Campaigns: I Falcon's Hollow

Fra Inner Sea
Gå til: navigasjon, søk

Handling og kodete brev

Falcon's Hollow

Onsdag 27. Pharast (Mars) 4711 AR

Vi valgte å hjelpe sheriffen med å få fangene tilbake til byen og vi fikk 400GP i belønning for å ha hjulpet til med å fange skurkene. Ved byporten møtte vi på Darwin Llarc som var i samtale med en av vaktene med porten og vi kunne observere at han hadde fått seg et nytt sjerf. Deldrin Baleson gidde oss også en kopi av et kodet brev som han hadde funnet på lederen i gruppen og som han spurte om vi kunne finne ut av.

Det kodete brevet

9 9 9 36 16 36 49 49 16
tmøgemdveortepnrveh-
rdjteesdgaotrkkkoenliref

Etter endel att og frem om hva løsningen kunne være fikk Eladan oss litt inn på sporet og fik kom frem til følgende løsning. 9 betydde det tre første bokstavende som må stokkes om. 36 de neste seks bokstavene, 16 de neste fire bokstavene, 49 de neste 7 bokstavene. Så teksten ble Møt meg ved porten hver tredje torsdag klokken fire.' '

Sheriff Deldrin Baleson
Etter at vi var ferdig hos sheriffen reiste deler av følget hver for seg i byen for å gjennomføre noen små ting. Macarius oppsøkte det lokale Iomedae templet, mens de andre tok en runde i byen for å selge og kjøpe diverse ting. I templet snakket Macarius øverste prestinne Lady Cirthana som kunne informere at det gikk ganske greit i byen, men at Kreed holdt byen i et jerngrep og at den som sto opp mot ham plutselig forsvant. Hun utrykket også en bekymring for en tidligere fast kirkeganger Predos Helnak som hun ikke hadde sitt på en stund og Macarius lovet å undersøkte litt rundt om hva som hadde skjedd med denne Predos Helnak ettersom Lady Cirthana ikke turte å gjøre dette selv.

Darwin prøvde desperat å få solgt noen av tingene sine ettersom han syntes at han drasset med seg alt for mange ting. Han fikk til slutt blant annet solgt luten sin til en hyggelig dame i en av butikkene som informerte om at hun forøvrig skulle opptre med sin fløyte på festivalen til helgen. Han fikk også gitt vekk en halvdel av tauet sitt til en desperat fyr i en av de mørkere bakgatene.

Farshad og Eladan fikk etter litt pruting solgt sine blodstener og fikk kjøpt og solgt diverse våpen og rustning. Farshad kjøpte seg også noen nye bøker ettersom han ønsket å lære seg noen nye språk. Etter at Macarius var ferdig i templet møtte han tilfeldigvis resten i butikken til en halvling som solgte diverse våpen og rustinger og Macarius fikk her også kjøpt og solgt noen våpen og rustinger.

Etter at de andre hadde forlatt denne butikken syntes Eladan dette var en fin anledning til å leke helt og han manet derfor frem en ildbille. Tanken her var sikkert at Eladan ønsket å drepe/fjerne denne billen fremføre de andre slik at han ble helten, men det hele gikk ikke helt etter planen og ildbillen gikk dirkete mot sitt første mål som var et lite barn før Eladan i det hele tatt fikk tid til å gjøre noe som helst. Så da Eladan sendte billen vekk igjen fikk han mange strenger øyner på seg og blant annet en svært kraftig herremann spurte Eladan ut om hvorfor han hadde gjort dette og at han ikke ønsket at Eladan skulle lage noe bråk for da ville Kreed ta seg av han. Eladan prøvde seg med noen bortforklaringer om det hele og han kunne se at det nå var samlet seg minst 15 menn rundt ham som såg ganske så sinte ut. Eladan klarte tislutt å snakke seg ut av situasjonen om kom seg vekk.

Uviten om opptrinnet lengre nede i byen fikk Macarius kontakt med Predos Helnak og fikk snakket litt med han på en mindre kafe om han og hva han arbeidet med. Han informerte om at han drev på med handel med Kreed og hans høgre hand Payden Teedum og Macarius la merke til at det ikke var alt som han ønsket å si.

