenderen, mens Macarius satte seg ned alene ved et bord for å observere det hele. Bartenderen visste ikke så mye om Helvetes Brigaden annet en at han hadde fått et inntrykk av dem som svært disiplinerte og at de sjelden var på denne kroen utenom ved private sammenkomster.
Dalora
Vi fikk beskrivelsen og adressen til et tidligere medlem med navnet Ganos Cortpetus som kanskje kunne gi oss noe mer informasjon om brigaden. Eladan kom også i prat med en vakker dame i kroen med navn Dalora som var på handelsreise i fra Augustana og han følgte henne til det finere verthuset Den Gylne Perle. Etter dette oppsøkte vi Ganos Cortpetus angående hans tidligere medlemskap i brigaden. Han kunne informere om at brigaden sympatiserte med Cheliax og at han hadde forlatt brigaden etter diverse overensstemmelse. Han ønsket ikke å svare på så mange spørsmål i fra reisefølget og hans samvittighet var ren. Macarius heller klønete forsøk på å være diplomatisk og Eladans forsøk på å påvirke han med magi gjorde at vi etterhvert ble kastet ut i fra huset.

Onsdag 1. Desna

Eladan snakket med Dalora denne morgenen også før han ble med på en plan om at Eladan og Macarius skulle observere Helvetes Brigadens hus fra avstand mens Diancecht og Farshad skulle undersøke mer rundt djeveldyrkerne. Macarius og Eladan valgte å observere Helvetes Brigaden fra et tårn i fortet, mens Diancecht og Farshad fikk leiet et lite rom overfor djevelsdyrkerenes sted. De observerte flere helt vanlige folk som gikk ut og inn av dette huset men også en person med en rød kappe. Eladan manet frem en Lantern Archron som han sendte bort til brigaden for å observere og denne såg og hørte rundt 18 krigere som trente med sverd i bakgården. Eladan og Macarius tok så kontakt med en av offiserene i fortet og spurte han ut om Helvetes Brigaden. Han sa at brigaden var en privat hærstyrke som sympatiserer med Cheliax og lederen Druverge Crypt kommer fra grenseområdet mellom Cheliax og Andoran. I Oregent har de rundt 40 medlemmer mens de har rundt 800 medlemmer i Augustana som er deres hovedsete. Offiseren visste ikke noe om djelvdyrkerne i byen.

Samtidig snakket Diancecht og Farshad med husverten som de hadde leiet rom fra angående djelvdyrkerne. Han mente at måtte ha holdt til her i minst 5 år, men han visste ikke så mye mer enn dette. Han anbefalte de å snakke med naboen som hadde vært en tidligere soldat men som nå hadde mistet jobben og som haltet i dag på den ene foten. Det viste seg at denne naboen hadde holt djeveldyrkerene under tett oppsikt med hjelp av to periskop. Han mente at de drev på med menneskeofring og han hadde sitt 8 stk som hadde gått inn og som aldri hadde kommet ut igjen. Han hadde ikke noe informasjon om noen annen vei inn, men lederen heter Lasaria Thran og han har ett langt hvitt skjegg og han pleier å ha en rød kappe på seg. Denne naboen hadde varslet myndighetene flere ganger og dette var ikke etter hans mening Elsbet Regere, men en som latet som at hun var en eldre dame som budde ikke langt i fra han. De fikk en kopi av brevene som han hadde sitt og avtalte med han at han bare trengte å observere dem 2t hver dag fremover og at han måtte late som at han levde et normalt liv for å ikke vekke deres mistenksomhet. Naboen som han hadde sendt brevene til var en meget skremt eldre dame som hadde blitt helt skremt av brevene og hun hadde brent dem alle og hun hadde slett ikke noe å gjøre med myndighetene.

Vi informerte så Elsbet Regere om hva vi hadde funnet ut så langt og hun gav beskjed om at Pompadus kom til å ha talen om 2 dager og gav oss så et skriv om at vi kunne inspisere brigaden som et offisielt besøk. Lederen for brigaden Druverge Crypts ansikt hadde et et arr og et svært grovt ansiktsutrykk. Han kunne si at de hadde 41 soldater til rådighet som var ca halvparten av styrken ved et eventuelt nytt angrep. Eladan syntes at han ikke snakket helt sant om deres virksomhet her i byen og Eladan fikk en mistanke om at lederen håpet at vi ikke kom til å undersøke metallsafen som sto i et hjørne. Vi undersøkte så De Røde Trollmennene lauget og lederen for lauget var veldig interessert i å være på god fot overfor myndighetene. Han sa at lauget besto av en liten gruppe som likte magi og at det gikk et rykte blant trollmennene fra Cheliax og Helvetes Brigaden om at noe kom til å skje snart. Under press sa han at dette hjalt ett attentat men han visste ikke når, hvor og på hvem, men djeveldyrkerne hadde vært i kontakt med lederen for Helvetes Brigaden. Men han mente at de skulle bruke demoniske krefter for å få til dette og Harid Firesto hadde også vært innblandet i planleggingen av dette, men han passet på å påpeke at han ikke hadde noe med dette attentatet å gjøre.

