Historie

Fra Inner Sea
Revisjon per 21. jun. 2013 kl. 15:18 av Erlend S. Nicolaysen (diskusjon | bidrag)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Gå til: navigasjon, søk

Vanlige folk i Inner Sea vet lite om den gamle historien for Golarion. De fleste menneskene har hørt om det det praktfulle imperiumet på øyen Azlant som Aroden den siste mannen kom i fra og som bringte sivilisasjonen til de uopplyste på fastlandet.

Alvene som har en lang levealder har deres egen historie om deres gamle utvandring i fra Golarion, og deres nylige tilbakekomst til et land som er overbefolket av mennesker. Men utenom disse få legendene vet de fleste ikke noe om de gamle dagene og dette med en god grunn.

For omlag 10.000 år siden åpnet himmelen seg og en mengde med stjerner falt ned til Golarion og dette skapte en enorm katastrofe som har fått navnet, Earthfall. Denne katastrofen førte til at flere sivilisasjoner ble utslettet og fullt av støv samlet seg sammen til en svær sky som skygget for solen. Dette førte Inner Sea inn i en tid med mørke både bokstavelig men også metafysisk. I løpet av denne tiden kom det opp nye raser i fra dypet av Darklands til overflaten.

Da mørket forsvant begynte folket å bygge opp verden igjen. Men selv om de nye nasjonene strekte seg langt av gårde finnes det enda sår og spor etter gammel storhet fra den gamle verden.

Følgende historie følger den grunnleggende tidslinjen for Inner Sea. Denne tidslinjen inneholder de mest kjente hendingene som mange fortellinger har sitt utspring i Tiden i Inner Sea blir målt etter år i Absalom Reckoning (ar) og som startet med det året som Aroden reiste Starstone opp i fra dypet.

Vis tekst