Etter samtalen med Predos Helnak møtte Macarius resten av gruppen opp i et tårn som hadde et teleskop med utsikt over et stort området. Her såg en også det som såg ut til å være huset til trollmannen samt noen diverse veger som gikk sørover.

Ettersom det nå nærmte seg kveld tok vi inn på vertshuset Revens lune hi og her hadde Macarius og Eladan en liten krangel der Eladan blant annet kallet Macarius for en dust og dette førte til at Macarius fikket enerom mens de andre la seg inn på et tremannsrom. Under kveldsmåltidet var vi vitne til et bissart opptrinn da en velstående kraftig herremann med 8 stk kom brusende inn i vertshuset og som så fant sitt faste bord opptatt. Mannen ble svært sint og kjørte en kniv igjennom handflaten til den mannen som satt der før han ble kastet vekk derfra. Darwin passet hele veien på under denne seansen at Macarius ikke skulle finne på å bryte inn. Vi fikk bekreftet av kroverten av dette var Kreed med hans menn. Etter at Kreed hadde forlatt vertshuset oppsøkte Macarius den skadde mannen og fikk hjulpet han noe med såret og det viste seg at han hetter Cosmyr og at han hadde gjor endel handel med Predos Helnak før og at han til og med hadde besøkt familien hans opptill flere ganger. Macarius lovet å oppsøke familien til Predos Helnak som består av konene og 5 barn for å undersøke mer rundt hva Predos Helnak hadde blitt innblandet i. Natten kom og vi la oss for å sove.

Torsdag 28. Pharast

I løpet av natten kom Farshad og Eladan på det tidligere brevet hadde referert til klokken 4 på natten og ikke på dagen og dette gjorde at de klatret ut vinduet ettersom døren til rommet var blitt låst på utsiden. De valgte ikke å informere Macarius om at de forlot vertshuset, vell nede diskuterte de en stund om hva de burde gjør og om hvilken port brevet henviste til og det endte med at de alle tre gikk til hovedporten der de gjemte seg bak vaktårnet som merkelig nok var forlatt for natten. Etterhvert dukket det opp tre menn som såg ut til å se etter noen og Darwin trodde da frem med en sang og fikk sagt til dem at de var dem de letet etter. En av mennene som såg ut til å være lederen for gruppen hilste på dem og lurte på om de var de som skulle overta deres jobb nå og Darwin sa at det var det. Mennene kunne informere om at de hadde fått i oppdrag å utpresse gardene utenfor og mer penger og verdier enn det de hadde betalt i skatt og at det hadde blitt endel knuste kneskåler under oppdraget. De gidde så Darwin en pose med 500GP, ett nytt kodet brev og en nøkkel til det innerste som de kallet det for og som de mente Kreed var rimelig paranoid om at de måtte passe på før de så forlot resten av gruppen.

Neste morgen informerte de Macarius om hva de hadde gjort i løpet av natten og viste Macarius også det nye kodede brevet.

Det kodete brevet

Ditt passord:
ærrTnesvretøomtgnineenmreertt,
lhlerendurennungerjneergerllemeglier
Husk, alt skal åpenbares i begynnelsen!

Dette ble en hard nøtt for gruppen, og vi brukte langt tid på å finne ut hva teksten sa. Darwin kom tilslutt på at hver første bokstav i hvert ord som vi fant kanskje skulle danne et nytt ord og vi fant da ut at dette ordet måtte være Tømmerhugger.

Magistraten og starten på utforskningen av gangene

Torsdag 28. Pharast

Etter at vi hadde løst koden i brevet oppsøkte vi igjen Deldrin Baleson og informerte om hva vi hadde funnet ut brevene og banden som vi traff på ved porten. Vi lovet at vi skulle undersøkte videre rundt disse tingene i all diskresjon selvsagt. Sheriffen oppfordret oss til å ta kontakt med magistraten Vamros Harg, men vi fikk beskjed om at vi måtte huske på at selv om magistraten var på vår side så måtte han trå forsiktig frem.