Torsdag 2. Desna

Vi fikk igjen med oss en dokumentasjon på at vi var på offisielt oppdrag fra byen før vi oppsøkte djeveldyrkerne. Vi ble tatt i mot og vist rundt av assistenten for lederen for djeveldyrkerne som sa at de bare drev med lovlige aktiviteter og at elle seremoniene som innbar ofring bare var på liksom. Etter litt diskusjon med assistenten kom vi tilslutt frem til et lagerrom som assistenten ikke ønsket at vi skulle få undersøke, men etter endel overtalelse fikk vi lov til dette. Her inne var det mange kasser og tønner. Farshad kom plutselig over en luke i gulvet og da begynte alle personene i rommet å angripe oss. Etter en lengre kamp klarte en tilsutt å få kontroll på de alle inkludert assistenten som viste seg å være en meget kompetent magiker.

Utbytte:

Etter å sikret de overlevende fangene valgte vi å sette opp en alarm i rommet for å bli varslet om dersom det kom noen inn i rommet før vi dumpet de resterende overlevendes i rommet nedenfor stigen. Etter å ha drept soldatmauren i det store rommet undersøkte så Darwin en av dørene i enden av en av korridorene gjennom døren inn til et rom med 2-3 personer i som snakket noe om attentat og Pompados. Diancecht ble så sent avgårde for å varsel Elsbet om dette. Vi bestemte oss for å undersøke de andre rommene først. Vi kom så over et lagerom med flere ting blant annet flere kasser med varme klær. En fant også en hel menge med sølv her, men Macarius advarte sterkt mot å bare ta disse pengene til oss, da dette ble å stjele. Vi kom så over et annet rom der Darwin klarte å utløse en felle like ved kiste. Dette utløste en mindre kamp som vi klarte å gjennomføre, vi valgte også undersøke skapet i dette rommet som utløste en ny felle. Inni dette skapet fant vi en langsverd.

Vi forsøkte flere ganger å få identifisert de gjenstandene som vi hadde funnet og dette er det vi fant ut. Utbytte:

Vellar Pompados
Under videre undersøkelser kom vi til et undervisningsrom før Macarius gikk ned mot det rommet som Darwin hadde sitt noen inne hos, før han stille listet seg tilbake og vi klarte tilsynelatende å lure personene som spurte hvem vi var om at vi bare var her for å studere. Vi valgte så å storme inn i rommet etter press fra Macarius og vi ble da angrepet av to trollmenn og to tyver. Det ble en lengre kamp der vi tilslutt klarte å overvinne dem og Farshad klarte å redde noen av dokumentene som de hadde prøvd å ødelegge. Vi klarte å identifisere at det såg ut til at attentatet skulle skje i området rundt High Market.

Utbytte

 • 2 Rapier +1 magisk
 • 2 potions og cure moderate wounds, Eladan og Darwin
 • 2 magisk studded leather
 • 2 masterwork light crossbow
 • 2 cloak of resistance +1
 • Masterwork light crossbow
 • Cloack of resistance +1, Eladan
 • Potions of Cure moderate wounds, Eladan
 • 4 scrolls
 • Wand of entagle, 2 charges
 • Masterwork longbow
 • Spear
 • 3 scrolls
 • Cloak of resistance +1
 • Ring of protection +1, Eladan

+ 1250Gp

Etter dette passet Macarius på fangene mens resten av gruppe undersøkte noen av de andre gangene som en ikke hadd undersøkt. En valgte å undersøke korridoren rett frem fra lagert og en kom da frem til et falleferdig lite hus på utsiden av muren. En undersøker så gangen rett frem fra undervisningsrommet og kom da frem til et stort rom med en kontrakt djevel, barbed djevel og to mennesker. Her ble det en lengre kamp før kontrakt djevelen og trollmannen som virket til å være lederen for kulten teleportere seg vekk. Etter å ha fraktet fangene til Elsbet avhørte vi noen av fangene og en fikk bekrefet at det var ventet et attentat på Pompados på markedet neste dag og sannsynligvis ville dette skje under talen som han skulle holde. Vi brukte eller resten av dagen og neste morgen til å selge og kjøpe ting.

Fredag 3. Desna

Vi valgte å følge med Pompados i følge hans mot scenene. Dessverre ønsket han noe rom rundt seg så vi sto vakte ikke langt fra han oppe på podiumet. Han var ikke kommet langt i talen da det plutselig poppet opp en djevel og en trollmann blant publikum og det dukket da opp 4 roques ved siden av Pompados. Disse angrep han og djevelen og trollmannen gikk til angrep på Elsbet, men de møtte uventet motstand her. Vi klarte tilslutt å uskadeliggjøre de alle og fikk reddet Pompados ved hjelp av endel helbredelse.

Kart over djeveldyrkerenes undergrund system


Campaigns
Eventyret begynner * Jakten på en dvergeskatt * Eventyret fortsetter * Tilbake til Falcon's Hollow * I Falcon's Hollow * Oregent * Forberedelser til forsvar av Oregent * Etterspill I Oregent * Veien til Almas * I Almas