Ved magistraten hus ble vi møtt av en tjener i døren som ba oss vente litt før han undersøkte om magistraten hadde litt tid til oss og vi fikk tilslutt beskjed om at han kunne sette av 10min til oss. Vell inne oss magistraten snakket vi åpent om byen og om hvor koselig den var før vi i all diskresjon førte samtalen innpå Lumber Consortium og Kreed. Vi la merke til at da vi begynte å snakke om dette ble magistraten mer redd og han lukket også døren inn til rommet og passet på at ingen overhørte han. Magistraten kunne si at Kreed hadde sørget for at alle de som offentlig sa han i mot hadde plutselig forsvunnet og at Kreed hadde kommet unna med det mest utroligste som da han på scenen hadde voldtatt en ung kvinne utenfor uten at Kreed hadde blitt tiltalt for dette. Vamros Harg sa videre at han var bunnet på hender og føtter men at han tok gjerne i mot hjelp. Videre gidde han oss også et tips om at dersom vi kunne finne bevis på at Kreed underslo penger i fra Lumber Consortium så ville ikke de ikke se lyst på dette. Videre anbefalte han oss om å snakke med Lady Cirthana i kirken ettersom villaen til Kreed hadde vore en gammel prestebolig og at det kanskje kunne finnes en hemmelig vei inntil huset.

Vell fremme med tempelet for Iomedae fant Macarius Lady Cirthana ute i hagen og presentere så gruppen for henne og spurte om vi ikke kunne ta en prat inne på siderommet igjen. Lady Cirthana ble med på dette og Macarius fikk lagt frem saken og etter litt overtalelse kunne Lady Cirthana informere om at det fantes en gammel vei i fra kjelleren i tempelet og som gikk frem til presteboligen men at den nå ikke var blitt brukt på lenge og den var nå også blitt stengt av ettersom det ryktes at det fantes stor ondskap der nede. Vi begynte derfor å lete etter en hemmelig inngang i kjelleren, men vi fant ikke noe men da kom Lady Cirthana på at dette var den nye kjelleren og at gangen sikkert gikk i fra den gamle og hun viste oss derfor veien til den og ja her fant vi den hemmelige gangen som vi da gikk inn i.

Vargouille
Inne i gangen ble vi ettervert overasket av en gammel felle med stener som datt oppå oss og som gav noen små skader til noen av oss. Videre inne i systemet møtte vi på endel skjeletter som vi enkelt tok livet av, men lengre inne i gangene møtte vi på noen flyvende hoder med et forferdelig skrik som lammet den ene av oss bitene deres var helt forferdelige, men vi klarte tilslutt å ta livet av dem også. Desverre fant vi da ut at bittet i fra hodene hadde gitt en ekstra varlig skade som vi ikke klarte å helbrede og vi bestemte oss derfor for at vi ville gå tilbake til tempelet for å spør Lady Cirthana om hjelp med dette. Vell tilbake i tempelet hjelpte Lady Cirthana etter litt overtalelse med de mystiske skadene.

Leting i gangene etter den skjulte inngangen

Torsdag 28. Pharast

Etter å ha blitt hjulpet av Lady Cirthana tok vi turen ned i gangene igjen og vi møtte igjen på flere skjeletter som vi enkelt tok knekken på. Vi lette og lette febrilsk etter inngangen til Kreeds hus, men vi fant det ikke isteden for møtte vi på en laget slange og noen zombier som var lette å treffe men seiglivet. Etter å å tatt enda mer skade valgte vi å ta kvelden ettersom vi ikke var helt i form nå.

Fredag 29. Pharast

Etter en liten diskusjon om hva vi ville gjøre først denne dagen, valgte vi tilslutt å oppsøke de berømmelige underjordiske gangene igjen. Her i gangene ble det igjen flere kamper og vi møtte igjen på nye zombier, men disse zombiene gidde denne gangen flere stygge skader som blant annet tappet oss for endel krefter. Dette førte oss igjen tilbake til Lady Cirthana som igjen måtte hjelpe oss, men denne gangen donerte Macarius endel penger til kirken, overraskende nok donerte Eladan mer penger enn Macarius til kirken.

Etter å ha blitt hjulpet med skadene valgte vi nå å oppsøke Predos Helnaks familie i byen og her ble vi ønsket velkommen av konen etter at vi hadde sagt at vi skulle hilse i fra Cosmyr. Her fikk vi vite at Predos Helnak var vekke men resten av familien var der utenom den eldste datteren som var på handelsreise til Oregent på oppdrag for Predos Helnak. Predos Helnak ble først litt irritert på oss da han kom hjem men vi fikk etterhver roet han ned og han sa at han hadde kommet over noen papirer inne hos Kreed som viste at han hadde undratt penger i fra selskapet. Dette hadde ført til at Kreed og hans menn hadde kidnappet den eldste datteren til Predos Helnak og konene. Vi lovet å finne dette papiret og datteren ettersom vi hadde en mulighet for å komme oss inn. Etter dette fikk vi en beskrivelse av datteren som hadde et vakkert utseende slik at vi skulle skjenne henne igjen i tilegg ble vi tipset om å undersøke dette i morgen under festen, ettersom Kreed kom til å delta på festen. Etter dette måtte Predos Helnak forklare for konene sin om hva som hadde skjedd.

Vi valgte da igjen å gå ned i gangene igjen for å undersøke disse videre. Denne gangen kom vi over enda flere zombier, skjeletter, skapte slanger og fargete krystall monster som blant annet gjorde at Macarius ble rimelig dum for en stund. I løpet av denne perioden hadde Macarius og Eladan igjen en krangel, der Macarius hevdet at Eladan hadde kallet han for dum. Senere kom vi over et fuktig og skitten rom med et svært søppelmonster som prøvde å sluke hos hele, men dette klarte ikke monsteret og vi fikk tatt livet at det også. Lengre inne i et av rommet fant vi også noen støvler som viste seg å være "Boots of the cat" og disse fikk Eladan.

Senere kom vi etterhvert frem til en låst dør som vi valgte å gå forbi, ettersom vi mistenkte at dette kunne være døren inn til Kreed, men senere kom vi også over en ny låst dør som var enda mer solid og som hadde en låsemekaniske som måtte aktiveres. Dette gjorde at vi undersøkte den forrige låste døren først, som Macarius med litt hjelp fikk sparket opp med rå makt og her inne fant vi en luke i gulvet, men i det denne luken ble åpnet våknet merkelig nok en kommode, lenestol og en lysestake til live. Disse "møblene" gidde ikke store skaden, men de var ganske så vanskelige å ta livet av, men etter en heller langvarig kamp klarte vi å "ta livet" av dem. Inne i rommet bak luken fant vi tre staker med et bilde av en hest, hund og katt over hver av spakene. Vi fant også en skrift ovenfor spakene som var skrevet på Azlanti og siden Eladan hadde studert Azlanti bøkene endel, fikk han i oppgave å dekode dette. Eladan hadde litt problem med å finne ut hva som sto der og kom først frem til stor, større størst og dermed prøvde en i gruppen å aktivere spaken med katten ovenfor seg, men han fikk da skader av noen små piler som kom fykende. Klok av skader prøvde Eladan igjen å forsøke å finne ut mer av skriften og han fant nå ut at det også sto motsatt i skriften og Macarius aktiverte da hest, hund og katt etter hverandre og vi hørte da en dunke klinge lyd ett stykke i fra rommet før Macarius igjen aktiverte spakene i motsatt rekkefølge og den samme lyden kom igjen.

Avsløringen om Kreed og redningen av Lana

Lørdag 30. Pharast

Da var endelig dagen kommet for den store festen og vi begynte dagen med å handle inn diverse småting etter at markedet hadde åpnet. Darwin kom også i kontakt med den samme damen som som han hadde truffet på er han kjøpte og solgte diverse musikkinstrumenter og han ble med henne for å øve på et stykke som de ønsket å fremføre under festen. Etter at han var ferdig med å øve ble han med de andre i gruppen og undersøkte de siste områdene nede i gangene for å forsikre oss om at det ikke var flere hemmelige låste dører der nede og vi kom etterhvert over en tidligere Aroden prest som var blitt tryllet om til sten og som vi fikk bært opp igjen til Lady Cirthana, men hun klarte ikke å gjøre noe med dennes statuen og foreslo at vi skulle spørre den lokale trollmannen i landsbyen om hjelp til dette.

Da Kreed hadde begynt sin opptreden oppsøkte vi igjen den låste døren. Heldigvis var det den låste døren som førte oss inn i huset til Kreed og etter å ha letet en stund i første etasje kom vi over et støvete rom der vi utløste fellen på veg inn i dette skjulte rommet. Vi fikk litt ufordringer med å finne frem i dette huset mye på grunn av Eladans hast med å tegne kartet over huset som desverre ikke ble helt proposjonelt. Vi besluttet etter hvert at vi ville undersøkte de siste rommene nede senere og valgte så å undersøkte rommene i andre etasje. Er var det ivhertfall to vakter utenfor på altanen, men vi klarte heldigvis å unngå disse. Her oppe fant vi et rom som var forsvarlig låst og med en felle. Vi mistenkte av den grunn at enten Lana eller de hemmelige dokumentene var her og valgt så å undersøke ferdig nede før vi eventuelt brøt oss inn i dette rommet.

Vell nede igjen undersøkte vi den siste gangen som vi ikke hadde undersøkt først og vi sendte Farshad i forveien for å rekonisere og han oppdaget to store hunder som låg innerst i et større soverom før han returnerte til resten av gruppen med denne informasjonen. Til tross for Macarius advarsler om at han ikke var særlig god til å snike seg frem, ønsket resten av gruppen at han skulle være med, men først hentet vi noe kjøtt i fra kjøkkenet. Det hele endte som det måtte og Macarius klarte å vekke hundene og Eladan klarte heldigvis å få deres oppmerksomhet med hjelp av kjøttet. Farshad fikk i mellomtid undersøkte badet og resten av rommet men han fant verken Lana eller noen andre viktige papirer her. Vi fikk etter dette åpnet den låste døren i andre etasje og vi ble her angrepet av flere ulver samt en svær ulv, men vi klarte å ta livet av disse i tide før vaktene kom på sin patruljeringsrunde og her inne i rommet fant vi også de hemmelige papirene som røpet at Kreed hadde stjålet penger i fra Lumber Consortium. Velle nede igjen fant vi ut at det var et området som vi ikke hadde fått undersøkt, da vi studerte det opptegnede kartet tydeligere og inne i dette rommet fant vi en bundet og kneblet Lana omringet av noen andre krigere samt en trollmann tilhørende Nethys. Etter litt att og frem fikk vi overtalt gruppen om at vi var kommet for å flytte Lana til et annet sikkert sted, da dette stedet var blitt avslørt. Resten av flykten med Lana gikk uten problemer og vi fikk hentet magistraten og sheriffen som fikk med seg Lana til torget for å informere landsbybefolkningen om hva som hadde skjedd. I landsbyen fikk Darwin hele landsbyens oppmerksomhet og gruppen sammen med magistraten fikk forklart hva som hadde skjedd rundt Kreed og hans ugjerninger. Kreed og hans nærmeste ble observert flyktene fra torget før Darwin valgte å ha en heidundrandes opptreden sammen med den samme damen som han hadde øvet sammen med før. Tilskuerene ble så revet med at til og med Farshad tok av sin truse og kastet denne opp på scenen i tilegg til endel mynter som ble kastet opp av resten av tilskuerene. Vi fikk levert Lana tilbake til familien til henne og gjorde en avtale med at vi skulle møte magistraten nesten morgen.

En senil trollmann og en genial trollmann

Søndag 31. Pharast 4711 AR

Neste dag oppsøkte vi magistra Vamros igjen og vi ble forklart av han hvordan situasjonen låg ann i forhold til å finne Kreed og hans nærmeste, samt hvordan sikkerheten til byen og prosessen med å finne en ny lokal leder for Lumber Consortium. Kreed hadde de ingen spor etter og de trudde vell heller at han ikke kom til å oppsøke landsbyen igjen. Vi fikk også en god slant med penger som belønning for jobben som vi hadde gjort. Etter at vi var ferdig hos magistraten var vi innom Predos Helnak familien for å undersøkte om alt sto bra til med dem og datteren Lana, og de var veldig takknemlig for den jobben som vi hadde gjort og alt sto bra til med dem og datteren.

Etter besøket oss Predos Helnak oppsøkte vi den lokale trollmannen som heter Sinus for å få hjelp av han til å gjøre statuen levende igjen, men dette kunne han ikke men han kunne gjøre den mindre for endel penger. Som sagt så gjort så ble statuen mye mindre og etter tips i fra flere i landsbyen oppsøkte vi så trollmannen utenfor byen for å få hjelp av han til å få liv i statuen igjen. Da vi var i nærheten av huset hans kom han flyvende ned til oss etter at han hadde kontrollert at vi hadde fredelige intensjoner og presenterte seg som Zentor og han ba oss så inn til seg selv. Vi fikk presentert problemet vårt med å få gjort statuen levendes igjen og han sa at han skulle gjøre dette dersom vi ville gjøre noe for han først og dette lovet vi å gjøre. Oppdraget gikk ut på få fjernet noen store grevlinger som herjet et stykke tomt som han hadde lengre inne i skogen. Etter at vi hadde gjennomført denne jobben oppsøkte vi trollmannen igjen og vell inne hos han fikk trollmannen omgjort statuen til liv og Bundos Vexarmin som presten hette ble først veldig skremt, men han roet seg noe etterhvert som vi forklarte situasjonen for han. Han var blitt gjort om til sten i et angrep av Rovagug nekromanser som angrep landsbyen i år 4631 og disse nekromansene gikk deretter sørover.

Etter dette var Zentor mer enn villige til å dele med sine kunnskaper og han viste oss også den store boksamlingen som han hadde. Denne boksamlingen fyllet flere vegger og etasjer. Han fant identifiserte også smykke som Farshad hadde til å være Necklace of Fireballs I. Videre fikk vi også velge endel ting hos han til en større verdig og vi endte opp med en ny Magisk +1 brystplate til Macarius og et par gjenstander som gidde esel styrke til Diancecht når han bærer ting. Følgende bøker ble solgt til trollmannen av de bøkene som vi fant i ruinene til dvergebyen Vargheimr; Hagestell i Garund, Pathfinder Society 100år, Kongeslekt og krønikebok med notater om en mystisk slektslinje i margen som handlet om den adelige slekten Telur. Eladan spurte om dersom trollmannen kom over noen informasjon om en glemt gammel slekt med blanding av menneske og alv for en langt tid til bake så ønsket han at trollmannen skulle kontakte han og dette lovet trollmannen å gjøre.

Mandag 01. Gozran 4711 AR

Etter å overnattet hos trollmannen en natt fikk vi et inntrykk av at Bundos Vexarmin var litt nedstemt og han sa at han ikke hadde følt noen respons i fra Aroden etter nattens bønn og Macarius benytte sjansen til å utdype litt nærmere rundt Arodens forsvinning og om Iomedae som hadde overtatt mange av Arodens oppgaver og tilbedere.

Etter dette bestemte gruppen seg for å følge Bundos Vexarmin tilbake til Falcon's Hollow for å så ta turen mot Cheliax og Macarius fikk overtalt gruppen til å ta turen innom sitt hjemsted Oregent, siden Oregent låg på vegen mot Cheliax.

På vegen mot Falcon's Hollow ble me angrept av en rasene Kreed med to av hans nærmeste, men vi klarte faktisk å ta alle disse tre til fange i live og vi bringte dem deretter til Sheriffen i Falcon's Hollow. Vi fant også endel verdigjenstander på disse tre som vi fordelte imellom oss etter å ha fått verdisett dem. Farshad fikk blant annet en Ring of Protection +1.

I tempelet for Iomedae fikk vi levert Bundos Vexarmin til Lady Cirthana og etter at hun hadde hørt at vi ønsket å reise mot Oregent informerte hun Macarius om at han burde oppsøke Paladin Misalla Tanor i kirken der og hilse i fra henne, etter dette vendte vi nesen sørover mot Oregent.


Campaigns
Eventyret begynner * Jakten på en dvergeskatt * Eventyret fortsetter * Tilbake til Falcon's Hollow * I Falcon's Hollow * Oregent * Forberedelser til forsvar av Oregent * Etterspill I Oregent * Veien til Almas * I Almas